Ладови пружини на Голф ...?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pacoboy
Автомобил: passat b7 4motion
Двигател: CFGB
Контакти:

Мнениеот pacoboy » Вто 26 фев 2008 20:28

Вече реших, ще сложа ладови и ще споделя резултата...

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

.

Мнениеот lubo007 » Вто 26 фев 2008 23:40

pacoboy написа:Вече реших, ще сложа ладови и ще споделя резултата...

:ahoy подкрепям те, най-добре ще е сам да провериш!
но незабравяй да споделиш

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Re: Ладови пружини на Голф ...?

Мнениеот passat_1.6TdI » Нед 28 юни 2009 20:34

Здравейте колеги понеже и аз май,ще слагам ладови пружини на пасата и искам да знам колко по колко навивки са ладовите пружини.Моите на пасата са с 8 навивки.Благодаря предварително :)

br1lata88
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот br1lata88 » Нед 28 юни 2009 21:05

NovobranecGT написа:От няколко места съм чувал, че ЗАЗ-ови пружини пасвали перфектно отзад(на Голф 2) :shock

пасват повече от перфектно от 5г бащами кара с такива

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 28 юни 2009 21:31

По темата:няма да коментирам,само да предложа-имам комплект предни Ладови пружини и само носталгията ми пречи да ги изхвърля,т.е. който иска -подарявам
Ииии..joker поства :shock ..беше се затрил тоя човек..Форума не беше същия :bowdown

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Нед 28 юни 2009 21:50

Ами колега emo-gar какво е лошото да се сложат пружини от лада със сигурнсот ще е по-добре от колкото тези 20 годишни пасатови,а и по този начин се спестяват пари.

Потребителски аватар
ninja_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ninja_1 » Нед 28 юни 2009 21:56

Предна ладова пружина сложена отзад-забравяш за понятието "возия"...Можеш да караш и с напълно изпуснали амортисьори-няма особена разлика(да не кажа че може и да е по-добре).Но в завой "залепва" задницата за х'асфалта.Няма таква стабилност...Това съм го тествал някога на Хюндай Лантра,който е доста по-тежък от Голф-а.
П.С.С толкова твърди пружини,обикновено се поцепват първо бутушите на купето,после... :banghead:

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Нед 28 юни 2009 22:01

То по тази логика с ладовите като се процепват ботуш значи със спортното окачване какво остава да стане ако се сложи :screwy

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 28 юни 2009 22:04

passat_1.6TdI написа:Ами колега emo-gar какво е лошото да се сложат пружини от лада със сигурнсот ще е по-добре от колкото тези 20 годишни пасатови,а и по този начин се спестяват пари.

Не казвам че е лошо или добро,ПОДАРЯВАМ ПРЕДНИ ЛАДОВИ пружини(въпреки че не е това раздела.. :oops: )

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 28 юни 2009 22:08

на голф2 съм слагал отзад пружини от ЗАЗ пасваха идеално,даже бях ги резнал 3/4 витки,и голфа си стана предоволно висок
стабилноста,с хубави и здрави амортисьори се запазва,возията остава непроменена

само за инфо да кажа:същите пружини от ЗАЗ съм ги слагал и на пасат комби,но резултат нямаше,изобщо не се надигна колата-явно комбито си е тежко за тях
а като съм сравнявал пружини от ЗАЗ и ЛАДА ,тези от ладата са по меки и с по малко витки и по къси като дължина

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Нед 28 юни 2009 22:18

Ами как да повдигна моя пасат че сега е 10см. от гумата до веждата и като седнат четирима човека и малко багаж и нали се сещаш колега какво става да не говорим ако седнат петима :horror: .Значи предни ладови нестава отзад ами кави да сложа само,че не искам да слагам разни си заглавки сега съм с тампони между навивките и си е същото.Просто пружините вече са омекнали и искам да знам какви мога да сложа втора ръка за да спестя някакви пари,че сега в тая криза :banghead:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 28 юни 2009 23:37

кажете от къде да намеря ЗАЗ? няма в нашия регион!от 5-6 години не ги виждам по улиците!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 29 юни 2009 7:17

Колеги с пружини от лада е кофти решение, преди години слагах на джетата ми, искат рязане, почва да вози много твърдо и най-важното е че пружината в долния си край няма стеснение!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! и лежи в периферията на чашката на амортисора, която е много слаба!!!!!!! При по-сериозно товарене могат да станат големи бели!!!!!!!!!! Решение- пружини от ПАСАТ 2 седан(тия до 88-89год)!!!!!!!!!!!!!!диаметъра на пружината е същия, но има две три навивки повече :wink: От комби са по твърди , но от седана и предвид остаряването на пружината хем колата не виси, хем возията е супер :wink:
Давам снимка как изглежда джетата ми с тези пружини...
Ще ви предложа още един вариант :D -под чашката(като я чукнеш и излиза) на амортисора се подлага втулка, така съм си повдигал абф-а, а втулка става и без стругар ако имаш стар преден лагер :D и ползваш вътрешната черупка която е от две половини, направо заспиват и я повдигат с около 3см :wink:
Не се занимавайте с ладени пружини...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 29 юни 2009 7:28

+ това се слагат задни пружини от самара :wink: а не предни от лада!!!!!!!!!!!!
Тия дни си взех пасат Б3 и неговата задница е повдигана с пружини на самара май... Но много скоро ще изхвърчат!!!товаря цялата кола и няма клякане, заницата и е доста вирната, което мен не ме кефи, и вози кат каруца!!! ей ви снимка как изглежда задница на пасат със самарени пружини -при положение че е с гуми 215/45/17!!!

Потребителски аватар
passat_1.6TdI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat_1.6TdI » Пон 29 юни 2009 10:49

Да ама то с втулки се едно пружините пак си остават меки,а колата е вдигната само когато няма никой в нея а после като седнат четирима-петима човека и пак си кляка не чак толкова,но аз си мисла ако сложа пружини задни от лада самара на моя пасат седан ще стане много висок,а май не е добре да се режат,а те на самарата и на пасата еднакви ли са на дължина???

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”