Golf MK3 ABF vs.Golf MK3 AFN

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK3 ABF vs.Golf MK3 AFN

Мнениеот emiltd » Пет 26 авг 2011 13:57

Petrolhead написа:колега емил, няма толкова дразнеща чичка като тебе.
Какво си го зачекнал тоя АБФ, не върви та не върви.

давай някоя печка дето мислиш че става за нещо, да я пришляпам 5-6 пъти и да се кротнеш.

АБФа му трябва шофьор, който знае какво прави. Мотора си върви съвсем прилично и определено е по-надежден от прехваления АФН.

ПС. Колега емил, ти някога качвал ли си се в АБФ?

Да чичковото,качвал съм се,да върви прилично АБФ,но му е слабичък старта,те това му е кусура.Качвал съм се и на други 16В и имам достатъчно впечатления.Нема лошо...и АБФ е добър мотор,освен това е по-подходящ за подрастващата младеж със мераци за високи скорости,отколкото дизеларката,оти тръпи повече на гавра mhihi
И недей се дразни толкова,голяма работа че възгледите ми не съвпадат с твоите :kissy:

Не те знам Приятелю,от къде си но ако си покрай Софийско равно поле,мога да съдействам да се нашляпате с една дръта печка 1.6тд(60к.с.),на която съм и пуснал малко горивце,колко да не и тегнат 15ките,па да видиме колко ще и избягаш на 400м
Извинявам се за последните няколко реда спам,на автора,но отговарям просто на молбата на колегата :wink:

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Пет 26 авг 2011 14:11

the_tupan написа:2. АБФ си е доста муден мотор за мощността, с която разполага. Една Астра ГСИ или Калибра 2.0 16В например, които са със същата мощност ще направят всеки стоков АБФ смешен във всяко отношение...пробвано многократно.
Това последното може и да не се хареса на хората каращи АБФ-и, ама е факт.

Значи колега това муден е силно казано,един читав стоков АБФ си върви чудесно като за 2.0 16V 150hp ;)някой наливат не вярна информация и изкарват АБФ-а най-спънатия мотор което е смешно покарайте,повозете се във един читав и сами ще разберете че си е чудесен :lol:

А до това за XE-тата да във повечето случей са първи но и като са първи са минимално пред АБФ-а това е заради по късите скорости и по добрата изпускателна система,обаче не един път XE stock е падало от ABF stock :drunk

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 26 авг 2011 14:15

emiltd написа:
Petrolhead написа:колега емил, няма толкова дразнеща чичка като тебе.
Какво си го зачекнал тоя АБФ, не върви та не върви.

давай някоя печка дето мислиш че става за нещо, да я пришляпам 5-6 пъти и да се кротнеш.

АБФа му трябва шофьор, който знае какво прави. Мотора си върви съвсем прилично и определено е по-надежден от прехваления АФН.

ПС. Колега емил, ти някога качвал ли си се в АБФ?

Да чичковото,качвал съм се,да върви прилично АБФ,но му е слабичък старта,те това му е кусура.Качвал съм се и на други 16В и имам достатъчно впечатления.Нема лошо...и АБФ е добър мотор,освен това е по-подходящ за подрастващата младеж със мераци за високи скорости,отколкото дизеларката,оти тръпи повече на гавра mhihi
И недей се дразни толкова,голяма работа че възгледите ми не съвпадат с твоите :kissy:

Не те знам Приятелю,от къде си но ако си покрай Софийско равно поле,мога да съдействам да се нашляпате с една дръта печка 1.6тд(60к.с.),на която съм и пуснал малко горивце,колко да не и тегнат 15ките,па да видиме колко ще и избягаш на 400м
Извинявам се за последните няколко реда спам,на автора,но отговарям просто на молбата на колегата :wink:

благодаря за милите думи, знаех си че изглеждам по-млад.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 26 авг 2011 14:19

Не казвам че АБФ не върви...просто много пъти съм виждал как стокови Ц20ХЕ дърпат много сериозно на АБФ-и и М50Б20 на Е36, обявени за много вървящи. Ама то си зависи и от шофьора де. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 26 авг 2011 14:21

the_tupan написа:Не казвам че АБФ не върви...просто много пъти съм виждал как стокови Ц20ХЕ дърпат много сериозно на АБФ-и и М50Б20 на Е36, обявени за много вървящи. Ама то си зависи и от шофьора де. :Mr Green Fun

честно казано аз не съм виждал астра на пътя от доста време.

иначе е широкоизвестен факт че ХЕ е по-бързия мотор, поне на светофани гонки. лошото е че няма вече купета в които да се сложи

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Пет 26 авг 2011 16:40

Petrolhead написа:
the_tupan написа:Не казвам че АБФ не върви...просто много пъти съм виждал как стокови Ц20ХЕ дърпат много сериозно на АБФ-и и М50Б20 на Е36, обявени за много вървящи. Ама то си зависи и от шофьора де. :Mr Green Fun

честно казано аз не съм виждал астра на пътя от доста време.

