Пропушва при студен старт на двигателя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 01 юли 2008 8:40

caby написа:Благодаря колеги.Ценя мнението ви.В близките дни ще се заема с проблема и се надявам да попадна на добър майстор.Знаех си че ще се окаже проблем тоя пушек, мам.. му :banghead: love.vw

Абе не е проблем бе....нищо не може да и стане на колата...просто ще ти гори повечко масло.....а мен това ме дразнеше...
Между другото не е зле да измериш компресията и налягането на маслото...така и така ще отваряш ДВГ...

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Re: !!!!!

Мнениеот valkilmera » Сря 02 юли 2008 0:58

valkilmera написа:Колега -Не се притеснявай за това,и аз имам същият проблем с Пасата 1,8ми-90кс,карам го така 5 години,но при мен си харчи съвсем малко масло...
Имам и голф 3 същият мотор при него няма проблеми но съм забелязал че когато спра под наклон и колата стои над 18часа пропушва малко но си карам така....
Аз съм на мнение ,че щом няма никъкви проблеми колата не трябва да се разбутва.... yoda :012:

Не пипай колата,карай си и не разбутвай това и онова,ако малко гори масло- от смяна на смяна -около 1л хич дан.ти пука.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 02 юли 2008 7:53

Абе колеги...разбитите водачи и износените гумички за вас не са ли проблем.....а знаете ли какво става с ламбда сондата когато в изгорелите газове има маслен дим?????А още някои други нещица за изгарянето на маслото в цилиндрите и последствията от това...знаете ли..явно не.....като не знаете не давайте объркващи съвети .......едно от основните правила на форума!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”