Теч вътре в колата?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
teodor.vasilev
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот teodor.vasilev » Пон 05 юли 2010 23:20

И при мен се появи проблема с "теча" от въздуховодите към краката.(Пасат 99 г. 1,9 , климатроник).
Колеги споделете моля къде точно се намира тази кондензна тръбичка и как се отпушва.
Благодаря Ви авансово !

Лек и безавариен път на всички!

И след като повиках отново неволята на помощ ето малко снимки на кондензната тръба и нейното местоположение след свалянето на жабката :
http://pics.data.bg/albums/27934/vw_b5_ ... 0%B8%D0%BA
проблем е свалянето й , понеже е захваната с пластмасови гайки едната от която е доста трудна за развиване.При монтирането завих само едната гайка (където е самостоятелното краче на "фунията"), а другата (гледана на снимка 1387 , крачето което е първо от ляво на дясно)не съм я слагал.
След като свалих "фунията"се видя един малък накрайкик с отвор в него който изчистих с парче телчица(нищо запушено не се усети в него).Почистих и изходния отвор на купето в който влиза фунията с помоща на маркуча , който и оставих временно като бай пас докато тествам.
При пробата конденза вече се изтичаше навън :)
Дано съм бил полезен на колегите които имат този проблем за да го разрешат.

teodor.vasilev
Автомобил:
Двигател:

Re: Теч вътре в колата?

Мнениеот teodor.vasilev » Пон 19 юли 2010 21:21

Яд ме е само,че преди да започна гореописаната операция не обърнах внимание дали конденза не изтичаше отвън, т.е. да се отпушила от самосебе си благодарение на останалата част от кондеза блъндикал се вътре по хубавите ни пътища.Понеже я предприех около 2 седмици по късно след първото протичане през долните въздуховоди.Така ,че проверете преди да започнете да правите гимнастиката ;)

VTP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VTP » Вто 20 юли 2010 15:49

Преди всичко: водата която течеше при мен беше студена. Ако при вас е топла, познайте от къде е.

Тааа какво стана при мен преди 1-2 години - Голф 4 климатроник.

Течеше вода на пасажерското място, като дори при ляв завой ми се случи следното: все едно някой изля чаша вода в краката на пасажера (краката му чак се намокриха :lol: ).
Проблемите при мен бяха 2-а:
№ 1 -
Симптоми - събира вода в системата и тече в купето.
Диагноза - запушен отводнителен канал на климатроника.
Лекарство - качвате на канал, под колата бъркате в тръбата и я отпушвате.

№ 2 -
Симптоми - водата която изхвърля (събираше в климатроника и течеше в купето) е прекалено много. Бързо потене на стъклата при валежи.
Диагноза - стойката която държи поленовия филтър (целия улей, а не самата рамка) има уплътнение към купето. Та това уплътнение е заминало и когато вали дъжд или снега се топи, водата влиза директно в системата на климатроника.
Лекарство - махате поленовия филтър; сваляте жабката; откачате внимателно рамената задвиждащи клапите под поленовия филтър за да не счупите моторчето; отвивате стойката на филтъра; мажете със силикон или там каквото подходящо измислите; сглобявате и готово

Та дано съм бил полезен.

Като чета 400мл. вода в купето, според мен - честито, вие печелите удивителната комбинация 2 от 2 проблема :mrgreen:

VTP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VTP » Вто 20 юли 2010 17:41

Забравих нещо важно:

