Ладови пружини на Голф ...?
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
.
pacoboy написа:Вече реших, ще сложа ладови и ще споделя резултата...
подкрепям те, най-добре ще е сам да провериш!
но незабравяй да споделиш
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ладови пружини на Голф ...?
Здравейте колеги понеже и аз май,ще слагам ладови пружини на пасата и искам да знам колко по колко навивки са ладовите пружини.Моите на пасата са с 8 навивки.Благодаря предварително 
-
br1lata88
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
NovobranecGT написа:От няколко места съм чувал, че ЗАЗ-ови пружини пасвали перфектно отзад(на Голф 2)
пасват повече от перфектно от 5г бащами кара с такива
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
По темата:няма да коментирам,само да предложа-имам комплект предни Ладови пружини и само носталгията ми пречи да ги изхвърля,т.е. който иска -подарявам
Ииии..joker поства
..беше се затрил тоя човек..Форума не беше същия 
Ииии..joker поства

- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега emo-gar какво е лошото да се сложат пружини от лада със сигурнсот ще е по-добре от колкото тези 20 годишни пасатови,а и по този начин се спестяват пари.
Предна ладова пружина сложена отзад-забравяш за понятието "возия"...Можеш да караш и с напълно изпуснали амортисьори-няма особена разлика(да не кажа че може и да е по-добре).Но в завой "залепва" задницата за х'асфалта.Няма таква стабилност...Това съм го тествал някога на Хюндай Лантра,който е доста по-тежък от Голф-а.
П.С.С толкова твърди пружини,обикновено се поцепват първо бутушите на купето,после...
П.С.С толкова твърди пружини,обикновено се поцепват първо бутушите на купето,после...

- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
То по тази логика с ладовите като се процепват ботуш значи със спортното окачване какво остава да стане ако се сложи 

-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
passat_1.6TdI написа:Ами колега emo-gar какво е лошото да се сложат пружини от лада със сигурнсот ще е по-добре от колкото тези 20 годишни пасатови,а и по този начин се спестяват пари.
Не казвам че е лошо или добро,ПОДАРЯВАМ ПРЕДНИ ЛАДОВИ пружини(въпреки че не е това раздела..
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
на голф2 съм слагал отзад пружини от ЗАЗ пасваха идеално,даже бях ги резнал 3/4 витки,и голфа си стана предоволно висок
стабилноста,с хубави и здрави амортисьори се запазва,возията остава непроменена
само за инфо да кажа:същите пружини от ЗАЗ съм ги слагал и на пасат комби,но резултат нямаше,изобщо не се надигна колата-явно комбито си е тежко за тях
а като съм сравнявал пружини от ЗАЗ и ЛАДА ,тези от ладата са по меки и с по малко витки и по къси като дължина
стабилноста,с хубави и здрави амортисьори се запазва,возията остава непроменена
само за инфо да кажа:същите пружини от ЗАЗ съм ги слагал и на пасат комби,но резултат нямаше,изобщо не се надигна колата-явно комбито си е тежко за тях
а като съм сравнявал пружини от ЗАЗ и ЛАДА ,тези от ладата са по меки и с по малко витки и по къси като дължина
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Ами как да повдигна моя пасат че сега е 10см. от гумата до веждата и като седнат четирима човека и малко багаж и нали се сещаш колега какво става да не говорим ако седнат петима
.Значи предни ладови нестава отзад ами кави да сложа само,че не искам да слагам разни си заглавки сега съм с тампони между навивките и си е същото.Просто пружините вече са омекнали и искам да знам какви мога да сложа втора ръка за да спестя някакви пари,че сега в тая криза 
.Значи предни ладови нестава отзад ами кави да сложа само,че не искам да слагам разни си заглавки сега съм с тампони между навивките и си е същото.Просто пружините вече са омекнали и искам да знам какви мога да сложа втора ръка за да спестя някакви пари,че сега в тая криза 
кажете от къде да намеря ЗАЗ? няма в нашия регион!от 5-6 години не ги виждам по улиците!
- pe6kata
- VW експерт

- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Колеги с пружини от лада е кофти решение, преди години слагах на джетата ми, искат рязане, почва да вози много твърдо и най-важното е че пружината в долния си край няма стеснение!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! и лежи в периферията на чашката на амортисора, която е много слаба!!!!!!! При по-сериозно товарене могат да станат големи бели!!!!!!!!!! Решение- пружини от ПАСАТ 2 седан(тия до 88-89год)!!!!!!!!!!!!!!диаметъра на пружината е същия, но има две три навивки повече
От комби са по твърди , но от седана и предвид остаряването на пружината хем колата не виси, хем возията е супер 
Давам снимка как изглежда джетата ми с тези пружини...
Ще ви предложа още един вариант
-под чашката(като я чукнеш и излиза) на амортисора се подлага втулка, така съм си повдигал абф-а, а втулка става и без стругар ако имаш стар преден лагер
и ползваш вътрешната черупка която е от две половини, направо заспиват и я повдигат с около 3см
Не се занимавайте с ладени пружини...
Давам снимка как изглежда джетата ми с тези пружини...
Ще ви предложа още един вариант
Не се занимавайте с ладени пружини...
- pe6kata
- VW експерт

- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
+ това се слагат задни пружини от самара
а не предни от лада!!!!!!!!!!!!
Тия дни си взех пасат Б3 и неговата задница е повдигана с пружини на самара май... Но много скоро ще изхвърчат!!!товаря цялата кола и няма клякане, заницата и е доста вирната, което мен не ме кефи, и вози кат каруца!!! ей ви снимка как изглежда задница на пасат със самарени пружини -при положение че е с гуми 215/45/17!!!
Тия дни си взех пасат Б3 и неговата задница е повдигана с пружини на самара май... Но много скоро ще изхвърчат!!!товаря цялата кола и няма клякане, заницата и е доста вирната, което мен не ме кефи, и вози кат каруца!!! ей ви снимка как изглежда задница на пасат със самарени пружини -при положение че е с гуми 215/45/17!!!
- passat_1.6TdI
- Автомобил:
- Двигател:
Да ама то с втулки се едно пружините пак си остават меки,а колата е вдигната само когато няма никой в нея а после като седнат четирима-петима човека и пак си кляка не чак толкова,но аз си мисла ако сложа пружини задни от лада самара на моя пасат седан ще стане много висок,а май не е добре да се режат,а те на самарата и на пасата еднакви ли са на дължина???
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”