Дигитален скоростомер на Голф 4? - решение
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
1,8 20V
0-100 = 9,9 сек.
Mакс V = 201 km/h
1,6 16V
0-100 = 10 сек
Макс V - 192 km/h
Стига сте си мерили п****те ... на 1,8 20V e малко по голяма
0-100 = 9,9 сек.
Mакс V = 201 km/h
1,6 16V
0-100 = 10 сек
Макс V - 192 km/h
Стига сте си мерили п****те ... на 1,8 20V e малко по голяма
Последна промяна от webdude на Чет 05 юни 2008 23:17, променено общо 1 път.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
gomez написа:Колеги виждам, че спорите за глупости ама щом ви кефи........та въпроса ми е : GPS-а ви абсолютно точен ли е та го давате за сръвнение( нещо зависимост от сателити, грешка на приемника ) ???
GPS технологията е най-точната от 3те. Из интернет има доста отговори точно на твоя въпрос. Грешката е минимална и би могла да дойде единствено и само от недостатъчен обхват на сателитния сигнал. За точни научини изследвания на скорост се ползват именно GPS устройства. (Помисли си за ква навигация би ставало дума ако GPSите правеха осезаема грешка в координатите!!)
Стандартните потребителски GPS устройства дават грешка в скоростта до около макс. 1 км/ч. обичайната разлика е около 0,5-0,8 км/ч.
Доказателство за горното е и че когато съм пускал 2та GPSа едновременно (които са съвсем различни - единия е вграден, а другия е bluetooth) никога и при никаква скорост не е имало дори 1км/ч разлика в показанията!
- houzeboy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дигитален скоростомер на Голф 4? - решение
Колеги аз влязох в тоя мод да показва скороста на дисплея на климатроника.
А какво означават другите стойности. На едно от менютата показва секундите от както е запален мотора.
На други показва някави 58 градуса, на трети някакви други стойности. Кое какво е ?
А какво означават другите стойности. На едно от менютата показва секундите от както е запален мотора.
На други показва някави 58 градуса, на трети някакви други стойности. Кое какво е ?
- VW Golf VR6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И мене ме интересува... за да не пиша друга тема нека някой да изясни всички функций? И най-вече 0 която меже да регулираш нещо от 250 до 0 ако не се лъжа.
- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
И аз моля за разяснение на другите функции.
А относно тези ГПС-та ,които използваме...може да имат и по-големи отклонения от спидометъра,все пак те взимат информация от спътници, които са на какво разстояние? Оказва влияние и времето, нали? И забелязали ли сте колко бавно се променят показанията на гпс-то при рязко подаване на газ или намаляване-което следва че и те могат да бъдат точни ,само ако подържаме една скорост без промяна определен период от време.
Но в края на краищата за никой не е жизнено важно да знае точната скорост ,с която се движи в дадената секунда.
Иначе добра дискусия се получи/в спора се ражда истината
/
А относно тези ГПС-та ,които използваме...може да имат и по-големи отклонения от спидометъра,все пак те взимат информация от спътници, които са на какво разстояние? Оказва влияние и времето, нали? И забелязали ли сте колко бавно се променят показанията на гпс-то при рязко подаване на газ или намаляване-което следва че и те могат да бъдат точни ,само ако подържаме една скорост без промяна определен период от време.
Но в края на краищата за никой не е жизнено важно да знае точната скорост ,с която се движи в дадената секунда.
Иначе добра дискусия се получи/в спора се ражда истината
Абе, ако точно в тази секунда, някоя нинджа-полицай, реши да те засече неочаквано от храсталаците, е жизнено важно, за някой
.
.- s5501na
- Автомобил:
- Двигател:
При мен е обратното, когато аналоговия показва60км/ч дигиталния показва 64км/ч
С какъв размер гуми и джанти сте?
С какъв размер гуми и джанти сте?
- houzeboy
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм със 195/95/15 и мисля, че ми показва почти вярно и на двата спидометъра.
Може би разлика километър-два, щото не може да гледаш и таблото и климатроника едновременно =щ
Поне аз не мога =щ
Може би разлика километър-два, щото не може да гледаш и таблото и климатроника едновременно =щ
Поне аз не мога =щ
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”