голям разход на бензин
-
- Автомобил:
- Двигател:
- angelov1999
- Автомобил:
- Двигател:
Еми колеги моита 2Е ми гори 10-13 градско.
Вчера за пръв път я исзкарвах на дълъг път и ми показваще 6 л.със скорост от 100 км на 3000 об.
Не знам дали това е нормално или не но от Русе до София са близо 700км ми изгори за 100 лева гориво,като се има напредвит че се лутах 2-3 часа в софия по сфетофари и задръствания.
И така по мойте груби сметки ми гори 7 на сто.
А на отиване не съм падал под 140 тогава ми показваше 8.
И така общо взето за 700 км ми е изгорила 50 литра.
Сами си направете преценка
Вчера за пръв път я исзкарвах на дълъг път и ми показваще 6 л.със скорост от 100 км на 3000 об.
Не знам дали това е нормално или не но от Русе до София са близо 700км ми изгори за 100 лева гориво,като се има напредвит че се лутах 2-3 часа в софия по сфетофари и задръствания.
И така по мойте груби сметки ми гори 7 на сто.
А на отиване не съм падал под 140 тогава ми показваше 8.
И така общо взето за 700 км ми е изгорила 50 литра.
Сами си направете преценка
- grandvizitor
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голям разход на бензин
smilianovabs написа:колата ми е голф 1.8 абс двигател игори много около 13 на сто бензин това нормално ли е.Казват ми че трябва да гори най много 10 - 11.Изван градско си гори нормално 6-6,5.Не я юркам карам си е нормално.наскоро сменях бензиновата помпа но не вярвам да е от нея и със старата си гореше много. Помогнете ми не знам какво става с тази кола замислям се сериозно за газ.
Провери си и свещите

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: голям разход на бензин
slav написа:smilianovabs написа:колата ми е голф 1.8 абс двигател игори много около 13 на сто бензин това нормално ли е.Казват ми че трябва да гори най много 10 - 11.Изван градско си гори нормално 6-6,5.Не я юркам карам си е нормално.наскоро сменях бензиновата помпа но не вярвам да е от нея и със старата си гореше много. Помогнете ми не знам какво става с тази кола замислям се сериозно за газ.
Колега като гледам че си от Гоце Делчев, и като се има предвид че не е от най-големите градове в България може да се окаже, че проблема ти е тамС две думи /съдя и по себе си/ в малкия град колата се кара много неефективно, т.е. палиш караш километър-два и гасиш, след няколко часа пак палиш и пак километър-два и пак гасиш. И така почти винаги си я караш студена и естествено с пообогатена горивна смес и после като направиш сметката километрите малко а горивото свършва. Та ако при теб нещата наподобяват това което описах не би трябвало да се притесняваш, още повече че на дълъг път както казваш ти гори нормално. Особено тоя ефект /на по-големия разход градско/ се проявява зимата. Сега като се позатопли нещата стават по-нормални но зимата си е очевидно как за малко километри градско заминава горивото. И при мен зимата си гори нормално 12-13, но с тия къси разстояния мисля че даже си е перфектно.
напълно съм съгласен
аз съм със същата кола нищо че сън от софия ама работата ми е на 1 км от нас и сега не може да ходиме пеша кви фенове сме

университета ми е на 2 км макс 3
и като излизам вечер към центъра само е загряла
и ми дава 13-14
но мисля че е напълно нормално
като я карам на по дълги разстояниа си пада на 10 някаде
а извън града при 100 дава към 6
при 180-90 към 9 -10
тъиче е много относително градското и градското
с дизела ми дава 9 същия маршрут като имш предвид че харчи кум 7
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”