Скърцане на спирачки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пон 13 окт 2008 22:59

joker написа:Хе...хе....на този въпрос най-бърз и точен отговор даде на времето VW_fenka....ако GLOVE или VW_fenka са във форума ще отговорят най-точно...

Ето :
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=52212&highlight= :wink: 8)

При всички Голфове с барабанни спирачки си го има тоя проблем . :?
Поздрави, Жокер ! :wink: :P

Потребителски аватар
nmnvento
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nmnvento » Вто 14 окт 2008 15:16

Glove написа:
joker написа:Хе...хе....на този въпрос най-бърз и точен отговор даде на времето VW_fenka....и засрами всички мъже във форума....мисля,че се шумът се дължеше на триенето на металната подложка на задните накладки върху ламарината на монтажната основа.....ама не ми се рови в търсачката да търся.....ако GLOVE или VW_fenka са във форума ще отговорят най-точно... има го при повечето 3-ки и не си заслужава да се занимаваш с него..

Точно това е проблема, накладките лягат на металната плоча на която за захванати всички елементи. Имат три опорни точки на самата плоча, и от там се чува това скърцане. В Auto+ се продава една тубичка за спирачни механизми за Pagid и не е скъпа ололо 5-8лв. беше, намазват се контактните повърхности и така се решава проблема със скърцането.

Joker отрепа рибата приятелю, отдавна на се бях смял така :respect
Същия проблем и при мен.След като размонтирах колелото и смазах триещите се места всичко заспа,но времено.Сега пак си продължи да скърца,но вече хич не ми пука.Не е болка за умирачка,но е дразнещо.

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Re: Скърцане на спирачки

Мнениеот Cocolino » Чет 04 юни 2009 23:24

Аз също се бях претиснил от това скърцане, то е по-скоро жулене. Добре, че не е нищо фатално!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”