Няма мощност на ГАЗ
- negodnika
- Автомобил: Golf MK II GTI+GL
- Двигател: PB+EZ
- Контакти:
Значи купуваш вакумния мъркуч сваляш пластмасовата кутия на филтъра за по-лесен достъп до карборатора и започваш да сменяш един по един вакумните мъркучи като режеш от новия мъркуч точната дължина(мериш да е колкото стария) а ако объркаш някои обърни внимание,че на входа на всеки мъркуч има даден цвят,примерно:жълто с жълто,червено с червено и тн.Не е толкова сложно аиде успех и после пиши какъв е резултата
- brother_Tom
- Автомобил:
- Двигател:
Изпарителя сигурен ли си че е Руски или Беларуски?
Има ли отделен вакуум и реглаж на празния ход? lupe
Ако случайно е беларуски и е с отделен отделен вакуум и реглаж на празния ход настройката е много тънка работа и болшинството газаджии даже не са чували как става. gruebel Ако няма нещо скапано може само една правилна настрйока на изпарителя да ти е нужна.
Има ли отделен вакуум и реглаж на празния ход? lupe
Ако случайно е беларуски и е с отделен отделен вакуум и реглаж на празния ход настройката е много тънка работа и болшинството газаджии даже не са чували как става. gruebel Ако няма нещо скапано може само една правилна настрйока на изпарителя да ти е нужна.
- negodnika
- Автомобил: Golf MK II GTI+GL
- Двигател: PB+EZ
- Контакти:
batzman написа:И как става тоя номер 11-12 атмосфери при положение,че на нов я дават 9 справка:http://www.vwclub-bg.org/articles.php?id=5
Човеко бъркаш понятията . Едно е компресия, а друго е степен на сгъстяване. Едното е налягане а другото е отношение на обеми.
аха може

- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
negodnika написа:batzman написа:И как става тоя номер 11-12 атмосфери при положение,че на нов я дават 9 справка:http://www.vwclub-bg.org/articles.php?id=5
Човеко бъркаш понятията . Едно е компресия, а друго е степен на сгъстяване. Едното е налягане а другото е отношение на обеми.
аха може
Аве вече не знам к'во съм мерил по ваще думи ама се сещам, че сложих на мястото на свещите манометъра и завъртях стартера и тогава на манометъра стрелката отиде на 1,1-1,2 bar налягане. Ако това не е мерене на компресия, кажете к'во е и кажете как се мери ако това не е начина

