Дефектирала жабка & stuff

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Пет 25 юли 2008 13:13

PostMortem написа:Хора имам голяма молба. Отвориха ми жабката, но се оказа, че не само дръжката е счупена. От вътрешната планка липсва нещо, но нямам представа как изглежда.
Изображение

Ако може някой да ми прати снимка да го видя, ще съм му адски благодарен, и да ходя да го търся, че всеки път като потегля жабката ми хлопа и се отваря
:cry:

колега, понякога се случва липсващото ти палче да панда вътре в кухината /на капака на жабката/, мойто също беше паднало и свалях цялата жабка за да го извадя

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Пет 25 юли 2008 16:20

@Bundy, би трябвало да имаш пръскалка, намира се на рамото на чистачката. Ако е счупено трябва да се вижда 1 дупчица с маркуче в нея. Но щом не пръска, възможно е маркуча да е прекъснат. Виж търсачката, имаше тема където се оказа, че на човека му пръскала под задните седалки :shock

Иначе епопеята с жабката приключи със закупуването на нова стара такава :lol: Сега смятам да взема отливки на скапаните палчета и следващия път да съм подготвен 8)

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Пет 25 юли 2008 16:56

Наистина видях че имам пръскалка! Сега въпросът ми е къде е тоя маркуч? Трябва да свалям кората на багажника ли??? Нямам идея от къде минава!

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Пет 25 юли 2008 17:07

Ами колега едва ли ще ти е трудно да намериш маркуча - отваряш багажника и гледаш - не съм се заглеждал но предполагам трябва да минава някъде отгоре, където са пантите, и понататък го следиш къде аджеба отива :wink:

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Пет 25 юли 2008 17:29

Намерих го.... Извадих го от това нещо в което влиза вече за чистачката и като ги пуснах... текна течност! Омазах всичко ама се зарадвах че работи обаче като го сложих пак и няма никой! явно точно там където е отвора през който трябва да излезе течност да измие стъклото се е запушил! Бърках със игла(малка и тънка) обаче влезе много малко и нищо не аправих! Предложения??? Кво да правя по нататък!

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Пет 25 юли 2008 17:37

Може да почерпиш мъдрост от някои от наличните теми по въпроса

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Пет 25 юли 2008 23:20

ано не ми е тъп въпроса ама на кое викат дюза-тази съчмичка с отвор която е отвън на чистачката или на нещо друго??

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Съб 26 юли 2008 18:15

Оправих я тая дюзичка и сега си пръска! Въпросът е дали ще се задържи така че повечето из форума казват че скоро след ремонта и пак се запушва! Държах я в оцет около 4-5 часа след което хубаво я поръчках с игла като я сложих тръгна! Единственият гаф който направих е че счупих капачката на рамото до като я свалях ама я лепнах с "капчица" и се оправи! Така че за другите които мислят да си оправят пръскалката това е единственият детайл с който търябва да се внимава! Иначе самата дюза след като се свали капачето много лесно излиза с клещи! Благодаря на за съветите които наистина ми помогнаха да се справя с тоя дребен проблем!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 27 юли 2008 20:18

GRUEL написа:И още нещо за чистачките, което съм забелязъл че едно 90% от хората които карат голф 3 не го знаят. Може да си регулираш интервала на чистачките на предното стъкло. Значи пускаш чистачките на интервал(лоста надолу) и веднага ги спираш(дигаш лоста), изчакваш колкото иска6 да ти е интервала и отново цъкаш лоста надолу. Чистачките ще се движат с интервал толкова, колкото си изчакал между изключването и повторното включване.
Аз най-често като се налага ползване на чистачки на интервал цъквам лостчето надолу-нагоре, чистачките "махват" веднъж, изчаквам да се замърси прозореца, и като реша че е време за чистачки цъкам лоста надолу и го оставям там. :D

Само ако релето е с номер 99, знаеме ги тия шукарии :D

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

,,

Мнениеот valkilmera » Нед 27 юли 2008 22:33

Колеги след като е даден отговор на някой от зададените въпроси,моля да не се повтарят отново и отново все едни и същи мнения,остатъчен е и един добре осмислен отговор....!!!!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”