Не се опитвайте да въртите клапите!!! Механиката така е направена, че да не може да се върти на ръка! На моторчето има червячна предавка, от там няколко пластмасови зъбни колелета намаляващи оборотите, (мотора се върти с голяма скорост, докато клапите се изместват бавно). В момента в който искате на ръка да завъртите клапата, няма как моторчето да се завърти бързо през този механизъм, поради което се прецаква. Та ако на ръка движите клапите при свързан механизъм към моторчето, значи нещо е заминало.
Колелото което се пука не може да се изработи, защото от долната си страна държи едни пластинки. В момента го лепя с течен метал, дано да стане защото ново от VW e 257лв. В ауто+ не се предлага, като евентуално с поръчка се чака към 2 месеца и струва 160лв. Поръчах от морга, но ми доставиха счупено със същия проблем.
Та това е трети проблем с климатроника, като си мисля, че пичовете са го счупили когато ми правеха уплътнението на проблем 2 от горния пост. Те тогава ми казаха, че не работи и откачихме захранващия кабел. То и затова са счупили бройката от моргата, не знаят как се разглабя. Някой ако мисли да го разглобява да ми пише.

проблем №3 -
симптоми - при затворена клапа влиза мизерия отвън (пушек от колата пред вас или друго).
диагноза - махате поленовия филтър, натискате копчето за отваряне/затваряне на клапите и установявате дали се движат. Те са 2 на брой - горната която се вижда, е само за насочване на въздушната струя. Долната под нея не се вижда (само може да се напипа) е тази, която уплътнява и затваря притока на въздух към купето.
лекарство - ново моторче (механизъм) или ремонт на старото. :horror: :horror: :horror:

VTP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VTP » Сря 21 юли 2010 15:40

За да не отварям нова тема:

Моторче на клапата за входящ въздух:

Това на снимките представлява самото моторче. На най-долната снимка се вижда механизма и колелото което се поврежда. Залепил съм го директно за оста и съм го подсилил доста, за да не прави промлеми в бъдеще.
На първите две снимки се виждат двете крайни положения на механизма. Чрез лоста се премества клапата която е точно под поленовия филтър, чрез която се променя посоката на въздушната струя. Клапата която уплътнява и спира притока на въздух извън купето се движи чрез зъбното колело в дясно (на 1-а и 2-а снимка).
Демонтаж на моторчето: С дългоустни клещи стискате щипките намиращи се на върха на лоста и го откачвате. Развивате едно болтче от долната страна на кутията, издърпвате цялото нещо на дясно и готово.
Монтаж: горе долу по обратния път, но трябва да имате нерви, че да зацепите черните зъби от снимка 1 и 2. Проблема идва от това, че от едната страна колелото е плоско и може да влезе при точно определено положение и от това, че всичко е на много кофти място.
Забравих да снимам ремонтираното колело от долната страна преди да го залепя... :beat_butt2 :D

Вече всичко е сглобено при мен, че дори и работи :D Малеее близо 300лв. heavy metal zork

Някой беше попитъл къде се намира отводнителния канал: от лявата страна под жабката, като се наведеш и разместиш леко платовете се вижда - единственото нещо излизащо от купето.
Прикачени файлове
IMGP7111_resize.JPG
IMGP7112_resize.JPG
IMGP7113_resize.JPG

Потребителски аватар
the_kalpazan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот the_kalpazan » Съб 21 авг 2010 13:17

Преди година си взех GOLF 3 1.9 TDI в началото на лятото. Към края на есента, когато започнаха валежите, забелязах , че в купето влиза вода отнякъде и то доста... Едната възможност е да е от уплътнението на шофьорската врата понеже е малко увиснала. Другата възможност е някъде от таблото някое уплътнение под предното стъкло , където се стича водата при дъжд.
Ако някой е имал подобен проблем или може да даде някакви предложения какво да проверя моля да сподели. Благодаря предварително!

Потребителски аватар
the_kalpazan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот the_kalpazan » Сря 25 авг 2010 22:35

Днеска махнах пласмасовите кори под капака и чистачките... от страната на шофьора над канала на калника имаше една туфа боклуци!!! Отделно изолацията на жилото на капака беше извадена, а канала към купето е бая широк!!! Напълних със силикон,почистих каналите, сега чакам да завали да видя какво ще стане. Следващата стъпка е претапицирането на тавана. heavy metal zork

Потребителски аватар
the_kalpazan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот the_kalpazan » Пон 23 май 2011 10:37

Теча спря, оправих и тавана. Стана добре.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”