голф 4 - Вярно ли е че моторите 1.4/16в са несполучливи?
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: голф 4 - Вярно ли е че моторите 1.4/16в са несполучливи?
Зависи от приоритетите на човека. Някой поставя на първо място неща като климатик, друг - двигателя. Въпроса е да намериш разумен компромис между всичко това и колата да е запазена за парите, с които разполагаш.
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всички ГТИ-та серионо са с климатроник, 16ки алуминиеви джанти, триспицов волан, 4х възд.възгл, борд компютър, ел.стъкла, ел.огледала, големи дискове, да не говорим, че доста от тях са с сензор за дъдж, люк, ксенон, навигация и кожа -> последните неща ги няма изобщо при 1.4, 90% 0т колите с 1.4 са с тасове с с 15ки и умрял климатик с врътки, да не говорим, че съм видял доста с манивели вмето с ел. стъкла, просто 1.4 е най-бюджетния и евтин вариант да караш ГолфМК4, следва го 1.6.
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Както се каза вече, най-важно е да се попадне на читав екземпляр, но човек все пак трябва да има и някакви изисквания и критерии какво търси. Лично за мен задължителните работи при изборът ми бяха: двигател 1.8Т или 1.9 ТДИ(но над 100 коня), бордови компютър , климатроник и джанти , а рекарото(плиткото в моя случай, трилъчевия волан(който също беше силно препоръчителен, фаровете за мъгла и 16 цоловите джанти ми дойдоха като бонус и след двумесечно търсене и сигурно 200 огледани голфа се сдобих с ТДИ АХФ с горепосочените екстри и добро състояние. Така, че това което искам да кажа е,че колкото и да ми се искаше да си взема Г4, не се примирих с някой компромисен вариант, а взех това което исках, така, че не разбирам изказвания от типа "не намерих читав 1.6; 1.8 и тн. с климатик и за това си взех 1.4"
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
niikoo_1 написа:Всички ГТИ-та серионо са с климатроник, 16ки алуминиеви джанти, триспицов волан, 4х възд.възгл, борд компютър, ел.стъкла, ел.огледала, големи дискове, да не говорим, че доста от тях са с сензор за дъдж, люк, ксенон, навигация и кожа -> последните неща ги няма изобщо при 1.4, 90% 0т колите с 1.4 са с тасове с с 15ки и умрял климатик с врътки, да не говорим, че съм видял доста с манивели вмето с ел. стъкла, просто 1.4 е най-бюджетния и евтин вариант да караш ГолфМК4, следва го 1.6.
Да, освен това са с 4-лъчев волан, оранжевите стопове

skotis написа:niikoo_1 написа:Всички ГТИ-та серионо са с климатроник, 16ки алуминиеви джанти, триспицов волан, 4х възд.възгл, борд компютър, ел.стъкла, ел.огледала, големи дискове, да не говорим, че доста от тях са с сензор за дъдж, люк, ксенон, навигация и кожа -> последните неща ги няма изобщо при 1.4, 90% 0т колите с 1.4 са с тасове с с 15ки и умрял климатик с врътки, да не говорим, че съм видял доста с манивели вмето с ел. стъкла, просто 1.4 е най-бюджетния и евтин вариант да караш ГолфМК4, следва го 1.6.
Да, освен това са с 4-лъчев волан, оранжевите стопове,оранжевите мигачи, без сензор за светлина, черните лаисни и дръжки, без халогени, компакт дискчета за спирачки и освен това разликата между климатик и климатроник е от земята до небето...
Освен 4-лъчевия волан (в което не намирам недостатък за комфорта при шофиране) и това че съм с климатик ..друга прилика с горепосочените детайли, по колата си, не намирам.Аз карам 1.4 2000г.Явно италианеца, който я е купил си я е избрал таква . Това за екстрите си го решава копувача , дали първа или втора ръка- избор има! В тези 11 странци прочетох 10-тина коментара,които бяха по темата, всичко друго е издребняване.Всеки има собствен поглед над нещата.Един търси комфорт, друх мощност, трети кола до към 10 годишна.При втората ръка до голяма степен е до късмет.Но когато я купиш зависи от теб и от подръжката, дали ще е сполучлива или не .Ако 1.4 е малък мотор за такова купе, то "Ханс" нямаше да го сложи ,нито на 4-ка,нито на 5-ца или 6-ца.Нисък данък, нисък разход(сред бензиновите),ниска цена.Избора си е твой.
- Burner_inc
Току що видях, че при Г5 1.6 ФСИ (115 магарета) му дават градски разход с 1 литър по-малък от Г5 1.4 16В
- Burner_inc
Не знам защо го публикува този линк. Ако си чел темата от начало , съм писал за ремонта.А за Г5-цата - може би е така не знам, но и не знам колко е реална тази стойност ...всичко излиза на яве когато колата стъпи на пътя. Ако я караш в една Германия -може и да е вярно показанието , но за България - силно се съмнявам . Не споря за Г5, защото наистина не знам. За 1.4 16В Г4 съм сигурен , че от бензиновите харчи най малко.Е ако я караш на "заварка" може и повече от R32 да удари. Но във всичко има едно "зависи"!
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Публикува го за да се спре спора, мотора не е читав и дава хронични ядове след изветен пробег, които почти не пропускат собственик на такава кола.
Това, че има има хора с неотваряни мотори може само да ги радва, че са изключението от правилото.
Това, че има има хора с неотваряни мотори може само да ги радва, че са изключението от правилото.
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
niikoo_1 написа:Публикува го за да се спре спора, мотора не е читав и дава хронични ядове след изветен пробег, които почти не пропускат собственик на такава кола.