- brother_Tom
- Автомобил:
- Двигател:
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-напред искам да кажа, че доста се изопачи темата.Стигнахме до въздушни филтри. За мене пак не е достатъчна информацията защото не пишеш дали мощност няма и на газ и на бензин или само на ГАЗ!!! За регулатора на налягане (изпарителя) бих казал само едно.Италианците са наи-добри в производството на газови уреди и системи.Аз работя в дружество на Овергаз 99% от оборудването е италианско.Според мене добри регулатори са : Тартарини (какъвто в българия нов май не можеш да намериш),БРЦ, Ловато, Лоренцо Ланди!!! Междо другото сега има някакви фалшиви ТУРСКИ.Един познат каза че са обсолютно за изхвърляне.Ако колата си ти има мощност на бензин не е проблема в карбуратор или вакумния регулатор.Междо другото не съм сигорен, но вакумния регулатор мисля че е само за ниските обороти!!!Най-лесното е да развиеш малко дроселчето на маркуча и да пробваш за мощност.Моята сега така съм я направил че по трап трудно вдига на 3000 оборота.Но за 18лв съм навъртял 330км (извън градско) като съм пускал и климатика!!!
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аве чесно да ти кажа май и на БЕНЗИН няма много мощност. А може ли да е запушен нещо карбуратора, защото като я взех от майстора цялата беше във метални струшки. И някой да каже как мога да разбера дали ГАЗТА влиза и във двете камери защото този ми каза,че я е направил да влиза само в едната камера защото като влизало в двете щяла колата да гори повече. Вярно ли е това според вас и дали може да се дължи на това нямането на мощност.
Ако нещо не съм обеснил питайте защото незнам какво Ви интересува за да разберете проблема от к'во може да е.
Ако нещо не съм обеснил питайте защото незнам какво Ви интересува за да разберете проблема от к'во може да е.
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ALiGaToR написа: И някой да каже как мога да разбера дали ГАЗТА влиза и във двете камери защото този ми каза,че я е направил да влиза само в едната камера защото като влизало в двете щяла колата да гори повече.
Ами маркуча за газта преди карбуратора трябва да има разклонител(тройник) и от него тръгват два маркуча за двете камери на карбуратора.
Ако нямаш такъв тройник и в карбуратора(плочката) ти влиза само един маркуч, то това значи, че едната камера не ти работи и оттам при високи обороти няма да имаш никаква мощност!
- valdo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Газта трябва да се направи да влиза и в двете камери (т.е. маркуча се раздвоява преди карбуратора), а оня майстор явно му е било по-лесно да ти бутне само в едната - прати го в някое дружество да скопява кучета.
Има и друго - на газ предварението е по-голямо, т.е. делкото се настройва на по-голям ъгъл. Ако не разбираш какво е - ето:
Газта се възпламенява по-трудно от бензина и й е необходимо повечко време, за да стане тая работа. По тази причина искрата трябва да се подаде малко по-рано, отколкото при бензина. Това е предварението. А то се фиксира с делкото. Отхлабва се и се върти, не не е добре да се прави на ухо и око.
При мен имаше момент, при който делкото беше толко грешно врътнато, че с тичане можеше да ускоря повече по светофарите.
Има и друго - на газ предварението е по-голямо, т.е. делкото се настройва на по-голям ъгъл. Ако не разбираш какво е - ето:
Газта се възпламенява по-трудно от бензина и й е необходимо повечко време, за да стане тая работа. По тази причина искрата трябва да се подаде малко по-рано, отколкото при бензина. Това е предварението. А то се фиксира с делкото. Отхлабва се и се върти, не не е добре да се прави на ухо и око.
При мен имаше момент, при който делкото беше толко грешно врътнато, че с тичане можеше да ускоря повече по светофарите.
- brother_Tom
- Автомобил:
- Двигател:
Кофти че си чак във Варна. (Да не ме разбереш погрешно-просто си ми много далече и това лято май ще пропусна Варненското море.... леле колко ми е мъчно
само да знаеш). За това ти давам един съвет.
Взимаш двама верни другари, може и трима ; отиваш при майстора дето ти е слагал уредбата и му казваш че колата не върви . Да ти я направи да върви хубаво на бензин само, без да маха нищо от газификацията. Правиш рекламация! Ако успее да ти настрои всичко да е ОК на бензин (дано поне това може) му казваш чао и търсиш някой да ти помогне само за газта, ама проверен. Иначе ще ти вземат двойно ако се наложи да ти оправят колата и на газ и на бензин след този левак. Пък ако имаш път към София-свиркай. С радост ще ти разгледам под капака

Взимаш двама верни другари, може и трима ; отиваш при майстора дето ти е слагал уредбата и му казваш че колата не върви . Да ти я направи да върви хубаво на бензин само, без да маха нищо от газификацията. Правиш рекламация! Ако успее да ти настрои всичко да е ОК на бензин (дано поне това може) му казваш чао и търсиш някой да ти помогне само за газта, ама проверен. Иначе ще ти вземат двойно ако се наложи да ти оправят колата и на газ и на бензин след този левак. Пък ако имаш път към София-свиркай. С радост ще ти разгледам под капака

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма значение какъв е маркуча!!!Дали е раздвоен или не!!!Има значение какъв е дифузьора. А проблема според мене ти идва точно от там.За загуба мощност на бензин е запушване на калибрираните отверствия ( жигльори) на карбуратора.Трябжа да го свалиш продухаш с компресор и почистиш.Ти сам каза че имало много струшки.Втората дроселна клапа се отваря при високи обороти. Според мене газ трябва да има и на двете дроселни клапи!!!
НО НАЙ-вероятно са ти сложили фалшив дифузьор.
НО НАЙ-вероятно са ти сложили фалшив дифузьор.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”