Прекъсване след миене на двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 20 юни 2008 8:04

Сега се моли да не ти изпищи комутатора......няколко дни след миенето е критичния период....

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Пет 20 юни 2008 14:29

Моят Голф видя миене на двигателя на автомивка когато го взех и повече няма да види такова нещо. Щеше да ми спре сърцето като го слушах как се мъчи да запали на 1-2 цилиндъра. Затова никога повече миене на мотор. Когато се нала да се почисти действам с вода и Меглио като внимавам къде пръскам

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Съб 21 юни 2008 0:04

kaiser666 написа:
dokros написа:Интересно , как се мие ?

Да си чувал за обезмаслители? :roll: Знаеш ли как се ползва търсачката?

Не , не знам как се ползва търсачката ,току що пристигам от островите Папуа и Нова Гвинея.

Сега сериозно- във всеки , уважаващ себе си сервиз пръскат двигателя с обезмаслител и после плющят с пароструйката.

Радотом е прав - трябва двигателя да е студен и след измиване да изсъхне добре - иначе задължително се получава конденз.

Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

Мнениеот simon » Пон 23 юни 2008 10:10

joker написа:Сега се моли да не ти изпищи комутатора......няколко дни след миенето е критичния период....

Комутатора ми е още здрав :D Колата се оправи вече окончателно,между другото това разглобяване на всички букси беше доста полезно,някои бяха доста зле също си смених тук там поостарели тръби за вакуум.Така и така бях се омазал свалих и пластмасите под чистачките смазах и механизмите,абе направо се чудя какъв да е ''проекта'' за следващата събота и неделя :D

Потребителски аватар
divacheto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот divacheto » Нед 20 юли 2008 22:49

И аз днес си измих двигателя с "Meglio" Не го бях мил от както си купих колата 3 год. При мен нямаше Водоструйки или Пароструйки направо с Маркуча !
От начало подсуших дистрибуторната капачка и колата запали без проблем, а като видях колко беше тагична капачката ми стана ясно защо ми заглъхваше от време на време
Оставих я с вдигнат капак срещу слънцето за около 2 часа и изсъхна добре, но взе да присецва по малко
Вкарах я вечерта към 22:00 ч. в гаража и вдигам капака какво да видя на тъмно та то си е Цяла ДИСКОТЕКА а при форсаж направо две в едно
и вкрайна сметка излиза че требва да си сменя Дистрибуторна капачка + Палеца + Кабелите и всичко това ще ми излезе около 60 - 70 лв.
При положение че кабелите преди 6 месеца ги сменях тогава си взех KOBE някаква Японска Куча Марка за 45 лв. а ми викаха да си взема TESLA Аз абе все е кабел Но се убедих че е трябвало да послушам някой хора !
Баси евтиното миене му направих !
Но от друга страна щях да се чуда защо като загрее колата ми заглъхва за сек. и почва да тресе двигателя !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”