Проблемът с тройниците по охладителната система
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблемът с тройниците по охладителната система
andro_ написа:Аз бих искал да обсъдим проблема с течовете по VW/Audi и по специално с пластмасовите "разклонители", които инженерите от немско са слагали по нашите охладителни системи.
Темата ми е по повод поредното потичане от уплътнението на проклетия ми тройник,закрепен за главата.
Вече ще го правя за 6-ти път и взе да ми писва.
Гумичката му е нова,тройникът е оригиналният,защото скапаните Топрани протичат на 5-тата минута от работата на ДВГ-то (слагах 2 такива нови хуйни).
Пробвал съм силикони,Дирко - мирко,не знам кво си,притягане...пак тече и тече.
Проблемът е ... инженерен.Как може да напрравят толкова голям елипсовиден фланец и да му сложат само две шпилки в двата края....?
Как да си реша проблема веднъж завинаги?
Повърхността на главата е идЯлно чиста,защото миналата седмица припасвах клапани и лично съм я стъргал с нож...
andro_- реши ли проблема? Днес смених 3-тия тройник за 3 години.
Първия с който си беше голфи за 1 година, втория за още 1 година и третия издържа само 2 месеца

Сега сложих оригинален за 27лв, лепнах силикон Виктор Рейнц -50/+300 градуса устойчивост. Намацах малко така че да не се олея и да отиде в охладителната течност. Оставям сега колата без вода 12ч да изсъхне хубаво силикона и утре ще паля.
Обаче, като чета темите имам много гадното предчусвствие, че този филм ще го гледам пак и то скоро

-
- Автомобил:
- Двигател:
lyubobg написа:andro_- реши ли проблема? Днес смених 3-тия тройник за 3 години.
Първия с който си беше голфи за 1 година, втория за още 1 година и третия издържа само 2 месеца![]()
Сега сложих оригинален за 27лв, лепнах силикон Виктор Рейнц -50/+300 градуса устойчивост. Намацах малко така че да не се олея и да отиде в охладителната течност. Оставям сега колата без вода 12ч да изсъхне хубаво силикона и утре ще паля.
Обаче, като чета темите имам много гадното предчусвствие, че този филм ще го гледам пак и то скоро
Сложих оригинален VW/Audi,на цена 22.80 лева от Хаас 60,Пловдив.
Сложих и забравих.Всичко е ОК.
Никакви силикони,само малко грес.
Оригиналната част е истината.
Другото е ялово.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
моя оригиналния течеше(АБД петорник),смених с некво менте(според цената)25лв.,(не знаех че има и по 7лв.)и вече 1,5 година не е текло хем го свалях 4 пъти заради други неща,наистина е слабо място и на много приятели тече(всякакви двигатели) и борбата е голяма

- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
andro_ написа:lyubobg написа:andro_- реши ли проблема? Днес смених 3-тия тройник за 3 години.
Първия с който си беше голфи за 1 година, втория за още 1 година и третия издържа само 2 месеца![]()
Сложих оригинален VW/Audi,на цена 22.80 лева от Хаас 60,Пловдив.
Сложих и забравих.Всичко е ОК.
Никакви силикони,само малко грес.
Оригиналната част е истината.
Другото е ялово.
Моя фалшивия на ТОПРАН издържа цяла година

Сега ще видя колко ще отиде оригиналния.
Твоя вече колко време държи оригиналния ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
lyubobg написа:
Topran-ите при мен протичаха на първия месец.Първо се овлажняват,след това протичат

Оригиналния го сложих преди 2-3 месеца.
Още със слагането усетих,че няма да има проблеми.
Ако и той реши да протече,ще правя 'люминиев на струг...
Цирка е в това,че Топрана е 20-25 леа,а оригинала е 23....Не е Джърмани,а е CZ,демек чешки,ама с номерата VW/Audi.Сигурно и гаранция има.Не съм питал.
-
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте на всички.по темата за тройника реших проблема като подложих на двете болтчета които притискат тройника по една федерка /шайба/ Предполагам че може да се сложат и по къси болтчета .БЕЗ НИКАКВИ СИЛИКОНИ И ТЕМ ПОДОБНИ. 

- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
andro_ написа:lyubobg написа:
Topran-ите при мен протичаха на първия месец.Първо се овлажняват,след това протичат.
Оригиналния го сложих преди 2-3 месеца.
Още със слагането усетих,че няма да има проблеми.
Ако и той реши да протече,ще правя 'люминиев на струг...
Цирка е в това,че Топрана е 20-25 леа,а оригинала е 23....Не е Джърмани,а е CZ,демек чешки,ама с номерата VW/Audi.Сигурно и гаранция има.Не съм питал.
Как 20лв бре - двата ТОПРАНА ги взех за по 5лв

-
- Автомобил:
- Двигател:
И на мене ми тече откак сменях антифриз зимата и се чудя с какво да я оправя, защото не капе много, а "новите" ме съмняват.
А и ми е особено наложително защото карам само на газ. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ново 6. Смених течащия с някакъв топран за 5 лева, за който първо ми обявиха най-нагло цена от 21 лева. Изключително съм недоволен от магазините на Ауто+ и спирам да пазарувам вече от там. Ако трябва ще си плащам само за оригинални части. Долни лъжци!

- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сложих някакъв Марели нещо си от Евро 07 за 7 кинта и половин година няма грижи, ама си мацнах с червено силиконче и под О пръстена и над него и навсякъде!
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
alex_zazy написа:Аз сложих някакъв Марели нещо си от Евро 07 за 7 кинта и половин година няма грижи, ама си мацнах с червено силиконче и под О пръстена и над него и навсякъде!
същия номер

- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Предварително се извинявам, че повдигам тази тема, но днес си купих един тройник. Марката е "Truckteck", a eто го и нагледно как изглежда:

Някой да има някакви наблюдения по въпросната марка?
П.П. Има си и "О" пръстенче, ама на снимките не е поставено. Благодаря предварително на отзовалите се
.

Някой да има някакви наблюдения по въпросната марка?
П.П. Има си и "О" пръстенче, ама на снимките не е поставено. Благодаря предварително на отзовалите се

- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
От въпросната марка си купих тампона под моното преди година и също така и темп.датчик и засега се държат добре.Взех ги от "световноизвестните" EURO 07!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”