Проблем с климатроника

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Вто 27 май 2008 11:29

При мен проблема се оказа изгорял бушон - 20 ампера жълт цвят.
Виж първо си провери бушона колега. Кофтито е при мен че не знаех къде се намира точно. Сега вече знам, но за съжаление не мога да добавя снимка.
Може би днес малко по-късно ще имам тази възможност.

martin_sk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_sk » Сря 28 май 2008 15:24

колега браво мн ценна информация ако добавиш и снимка ще е супер че на мен ми я няма пластмасата на бушоните и незнам кои за къде е . Иначе силно се надявам че и при мен проблема ще е от подобно естество

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Сря 28 май 2008 16:16

Тази вечер след работа отивам да си оправям централното, но като се прибера в нас обещавам да постна снимки. Това след 8-9 чак ще стане.
Дано да е бушончето и при теб защото ще е супер елементарно, бързо и евтино да си го оправиш!

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Сря 28 май 2008 21:15

Снимките както обещах. Само трябва да отвориш капачето което се пада над акумулатора и да си провериш бушончето. Ако си късметлия там ще ти е проблема :wink:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

martin_sk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_sk » Чет 29 май 2008 11:51

браво мерси много а има ли значение в кое гнездо е бушончето ? и какво не ти е наред с централното че така като слушам май с теб имаме доста еднакви проблеми :)

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Чет 29 май 2008 12:33

Попитах за другото гнездо и ми казаха че е нещо за дизелови коли. Но понеже излизало стандартно заводско и така на бензините стои празно. Това не е 100% гаранция която давам за инфото - само така ми казаха. Според мен не му бери грижа.
На цетралното се беше прецакала помпичката, която се намира в багажника до десния стоп. При мен беше механичната част на машинката която създава вакума.
Има там вътре една пластмаска на кръст с магнитчета вътре и тя се беше натрошила. Иначе машинката издаваше звук като да работи, но само се е мъчела.
Това е от мен - дано ти е полезно.

martin_sk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_sk » Чет 29 май 2008 13:30

мерси много информацията е винаги полезна. Видях го тоя бушон жълт 20А но си е здрав което означава че продължавам да търся къде е моя проблем като го открия ще информирам всички иначе много благодарности на bugster

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Пон 02 юни 2008 9:52

Да не пускам нова тема ще могали да се вметна с един проблем незнам дали е и проблем де.

Когат си подкарам колата почва да духа топло и докат не пусна климатроника не спира да духа топло.
А може ли и некой да даде едино ръководство за климатроника, на изглежда като на колегата?

martin_sk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_sk » Пон 02 юни 2008 11:48

колега според мен това твоето не е проблем няма как да духа студено, ако не работи агрегата на климатроника така, че не се тревожи , според мен проблем нямаш а ръководство ако някои от колегите пусне ще сме му благодарни :)

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Пон 02 юни 2008 15:11

martin_sk написа:колега според мен това твоето не е проблем няма как да духа студено, ако не работи агрегата на климатроника така, че не се тревожи , според мен проблем нямаш а ръководство ако някои от колегите пусне ще сме му благодарни :)

А как мога да направа да не духа въобще?
Т.е. когато не е пуснат климатроника продулжава да си духа леко топъл въздух.
Имали варянт, при който да не се получава това?

Продължавам с питанията.
Когато карам на климатроник отвреме на време почва да излиза пушек(пара), от там където излиза въздъха и после спира.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пон 02 юни 2008 15:46

Bordiur написа:
martin_sk написа:колега според мен това твоето не е проблем няма как да духа студено, ако не работи агрегата на климатроника така, че не се тревожи , според мен проблем нямаш а ръководство ако някои от колегите пусне ще сме му благодарни :)

Продължавам с питанията.
Когато карам на климатроник отвреме на време почва да излиза пушек(пара), от там където излиза въздъха и после спира.

Сигурен вариант да си затвориш духалките вътре в купето от врътките :idea:
От там нататък не мога да ти отговоря защо ти духа, дори и когато не ти работи климата.
И при мен май забелязвам същото явление. Решавам проблема, като просто си затворя решетките от които ми духа :lol:

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пон 02 юни 2008 15:49

Bordiur написа:

Продължавам с питанията.

Сигурен вариант да си затвориш духалките вътре в купето от врътките :idea:
От там нататък не мога да ти отговоря защо ти духа, дори и когато не ти работи климата.
И при мен май забелязвам същото явление. Решавам проблема, като просто си затворя решетките от които ми духа :lol:

Потребителски аватар
Bordiur
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bordiur » Пон 02 юни 2008 15:51

Е да ама тия дет са на предното стъкло как да ги затвора :oops:
Аз го решавам кат пускам климата ама не ма кефи така.
А за пушека ко да праим. Предишния собственик каза, че е некъв филтър (на мен това нищо не ми говори)?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”