проблем с АЕК --- РЕШЕНО!!!
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
jims написа:Ами като си купих колата я закачих на комп и там ми казаха да си сменя датчика. Майстора там ми каза, че сутрин трудно ще пали заради него. Същото както при колегата focke-wulf - някакви нереални показания.
Същия ден не можах да го сменя и на следващия сутринта наистина трудно запали - въртях около 10ина минути. След като запали държеше обороти около 1000-1400 докато не загря. Следобеда смених датчика и повече проблеми не съм имал
При мен обаче пали без проблем и оборотите не мърдат (1100) после падат на 800 след 2 мин.
- theerazor
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с АЕК
cardan написа:задравейте колеги. карам Golf III 1.6 101к.с. АЕК и имам следния проблем: когато паля сутрин двигателя глъхне и прекъсва сякаш няма бензин и докато загрее не се оправя.Моля ако някой е имал подобен проблем да сподели как го е разрешил.
Колега виж дебитомера си, симптомите са същите когато не работи като хората

Сигурно има доста масълце на платката му, но е добре да отидеш на специалист, че иначе лошо

jims написа:
В червеното кръгче е датчика. На тройника се намира. Има една скоба, която трябва да се извади с отверка и клещи и излиза. Като се извади датчика ще потече антифриз и е хубаво с нещо да се запуши да не изтече много (аз например ползвах парцал)
Има и едно гумено уплътнение което се слага на датчика и е хубаво да се смени, левче някъде беше.
Трябва като се слага обратно да се внимава, че ако не се сложи хубаво и може да губи антифриз.
Това е на AFT, за АЕК е абсолютно същото
ЕВАЛА !!!!
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
theerazor написа:jims написа:Около 150 лв. май беше
Да да..
За АФТ е към двеста и нещо хитачито , но за АЕК не е баш така..
Нов дебитомер БОШ можеш да видиш в профила ми 487 кинта..
Бая се отплеснахме от темата за което се извинявам на модераторите !
Ти тоя дебитомер гледам си го купил от Порше така, че не мисля си платил доста над реалната му цена! После си писал, че този дебитомер става за АФТ, АКС и АЕК ?
П.С: Този дебитомер много ми прилича на този на лада нива 1,7i (но на ладата е 130 лв. пак Бош).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”