:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем с реотани на задно стъкло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Чет 24 апр 2008 7:11

ако не се оправи колега ще пробваш с електропроводимото лепило да нанесеш острани между пластинката и стъклото и трябва да стане без да отлепваш.
Друг момент за да провериш дали е станало сега взимаш мултицет, палиш колата и пускаш реотаните.
Мериш между двете пластини в двата края на стъклото - ако има напрежение, мериш на здравата пластина и в другия край на самите реотани - покаже ли напрежение значи нямаш проблем.
Това го пробвах онзи ден и показва дали е здрав реотана като мериш един по един реотаните.
Успех и пиши има ли развитие по темата :)

Потребителски аватар
reactiven
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reactiven » Чет 24 апр 2008 23:13

Bundy написа:
reactiven написа:има такива фирми, ама знам само в пловдив къде се намира.използват електропроводимо лепило, и направо нанасят в/у скъсаното място

Къде в пловдив бе пич? Аз по принцип там живея така че казвай... Ама на мен токопроводящото лепило ще ми трябва след като отлепя буксата отляво която залепих с капчица за стъклото! И много се надявам въпреки лепилото което залепих да си контактуват и да се оправи щото иначе незнам какво ще правя жива мъка е без реотани....
до бившата търговия 'лъч', има една сектантска църква , там има сервиз за реотани , люкове и ел стъкла . това е в близост до коматевския възел...

Потребителски аватар
iv4o9999
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iv4o9999 » Чет 24 апр 2008 23:23

това поне ще ти е за урок да не бързаш, но ако не се лъжа това е статично,т.е. твърдо лепило има жариянт като засухне както трябжа да го истържеш с една игличка но това е вече краен изход.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”