иначе е широкоизвестен факт че ХЕ е по-бързия мотор, поне на светофани гонки. лошото е че няма вече купета в които да се сложи

:applause: :applause: :applause: :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Съб 27 авг 2011 0:27

Темата се изроди и пак изкарахте Пишкомерите.Ще ударя още две водки и тази вечер ще взема да му надуя шошоните он-лайн на тоз прехваления ви АБФ с Опел Корса 1.2.То се бива бива ама вие с VR6 и ABF-те ни изкарахте хептен куци коне.Поздрави :drunk

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 27 авг 2011 7:07

emiltd написа: Пък и ти с тоя шестак,навсякъде го споменаваш,все едно е ненормално чудовище.Малко си далечко,иначе с удоволствие ще те срещна с повече от една печки,които ще натупат твоя паско доста прилично на 400м.Без да се засягаш,просто казвам каквото мисля,не че не ме кефи возилото ти и мерака с който си го работил :beer

Разбира се, че няма как да се засегна, благодаря :beer
е как да е чудовище 6 цилидров мотор, дето няма и 3 литра. Просто е най-големия за марката по това време, и да искам по голям няма.
Не е необходимо да ме срещаш, напълно ми е ясно че има дизели и то със скромните 1.9, които ще го натупат...Винаги ще има по-силни и/или по-бързи от теб, пък каквото и да правиш...А и пасат и 400м :screwy . Премествайки мотора в купе на голф2, като мотор и скорости са сток, пада на 14.0-14.2сек. В купе на голф3 стоково си дава 15.1-15.3. При пасат е 15.8. Говорим за 2.8 174к.с. на предно.
Тук хубаво позвате за мерна единица "калник, врата, капак..." ама никой от вас продължава да не говори с времена...

Интересното е че има някакво странно мнение, насадено за вр6-ците във този форум. А са на сериозно уважение из българските форуми на другите марки, да не говорим за чуждестранните форуми като вортекса.

Към колегата с абф-а- почти съм сигурен какви скорости си качил. Ако са тия от 9а, то по-къси са 1-2и 3-та. 4 и 5-та са еднакви и при двете кутии. Ето защо ти се получава голяма дупка м/у 3 и 4-та. Варианта да се направят хубави скорости на абф-а е да се наредят, и то на диф 3.94. Мисля че твоя абф трябва да върви още...

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Съб 27 авг 2011 9:50

pe6kata написа:
emiltd написа: Пък и ти с тоя шестак,навсякъде го споменаваш,все едно е ненормално чудовище.Малко си далечко,иначе с удоволствие ще те срещна с повече от една печки,които ще натупат твоя паско доста прилично на 400м.Без да се засягаш,просто казвам каквото мисля,не че не ме кефи возилото ти и мерака с който си го работил :beer

Разбира се, че няма как да се засегна, благодаря :beer
е как да е чудовище 6 цилидров мотор, дето няма и 3 литра. Просто е най-големия за марката по това време, и да искам по голям няма.
Не е необходимо да ме срещаш, напълно ми е ясно че има дизели и то със скромните 1.9, които ще го натупат...Винаги ще има по-силни и/или по-бързи от теб, пък каквото и да правиш...А и пасат и 400м :screwy . Премествайки мотора в купе на голф2, като мотор и скорости са сток, пада на 14.0-14.2сек. В купе на голф3 стоково си дава 15.1-15.3. При пасат е 15.8. Говорим за 2.8 174к.с. на предно.
Тук хубаво позвате за мерна единица "калник, врата, капак..." ама никой от вас продължава да не говори с времена...

Интересното е че има някакво странно мнение, насадено за вр6-ците във този форум. А са на сериозно уважение из българските форуми на другите марки, да не говорим за чуждестранните форуми като вортекса.

Към колегата с абф-а- почти съм сигурен какви скорости си качил. Ако са тия от 9а, то по-къси са 1-2и 3-та. 4 и 5-та са еднакви и при двете кутии. Ето защо ти се получава голяма дупка м/у 3 и 4-та. Варианта да се направят хубави скорости на абф-а е да се наредят, и то на диф 3.94. Мисля че твоя абф трябва да върви още...

Харесват ми думите ти относно печките,затова аз няма повече да споря с теб по този въпрос :beer
Така 14-14,2 сек. за 2.8 вр6,дори в купе на двойка са сериозно време,но да предположим че се базираш все пак на някакви факти.Но що пък не,аз със 1.8 моно двойка с провинциални атмосферни доработки и без никакво олекотяване правя на 400м. 16.3-16.5 сек. по хронометър,това все пак е любителско замерване и не претендирам за голяма точност,а пък 2сек. надолу сигурно ще е истински кеф с тоя шестак :D

UNDISPUTED52
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот UNDISPUTED52 » Вто 01 ное 2011 0:47

Колега съвет от мен,ако търсиш кола която да гори малко не си взимай ABF maikomila ,a ако търсиш кола която да върви много и евтини части това е колата за теб.ABF е уникална кола проблема е само в горивото подготви се за 12/100 градско и на дълъг път може да падне и до 6.8/100 успех.Ако търсиш такава кола насреща съм :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”