задни тампони

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Мнениеот pesho_sl » Пон 18 фев 2008 22:37

GTI EDITION написа:
maimo написа:колега от тампоните на моста е те се скапват винаги при 3-ките знам от ли4ен опит като ги смениш колата става съвсем друга :)

Кьде да ги тьрся незнам.Хелп ми

майстора знае къде да ги търси. и при мен тропа така, но ще ги сменям след месец!

Потребителски аватар
GPower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GPower » Пон 18 фев 2008 22:47

pesho_sl написа:
GTI EDITION написа:
maimo написа:колега от тампоните на моста е те се скапват винаги при 3-ките знам от ли4ен опит като ги смениш колата става съвсем друга :)

майстора знае къде да ги търси. и при мен тропа така, но ще ги сменям след месец!

Колега знаеш ли?Писна ми от маистори,на тая кола аз сьм и маистора колкото и смешно да ви звучи.Не вярвам някои да смени нещо както аз ще го направя.Мога да не разбирам но сьм внимателен и прецизен ако мога така да се изразя.Ходил сьм и ми дерат кожата,че нали уж евтиното излизало скьпо(може и на такива да сьм попаднал)ама им не вярвам.Не е ли да се омажеш ти до лактите и да се контузиш няколко пьти не си е работа.Пьк така се и научаваш не е ли така?

Потребителски аватар
mladennn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladennn » Вто 19 фев 2008 0:00

значи като погледнеш се пада се едно под задната седалка в двата края на моста а той представлява една греда на коато са хванати задните спирачни апарати,като сменях мойте бяха по 25лв парчето и ми искаха 100 лв за труд и намерих за 50 лв за труд,наистина е овартяна история гледах един как буквално ги запали и като изгоря гумата по тях ги сряза с една ножовка и после падна едно бухане със селския ЧУК 8)

zmei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmei » Вто 19 фев 2008 0:09

GTI EDITION написа:
pesho_sl написа:
GTI EDITION написа:

Колега знаеш ли?Писна ми от маистори,на тая кола аз сьм и маистора колкото и смешно да ви звучи.Не вярвам някои да смени нещо както аз ще го направя.Мога да не разбирам но сьм внимателен и прецизен ако мога така да се изразя.Ходил сьм и ми дерат кожата,че нали уж евтиното излизало скьпо(може и на такива да сьм попаднал)ама им не вярвам.Не е ли да се омажеш ти до лактите и да се контузиш няколко пьти не си е работа.Пьк така се и научаваш не е ли така?

:да: :да: :да: :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
GPower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GPower » Вто 19 фев 2008 6:59

благодаря,чакам малко само да се стопли времето и почвам и аз сьс селския чук. :077:

Потребителски аватар
mladennn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladennn » Вто 19 фев 2008 20:11

обаче моста трябва да го свалиш ,внимаваи със спирачните патища , и си отдели 1 ден за тази маниполация успех 8)

Потребителски аватар
GPower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GPower » Вто 19 фев 2008 20:39

ок мерси за упьтването колега

hq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hq » Вто 19 фев 2008 23:39

Аз карам Bora и при мен го има същия проблем ама май ще се обърна към майстор всяка жаба да си знае гьола

Потребителски аватар
GPower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GPower » Сря 20 фев 2008 7:32

ако са тампоните на амортисорите няма смисал да даваш пари на (маистор)можеш да си ги смениш и ти.Ама както искаш,поздрави.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 20 фев 2008 7:56

hq написа:Аз карам Bora и при мен го има същия проблем ама май ще се обърна към майстор всяка жаба да си знае гьола

Колега миналата седмица сменях на моята Бора - за няколко часа в сервиз D&N професионално ми смениха задните тампони барабар с накладките. Тампони Lemforder + накладки JURID + стенд геометрия + труд всичко 230 лв. Тампоните са по 31.02 лв., труд за смяна само на тампони 60 лв. В Ауто + за оригинални тампони с доставка 1 седмица ми искаха 44 лв/бр. Ако има D&N в твоя град не се замисляй :)

Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Damian01 » Сря 20 фев 2008 8:38

до колегата GTI EDITION:
ето как се сменят тампоните на задния мост (на снимките колата е пасат Б3, но мисля че са същите и при голф и венто, поне при моето венто изглеждат точно така):
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=12216

Потребителски аватар
GPower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GPower » Сря 20 фев 2008 10:11

Damian01 написа:до колегата GTI EDITION:
ето как се сменят тампоните на задния мост (на снимките колата е пасат Б3, но мисля че са същите и при голф и венто, поне при моето венто изглеждат точно така):
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=12216

имаш едно черпене от мен :beer

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 20 фев 2008 10:16

GTI EDITION написа:ако са тампоните на амортисорите няма смисал да даваш пари на (маистор)можеш да си ги смениш и ти.Ама както искаш,поздрави.

Но със сигурност ще е необходима скоба за пружината.
Защото няма да можеш да смениш долния тампон. При пасата, а и на голфа са по два на всеки амортисьор.
:idea: Внимавай със свалянето на пластмасите и предпазните колани, да не ес приберат докрай, че после изтеглянето предполага не леко разглобяване.

Свъжи се с georgipass, или го потърси на някоя от сбирките във Варна.
:да:

Последна промяна от Dpop на Сря 20 фев 2008 10:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
GPower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GPower » Сря 20 фев 2008 10:21

Dpop написа:
GTI EDITION написа:ако са тампоните на амортисорите няма смисал да даваш пари на (маистор)можеш да си ги смениш и ти.Ама както искаш,поздрави.

Но със сигурност ще е необходима скоба за пружината.
Защото няма да можеш да смениш долния тампон. При пасата, а и на голфа са по два на всеки амортисьор.
:idea: Внимавай със свалянето на пластмасите и предпазните колани, да не ес приберат докрай, че после изтеглянето предполага не леко разглобяване.

Свъжи се с georgipas, или го потърси на някоя от сбирките във Варна.

Потребителски аватар
D@nchoni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот D@nchoni » Сря 20 фев 2008 21:53

човек едно щети кажа смяната не е много скапа на мен ми ги сменяха всичко ми излезе около 100лв. тампоните на моста се сменят много трудно особено ако никога не са сменяни маисторами си игра два дена докато ги смени ито заради някакви тапи болтове които бяха запекли аи после тампоните какво мачение са докато излязат немада ти кажа ако си ги сменяш сам много ще се ядосваш

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”