Високо отделящ съединител...
- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Да, този вариянт е много реален, защото автоматичното жило действа на принципа на тресчотка, когато се износи съединителя, знаем, че жилото (обикновенното) трябва да се отпусне, ако тресчотките са се прецакали и не могат да отпуснат жилото, то започва да отделя по-горе, а в последствие може да се стигне и до буксуване на съединителя, защото дори без да е натиснат педала, то (жилото) седи опънато.
Елементарна проверка на такова жило - при натискане на съединителя трябда да име празен ход педала преди да започне да се повдига планката на самата скоростна кутия.
Елементарна проверка на такова жило - при натискане на съединителя трябда да име празен ход педала преди да започне да се повдига планката на самата скоростна кутия.
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблема решен
Колеги при мен е точно обратно,педала на съединителя зацепва много ниско долу,даже на моменти трябва да го натискам два три- пъти за да мога да включа на първа да тръгна на светофар,май ще го разглобявам тва жило.....ако някой може да даде акъл........
Оказа се че след като автомобила загрее ,големия гумен тампон на жилото в долния край се размеква и намалява хода на вилката,махане на гумения тампон и смяна с подложка от транспортна лента реши 100 % проблема .....
Оказа се че след като автомобила загрее ,големия гумен тампон на жилото в долния край се размеква и намалява хода на вилката,махане на гумения тампон и смяна с подложка от транспортна лента реши 100 % проблема .....
Последна промяна от Ronin на Съб 08 юли 2006 16:38, променено общо 1 път.
Аз имах същия проблем,както е описано в заглавието.
Проблема е бил в саморегулиращото се жило.Ще се опитам да обясня какго оправих.
Трябва един да натисне педала на съединителя,за да може кожуха на съединителя да избута щангата (или да кажем лостчето) което избутва диафрагмата на притискателния диск.
ето за това лостче говоря
След като се изпъне жилото и кожуха избута лоста,със щанга притискаме лоста надолу,този който е натиснал педала в колата трява да го пусне и така жилото трябва да излезе.Та след като съединителя е самореголиращ в жилото има зъби който го натягат за да може да обере луфта от феродовия диск.
След като жилото е освобо ,го придарпвате ,за да върнете няколко зъба и отново го закачвате.
(Извинете ме ,но не съм мн добре технически и за това не мога го обясня добре)
Надявам се да съм бил полезен
Проблема е бил в саморегулиращото се жило.Ще се опитам да обясня какго оправих.
Трябва един да натисне педала на съединителя,за да може кожуха на съединителя да избута щангата (или да кажем лостчето) което избутва диафрагмата на притискателния диск.
ето за това лостче говоря
След като се изпъне жилото и кожуха избута лоста,със щанга притискаме лоста надолу,този който е натиснал педала в колата трява да го пусне и така жилото трябва да излезе.Та след като съединителя е самореголиращ в жилото има зъби който го натягат за да може да обере луфта от феродовия диск.
След като жилото е освобо ,го придарпвате ,за да върнете няколко зъба и отново го закачвате.
(Извинете ме ,но не съм мн добре технически и за това не мога го обясня добре)
Надявам се да съм бил полезен
- GolfGtI115
- Автомобил:
- Двигател:
не мисля 4е като съм дал 80лв за тоя френски боклук трябва аз да го натягам след като е самонатягащо се
аз моито от как съм го сложил нямам дертове.пуснах си тая скоба(бялата)и педала на съединителя стана оси4ка.влиза като в млада сливка
преди бях с някво побългарено,даже и аз незнам на какъв модел кола е,педала беше ужасен.все едно съм в жигули 

-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”