теч на масло то скорости до вътрешно каре Г2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Re: теч на масло то скорости до вътрешно каре Г2

Мнениеот zdravko555 » Пон 12 окт 2009 11:15

Kalin_Ivanov написа:Привет колеги! Ще помоля за малко акъл - имам Голф 3 1.6 моно от 93 ... ако му налея 80W90 нали няма да е проблем :) Ще му слагам такова щото е от гръцкото ``Авантакис`` ;) И още нещо.. сменя ли се по същия начин както е описано по-нагоре в линка, т.е. в случая за скоростни кутии произведени след 87 г. Благодаря предварително ...ще чакам отговори понеже не съм съесем на Ти с нещата :да:

ще е проблем колега :banghead:
по-гъсто от препоръчителното до трудно влизане на скоростите а и иде зима :roll:

към колегата strahil_toshkov ще те разочаровам ама Мотул-а не става много е гъсто, от личен опит :wink:
бих ти препоръчал кастрол TAF-X или иначе казано гледа вискозитета на това което сипваш и да е синтетика :wink:

Потребителски аватар
Kalin_Ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin_Ivanov » Пон 12 окт 2009 16:11

Мерси колеги за съветите! Е щъ не щъ ще си зема някакво масло и ще го сменя старото ..по точно което е останало от него че единия от семерингите на диференциала е заминал и като ще се цапам ше сменя и двата семеринга и маслото :banana

Потребителски аватар
Kalin_Ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin_Ivanov » Пон 12 окт 2009 18:23

А още нещо да ви запитам колеги - значи сега ако си взема ново масло и долея без да източвам старото.. понеже нямам никаво свободно време сега.. дали ще се пресече маа му и масло :(

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 12 окт 2009 18:31

Маслото в скоростната кутия се сменя на 3-4 години. Т.е ако просто долееш масло замазваш положението и се молиш синхронизаторите да не заминат някоя сутрин зимата...

Потребителски аватар
Kalin_Ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin_Ivanov » Пон 12 окт 2009 18:44

Не с това доливане целя да поизкара още седмица две.. не повече че сега едни изпити ме гонят .. А самото доливане как става.. понеже на моята кутия точно отгоре има една пластмасова тапа... и през този отвор ли се долива или става както при Мк2 ... понеже при мен не е пробка ами с една дума капачка тип.. нещо си от сорта на старите шишета за олио :D

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Пон 12 окт 2009 20:01

нее не само през пластмасовата тапа, тя е на махвика и ще смажеш съединителя mhihi :screwy
трябва да имаш пробка за доливане отстрани и за изтакане най-долу на кутията.
тази дето ти трябва е отстрани от към лявата гума (там се намира по принцип)и зависи с каква скоростна кутия си.
потъси с търсачката и виж тук http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=1321&start=0&hilit=%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE+%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%8F

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Пон 12 окт 2009 20:06

Налива се острани. Усилието не е по-малко от това да налееш ново масло - трябва ти някакво маркуче и фуния, трябва да свалиш гумата и при всички положения се омазваш ако го правиш в домашни условия.

Потребителски аватар
Kalin_Ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin_Ivanov » Пон 12 окт 2009 23:20

:oops: щеше да стане мн весело ако бях налял масло дето не трябва :D е затва питам като малоумен ама няма как.. и да.. в домашни условия ще бачкам ко да се прави.. така си оправих и ходовата част . Извинявам се че питам толкова много и то само кухи въпроси ама се уча от скоро бавно и славно да постягам ``комара``. Благодаря ви много за помощта :bowdown :beer

Потребителски аватар
Kalin_Ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin_Ivanov » Пон 26 окт 2009 15:08

Здравейте колеги! Бихте ли споделили трудно ли става смяната на семерингите на диференциала? Казаха ми че е съвсем просто.. старите ги изръчкваш с една отверка а новите /казаха ми че е по добре да са с метална периферия/ само ги набиваш.. наливаш си маслото и толкоз.. И така де всичко добре ама реших да се консултирам и с малко спецове :)

Потребителски аватар
Kalin_Ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalin_Ivanov » Съб 14 ное 2009 16:56

Голфа ми е 1.6 моно АБУ побира 3.2 литра.. източих го и видях че е толкова... като го източвах (а аз го източих защото исках да го сменя но ми казаха да си зема 2 литра защото само толкова събирало но не е така) малко поразлях настрани и в крайна сметка си налях пак старото и долях около 300-400гр. от новото... новото бепе Gear... нещо си ..забравих го вече... Някакъв шанс да се е пресякло ???

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”