Пластмасов кит скорости
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
цветанчо написа:и аз съм с такъв проблем с мойто тди,на снимката/горната/има една мъничка пластмасова капачка и тя се дърпа не трябва ли вътре да се гресира нещо?
Колега правил ли си тази операция която казваш. Защотото аз гледам в тази черната пластмасова кутийка има някакъв датчик който влиза. Но за какво е не знам

Аз снощи гледах и колата на колегата която е 1.8 АБС при него няма нищо общо с моето. Успокоителя е хоризонтално разположен докато при мен е едно парче желязо с никаква форма усукана.
И единственото което виждам е че когато се превключват скоростите има две дъгообразни тенекета между които има пласмаса и се търкат. За сега е смазано там проблема с превключване на 1'ва скорост си остава.
Викат ми то така трябва да е но аз си мисля, че не е така

Моля за съвет каква да се смени за да влиза като на млада булка

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
и аз съм с 1з и е същото за сега не мисля да предприемам нещо,първо 2 и после първа,ако почне да заяжда и тогава ще търся майстор защото някъде бях чел че няколко неща се сменят,като гледам кви лостчета са и кви приводи по добре ще е някой който си разбира иначе яко се омажа,между другото на доста хора имат такъв проблем с първа на голфовете специално за 3ките говоря щот от двама съм чул че имат грижи,ама с кинти сичко се оправя 

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
цветанчо написа: защото някъде бях чел че няколко неща се сменят,
А ще споделиш ли къде си чел. На мене ми писна вече и не вярвам да има много неща за смяна там.
Има един успокоител, жило което върти едно дъгообразно желязо и още едно. Също така и един датчик който най вероятно е лапмпите на задна скорост друго не мога да се сетя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=93022&start
само тва намерих с търсачката набързо,знам че има още но трябва да се потърси,виж го тва питане дано ти свърши работа,между другото казват че са евтини там нещата що направо не ги смениш аз мога да си позволя още да карам така/пари нема/,но ти препоръчвам някой добър майстор да свърши работата даже тука в форума има хора които разполагат със собствени сервизи и отзивите са доста добри възползвай се
според мен проблема по скоро е под лоста там нали има пластмасови ябълки
само тва намерих с търсачката набързо,знам че има още но трябва да се потърси,виж го тва питане дано ти свърши работа,между другото казват че са евтини там нещата що направо не ги смениш аз мога да си позволя още да карам така/пари нема/,но ти препоръчвам някой добър майстор да свърши работата даже тука в форума има хора които разполагат със собствени сервизи и отзивите са доста добри възползвай се

Последна промяна от цветанчо на Пет 13 юни 2008 15:56, променено общо 2 пъти.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
цветанчо написа:http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=93022&start
само тва намерих с търсачката набързо,знам че има още но трябва да се потърси,виж го тва питане дано ти свърши работа
Търсачката я ползвах и аз. Мисля проблема идва от разликата на механизма между дизела и бензина ( ако е такава, горе описах каква е на бензина на колегата и моя ).
Само няколко теми открих на подобни пасати но там проблема се изявяваше в друго

- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Зна4и пи04но на снимката където колегата е правил ,малко по настрани където е лостовата система само 4е по към къпето се намира една щангичка на която единият край завършва на една пластмасова или силиконена топка,това просто нещо струва 19 лв. в Русе,сменяш го и нямаш проблеми...
Не разбутвай никакви,центровки,просто е,когато се износи (нарича се фиксатор) на скоростите не ти влиза 1 или 5та,не си разбутвай механизмите....
Ако искаш мш послушай,ако не разбутвай,после да не пла4еш
Буквата "Ч" се пише "Ч", а не "4"! mod edit: musura
Не разбутвай никакви,центровки,просто е,когато се износи (нарича се фиксатор) на скоростите не ти влиза 1 или 5та,не си разбутвай механизмите....
Ако искаш мш послушай,ако не разбутвай,после да не пла4еш

Буквата "Ч" се пише "Ч", а не "4"! mod edit: musura
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
valkilmera написа:Зна4и пи04но на снимката където колегата е правил ,малко по настрани където е лостовата система само 4е по към къпето се намира една щангичка на която единият край завършва на една пластмасова или силиконена топка,това просто нещо струва 19 лв. в Русе,сменяш го и нямаш проблеми...
Ако искаш мш послушай,ако не разбутвай,после да не
Сега нямам с какво да снимам щотото телефона е смотан

Утре живот и здраве ще снимам с на колегата тел. Че това което го казваш мисля е за Бензинов мотор аз нямам това което го пишеш. Аз имам жило което се връзва към механизма и друго не виждам.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето по детайлни снимки :
Тука едвам се вижда къде съм отбелязъл това което писах за търкането на 2'те дъгообразни железа :
Тук е отбелязано къде жилото се захваща за някакъв механизъм :
Общ изглед с което се опитвам да кажа ще няма нищо с бензиновия мотор.
Тука ако може да ми покажеш къде какво да сменя ще съм много благодарен.
Тука едвам се вижда къде съм отбелязъл това което писах за търкането на 2'те дъгообразни железа :

Тук е отбелязано къде жилото се захваща за някакъв механизъм :

Общ изглед с което се опитвам да кажа ще няма нищо с бензиновия мотор.

Тука ако може да ми покажеш къде какво да сменя ще съм много благодарен.
- ilkomuhata
- Автомобил:
- Двигател:
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ilkomuhata написа:и аз имам същия проблем най добре им покажи снимките които си направил
Там не мога да вкарам апарата да снимам пластмасата. Силно се надявам някой да ми каже как се казва и след като го купя, ще постна снимки с смяната му и цената.
Опитвам се да го обястня в магазина вдигат рамена казват незнаеме за такова нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
току що рових по моя голф и си мисля че ако не е разбит лоста в купето то има нещо под кутията/пластмасовата дето влиза датчика/на моя като се рових там ми изглежда най-голям луфта,но незнам и не смея да барам най-добре да отидеш в некъв скъп сервиз да искаш цена като им дадеш номера на двигателя те ще трябва да изкарат схема на монитора и ти ще им покажеш кво е
p.s.преди време бях писал за едно пластмасово капаче ти ми каза че датчика за задна влизал там,но аз говоря за едно малко кръгло капаче,на най-горната от последните три снимки червеното кръгче с което си отбелязал минава през него/има на щампа емблемата на ауди и vw
p.s.преди време бях писал за едно пластмасово капаче ти ми каза че датчика за задна влизал там,но аз говоря за едно малко кръгло капаче,на най-горната от последните три снимки червеното кръгче с което си отбелязал минава през него/има на щампа емблемата на ауди и vw
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”