теми от този тип за 1.4 изскачат постоянно, за 1.6, 1.8 или 2.0 никога не съм срещал подобна тема, разход на масло при 1.4 и счупени скоростни кутии при 1.6 са си хронични проблеми на МК4
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
MK4 написа:счупени скоростни кутии при 1.6 са си хронични проблеми на МК4
Има 3 различни 1.6 ... не обобщавай

1.4 16V са най-масовите - за това и най-много документирани проблеми. Следвани са от 1.6 8V по същата причина

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
viewtopic.php?f=1&t=88926&start=0
като изключиме децата гласували за R32 май се оказва че 1.4 не е толкова масов, за разлика от темите с проблеми при него
като изключиме децата гласували за R32 май се оказва че 1.4 не е толкова масов, за разлика от темите с проблеми при него

- Burner_inc
Има нещо вярно, но нека бъде мир, а и ще е къде къде по приятно да ги обсъдим тези неща на по бира някъде
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
niikoo_1 написа:Всички ГТИ-та серионо са с климатроник, 16ки алуминиеви джанти, триспицов волан, 4х възд.възгл, борд компютър, ел.стъкла, ел.огледала, големи дискове, да не говорим, че доста от тях са с сензор за дъдж, люк, ксенон, навигация и кожа -> последните неща ги няма изобщо при 1.4, 90% 0т колите с 1.4 са с тасове с с 15ки и умрял климатик с врътки, да не говорим, че съм видял доста с манивели вмето с ел. стъкла, просто 1.4 е най-бюджетния и евтин вариант да караш ГолфМК4, следва го 1.6.
ти си карай там тройката и не се бъркай с такива рязки коментари по оборудването/щото в темата за двигател се говори/.Пък да ти кажа и базовия голф 6 дето е на промоция е с ОНИЯ КЛИМАТИК С УМРЕЛИТЕ ВРЪТКИ пък е 2009година.Да те питам ако ти се развали климатроника една зимна сутрин кво ще правиш.Аз ще си пусна парното-ами ти???Не че имам нещо против хубавите екстри.А и едно време баща ти в лада 1300 ли те возеше или във Волга
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
hitman0013 написа:niikoo_1 написа:Всички ГТИ-та серионо са с климатроник, 16ки алуминиеви джанти, триспицов волан, 4х възд.възгл, борд компютър, ел.стъкла, ел.огледала, големи дискове, да не говорим, че доста от тях са с сензор за дъдж, люк, ксенон, навигация и кожа -> последните неща ги няма изобщо при 1.4, 90% 0т колите с 1.4 са с тасове с с 15ки и умрял климатик с врътки, да не говорим, че съм видял доста с манивели вмето с ел. стъкла, просто 1.4 е най-бюджетния и евтин вариант да караш ГолфМК4, следва го 1.6.
ти си карай там тройката и не се бъркай с такива рязки коментари по оборудването/щото в темата за двигател се говори/.Пък да ти кажа и базовия голф 6 дето е на промоция е с ОНИЯ КЛИМАТИК С УМРЕЛИТЕ ВРЪТКИ пък е 2009година.Да те питам ако ти се развали климатроника една зимна сутрин кво ще правиш.Аз ще си пусна парното-ами ти???Не че имам нещо против хубавите екстри.А и едно време баща ти в лада 1300 ли те возеше или във Волга
Ти нещо против хората с тройки ли имаш или си просто "Бахти газара" с четворката?! Нещо да с ичел из правилника за културен език?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”