Проклятието на шибедаха на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf_Lozenec
Автомобил: Vw Transporter T2b 1979г
Двигател: 1641cc Aircooled [AS]

Мнениеот Golf_Lozenec » Вто 03 юни 2008 18:30

Нека всеки който е правил сам тая операция да опише точно как става :wink:

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Вто 03 юни 2008 18:44

vaskoto1 написа:веднага!
на 2рата дупка на изхода се заглави свредлото-сещаш се вече с какво укрепих...mhihi
не се занимавай!
тва е скапан цам който няма обработка...

Абсолютно подкрепям колегата.
По-добре ако може да се намерят нови водачи.
Не си струва усилиятя - визирам разпарчатосване на целия таван , колонки, самия шибидах и т.н.т. ако ще е от сорта " да закрепим положението" Ако го направиш и стане само за един - два дена - то целия труд е бил на вятъра и епопеята се почва на ново :(

По добре като се разглоби на момента да се намерят ( или предварително) нови водачи, които да се сменят.

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Вто 03 юни 2008 21:27

icefire написа:Разбирам.. еми.. то се е видяло.. само да ми мине сесията и почвам да свалям тавана... пък после каквото сабя покаже.. макар че съм 90% сигурен, че дори ако сега го оправя, то няма да изтрае една година..

А после с какво да смажа релсите? Ако им сложа машинно или моторно масло ще полепне много прах по тях с времето..
ако не можеш сам по-добре да ти го оправи някой който го е правил...и знае как ,аз моя вече 3г. си работи така,но имам и друго счупено и само се вдига без да се прибира назад и тази функция съм я изкл. след като ми казаха това счупеното колко струва с поръчка /140лв./

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Вто 03 юни 2008 21:34

Колега Ясер за снаждането на водача не се разпарчатосва целия таван ,но маха се стуклото на люка и гумената лайсна от вътре която го обгръща и п-образния отливник от вътре се бута на зад. :wink: И смятам че трябва да се изказват колеги които са правили подобна процедура ,а не чули недочули от незнам къде си...защото другите само се объркват така.Хайде лека и безаварийна... :wink:

Потребителски аватар
Rieger-GTO
Автомобил: bmw
Двигател: 1983
Контакти:

Мнениеот Rieger-GTO » Сря 04 юни 2008 7:34

jagler написа:
icefire написа:Разбирам.. еми.. то се е видяло.. само да ми мине сесията и почвам да свалям тавана... пък после каквото сабя покаже.. макар че съм 90% сигурен, че дори ако сега го оправя, то няма да изтрае една година..

А после с какво да смажа релсите? Ако им сложа машинно или моторно масло ще полепне много прах по тях с времето..
ако не можеш сам по-добре да ти го оправи някой който го е правил...и знае как ,аз моя вече 3г. си работи така,но имам и друго счупено и само се вдига без да се прибира назад и тази функция съм я изкл. след като ми казаха това счупеното колко струва с поръчка /140лв./

И на мен за на брат ми голфа като отидох до първият магазин(Пловдив) да попитам на каква цена върви комплекта водачи ми обявиха 150лв..Ще ви помоля колеги който разбере къде се продават по ефтени водачи за люк в която и точка на България да споделите.Трябва да има щом ремонта на люка върви от 90 до 100лв,значи е логично майсторите да ги намират по-ефтино.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 04 юни 2008 16:00

Rieger-GTI написа:И на мен за на брат ми голфа като отидох до първият магазин(Пловдив) да попитам на каква цена върви комплекта водачи ми обявиха 150лв..Ще ви помоля колеги който разбере къде се продават по ефтени водачи за люк в която и точка на България да споделите.Трябва да има щом ремонта на люка върви от 90 до 100лв,значи е логично майсторите да ги намират по-ефтино.

Така е, но за "външни лица" цената е друга. За всеобщо съжаление, никъде няма водачи на по-ниски цени. Така че вариантите са два:

- ремонт при майстор и после ще имаш гаранция
- сам сваляш водачите и си ги закрепваш с някакво приспособление :)

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania_jambol » Сря 04 юни 2008 19:17

kolegi zdraveite dosega ne sum pisal imam golf 3 gti skoro 6te sloja snimki mislq 4e mn te vi haresa vsi4ko e sportno po nego......ama lukaa:( i nqma s4upeni ramena uj ama ne6te pak:(

Потребителски аватар
Rieger-GTO
Автомобил: bmw
Двигател: 1983
Контакти:

...

Мнениеот Rieger-GTO » Сря 04 юни 2008 19:24

icefire написа:
Rieger-GTI написа:И на мен за на брат ми голфа като отидох до първият магазин(Пловдив) да попитам на каква цена върви комплекта водачи ми обявиха 150лв..Ще ви помоля колеги който разбере къде се продават по ефтени водачи за люк в която и точка на България да споделите.Трябва да има щом ремонта на люка върви от 90 до 100лв,значи е логично майсторите да ги намират по-ефтино.

Така е, но за "външни лица" цената е друга. За всеобщо съжаление, никъде няма водачи на по-ниски цени. Така че вариантите са два:

- ремонт при майстор и после ще имаш гаранция
- сам сваляш водачите и си ги закрепваш с някакво приспособление :)

Не е така убеден съм че има по-ефтини водачи нека и други колеги от различните градове да споделят.п.п.Даже на панаира миналата година бях засякал една фирма която предлагаше голям асортимент водачи(цамови и пластмасови и други джунджурийки,няма да ги изреждам) всичко което е нужно да се обурудва една врата и люк на доста прилични цени.Лошото е че до ден днешен ме е яд къде им изгубих визитката.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Re: ...

Мнениеот icefire » Сря 04 юни 2008 23:26

Rieger-GTI написа:Не е така убеден съм че има по-ефтини водачи нека и други колеги от различните градове да споделят.п.п.Даже на панаира миналата година бях засякал една фирма която предлагаше голям асортимент водачи(цамови и пластмасови и други джунджурийки,няма да ги изреждам) всичко което е нужно да се обурудва една врата и люк на доста прилични цени.Лошото е че до ден днешен ме е яд къде им изгубих визитката.

Ок, не споря, щом има, хубаво за всички :)
Аз написах чисто и просто аз до какъв извод стигнах - и вече е въпрос на средства - дали човек би вложил 100 лева в нещо, което има 70% вероятност догодина пак да е счупено ;)

Потребителски аватар
Golf_Lozenec

Мнениеот Golf_Lozenec » Пет 06 юни 2008 21:23

Колеги споделете с какъв силикон да го залепя шибедаха така че да не тече :wink:

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

...

Мнениеот Batmirko » Пет 06 юни 2008 21:57

оправих го моя (потрошен) сега остана и валежа да оправя :D

Потребителски аватар
Golf_Lozenec

Мнениеот Golf_Lozenec » Съб 07 юни 2008 23:46

Та някой да сподели за силикона :wink:

Потребителски аватар
stefan gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan gti » Нед 08 юни 2008 12:41

Отиваш в някой магазин п.р Бриколаж и на щанда със силикон започваш да четеш кой за какво е и сам ще прецениш кой е най подходящ за теб :!: :wink:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 08 юни 2008 15:15

Според мен, ако ще го мажеш със силикон, все пак прочисти отворите за отводняване един последен път... за всеки случай. Отгоре се бърка с някакво жило (най-добре от километраж) и след това в макручите отпред като отвориш вратите се бърка с тел..

Потребителски аватар
baibradar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот baibradar » Нед 08 юни 2008 21:16

Някой няма ли все пак да даде координати на един майстор който да ги оправя тези водачи пък било то и за 100 лв.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”