Въпрос Маншони външни карета!Сменен, но Проблем!!!КРИК???
- krazkraz
- Автомобил:
- Двигател:
Номера при завиването на двата болта е да се обере луфта като се повдига цялата главина нагоре и навътре към двигателя все едно гумата е стъпила на земята и се получава без проблем раглажа.Така ме светна
един майстор в един сервиз.Два голфа съм имал и съм сменял и тампони на аморт. и маншони и карета и полуоски и т.н., но ако преди разглобяването да е бил наред.Досега не съм имал проблеми по този начин на сглобяване ти ако слушаш майсторите (недобросъвестните) винаги ще правиш стенд.

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Няма такъв филм. развиеш ли двата болта посмъртно не можеш да докараш реглажа без стенд. Освен ако по някаква дива случайност не го уцелиш.krazkraz написа:Номера при завиването на двата болта е да се обере луфта като се повдига цялата главина нагоре и навътре към двигателя все едно гумата е стъпила на земята и се получава без проблем раглажа.Така ме светнаедин майстор в един сервиз.Два голфа съм имал и съм сменял и тампони на аморт. и маншони и карета и полуоски и т.н., но ако преди разглобяването да е бил наред.Досега не съм имал проблеми по този начин на сглобяване ти ако слушаш майсторите (недобросъвестните) винаги ще правиш стенд.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос Маншони външни карета!Сменен, но Проблем!!!КРИК??
krazkraz написа:Моля, дайте съвет за смяна!По-лесно ли е да се отвие гайката на карето, или да се отвие накрайника,шарнира и двата болта на амор-ра?Моля, кажете че ми сцепен маншона и трябва да го сменя!
krazkraz написа:Два голфа съм имал и съм сменял и тампони на аморт. и маншони и карета и полуоски и т.н., но ако преди разглобяването да е бил наред.
krazkraz написа:Миналата година по същото време сменях маншона от същия край и тогава болтовете ги завих по същия начин и за 22000км не съм имал проблеми.
Батенце извинявай че ще ти го кажа ама тука за канарчета ли ни хвана. Като си сменял маншони, карета и полуоски що питаш как се сменя маншон в първия си пост.
krazkraz написа:Започнах да го сменям, та голям зор видях.
Като го смениш, пак се обади

Те тия работи на крикчето в двора трудно стават. Особено като бързаш и комшията, който евентуално я е правил тази операция, го няма.
Сега за реглаж на предницата ще ти вземат, колкото ако беше отишъл да ти сменят маншона в сервиз

- krazkraz
- Автомобил:
- Двигател:
paro_k написа:krazkraz написа:Започнах да го сменям, та голям зор видях.
Като го смениш, пак се обади![]()
Те тия работи на крикчето в двора трудно стават. Особено като бързаш и комшията, който евентуално я е правил тази операция, го няма.
Сега за реглаж на предницата ще ти вземат, колкото ако беше отишъл да ти сменят маншона в сервиз. Помоли ги да проверят дали си направил всичко както трябва, че не е шега работа.
Досега съм сменял 5-6 пъти и все на крик и в дворчето.Някой като има желание сам да си ремонтира колата и пита за някаква дребна подробност веднага става крив на майсторите щот им седят празни сервизите и не могат да отрежат на някой главата(да не им паднеш).Евала на Ваското (като му чета постовете) помага на всички и със съвети и с каквото може bowdown .Да е жив и здрав!!!Пак закривам темата!!!
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
krazkraz написа:Някой като има желание сам да си ремонтира колата и пита за някаква дребна подробност веднага става крив на майсторите щот им седят празни сервизите и не могат да отрежат на някой главата(да не им паднеш).Евала на Ваското (като му чета постовете) помага на всички и със съвети и с каквото може bowdown .Да е жив и здрав!!!Пак закривам темата!!!
За последно пиша в тая тема. Това че ставаш крив на майсторите си е техен проблем, явно не си попаднал на хора.
По тоя случай да ти кажа 2 думи. Ходех в един магазин за части, но цените не ми харесваха. Поредния път в който отидох и оня ми вика ти май само идваш да питаш тука /явно му станах крив че питам само/ и вика от другия път ще трябва да ти взимам пари и за питане само. Повече не стъпих там въпреки че ми е близко и т.н.
Занимавам се с много неща коли, компютри, счетоводство и т.н. - винаги когато някой е имал нужда от нещо съм гледал да помогна било с обяснения и т.н. не съм си и помислял да искам нещо когато някой пита нещо което може да си направи сам но не знае как.
Последния път заради простотията си се набутах. Сменях карета на кардана на един френд на ладата, уж да му покажа само ма се оказа че идея си няма как да си го направи та му ги смених. За работа не съм искал нищо ама беше кофти че едното каре беше мое, а той вика сложи го него да не ти стои и че щял да ми го плати и т.н. и т.н. - е още ми го плаща.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”