ABU двигателя добър ли е

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Re: ABU .Двигателя добър ли е

Мнениеот barezifranko » Пет 12 мар 2010 19:15

Да но по принцип миниш ли 300 хил. км и километража се нулирва и надписа total изчезва.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 21 мар 2010 22:29

АБУ то дали може да ги мине!!!?? :D :D Доста далеч съм още ,но живот и здраве ще видим,ако не го продам преди това.

buxala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buxala » Сря 10 ное 2010 19:22

Колеги както казах мойта принцеса е Кордоба с култовия мотор.Газовото е с Ламда Контрол сменени бутала.сегменти.повдигачи ама италианеца е бил ебахти мангала.Сега куклата на гас стои пред БМВ 318 и тотално смачка Алфа 156 1.8.Кутията е много къса според мен но за светофарни изпълнения е супер.Бавареца ме взе малко след 140 просто газовото не може да го храни явно на такав думан.

buxala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buxala » Сря 10 ное 2010 19:27

После бастуна с Алфата вика тя Кордобата лека за тва.Да бе от стиропор е :D .А другия с Бавареца вика бах мааму щот той и први основния ремонт :bowdown

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 13 ное 2010 19:30

Мотора си е добър!!Сега се връщам от Плевен и ми даде разход на гас около 7 .На връщане го взех за по малко от 4 часа а е 300 + км.От време на врема се обажда нещо,наскоро ми протече масло от гарнитурата на главата и ще трябва да я сменям.Общо взето съм доволен,все пак е 16 годишна кола!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 13 ное 2010 19:32

buxala написа:После бастуна с Алфата вика тя Кордобата лека за тва.Да бе от стиропор е :D .А другия с Бавареца вика бах мааму щот той и први основния ремонт :bowdown

Наскоро и на мен ми стисна ръката един авер със Баварец!! :да: :beer

tefeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tefeca » Пон 27 дек 2010 16:36

ABU-то е добър мотор.Имам го от 1год, много добре се развърта,много добре му пасва газ,и гори 8.

Потребителски аватар
vankata_mr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankata_mr » Чет 13 яну 2011 14:13

абу мотора в нащо семеиство се кара вече 7 години и всеки път се кара като за последнои до сега е нямала никакъв сериозен проблем,зависи как е гледана колата преди това и мн 1.8 мотори са ревали от абу-то :banana

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 14 яну 2011 22:45

В момента е на 180 000 от които 70 е минала на газ .Компресия 14 на 3 те и 13,5 на четвъртият.Гори 8 на сто газ при каране без да се гони икономии.Това лош мотор ли е?По икономии се движи до АБД то ,но върви доста повече от него.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 29 мар 2011 20:53

rokera671 написа:Мотора си е добър!!Сега се връщам от Плевен и ми даде разход на гас около 7 .На връщане го взех за по малко от 4 часа а е 300 + км.От време на врема се обажда нещо,наскоро ми протече масло от гарнитурата на главата и ще трябва да я сменям.Общо взето съм доволен,все пак е 16 годишна кола!

разхода си е толкова, на мен на бензин със 140-145 км/ч ми даде под 7, градско си гълта моторетката обаче -9-10. И моята гарнитурка е поизбила, отначало си мислех че е от горната, на капака, ама майсторчето ми каза че там дето се е разтекло минават маслените магистрали и е от гарнитурата на главата.

Потребителски аватар
Ivan4u
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivan4u » Чет 31 мар 2011 19:46

rokera671 написа:В момента е на 180 000 от които 70 е минала на газ .Компресия 14 на 3 те и 13,5 на четвъртият.Гори 8 на сто газ при каране без да се гони икономии.Това лош мотор ли е?По икономии се движи до АБД то ,но върви доста повече от него.

Айде да не върви ''много повече '' :beer

Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antonio87 » Чет 31 мар 2011 20:07

първата ми кола беше с тякъв мотор голф 3 баща ми все още го кара железен е на 275хил. км. и е без основен ремонт малко неща са сменяни по него ,много корав двигател :beer

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 31 мар 2011 20:25

Antonio87 написа:първата ми кола беше с тякъв мотор голф 3 баща ми все още го кара железен е на 275хил. км. и е без основен ремонт малко неща са сменяни по него ,много корав двигател :beer

И кой знае колко км отгоре даже има, все по често се чудя, кой аджеба е решил че това са били най калпавите двигатели? Верно 75 коня е и ако издевателсващ често над него, може и да не издържи много(но не се знае все пак), но всеки двигател трябва да се кара в нормалните си за него условия!

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Чет 31 мар 2011 20:49

ivo_555 написа:
Antonio87 написа:първата ми кола беше с тякъв мотор голф 3 баща ми все още го кара железен е на 275хил. км. и е без основен ремонт малко неща са сменяни по него ,много корав двигател :beer

И кой знае колко км отгоре даже има, все по често се чудя, кой аджеба е решил че това са били най калпавите двигатели?

Еми, колега, при нас е прието, че ако двигателят ти е "маломощен", т.е. не можеш да се дърпаш с него по светофарите, не става. Някой беше изтъкнал, че бил кофти, щото във форума имало много теми за него. Е да не би за ABF да няма? Аз съм карал такъв и за 70 000 км не съм имал нито една причина за ядове. При правилна поддръжка няма да има проблеми нито с охлаждането, нито с нищо.

Между другото, същата съдба сполетя и двигателите 1.6 от следващото поколение МК4... били слаби за купето, не ставали... че то Голф 4 е като Г3 с един пътник до шофьора примерно...

Всеки, който иска икономичен мотор и няма мераци да се дърпа по светофарите, няма да сбърка с този мотор.
А това, че АБУ бил ААУ, разпилен до обем 1.6, само по себе си не е лошо. Нали в крайна сметка 20 години по-късно продължава да работи :screwy

Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antonio87 » Чет 31 мар 2011 21:15

icefire написа:
ivo_555 написа:

И кой знае колко км отгоре даже има, все по често се чудя, кой аджеба е решил че това са били най калпавите двигатели?

Еми, колега, при нас е прието, че ако двигателят ти е "маломощен", т.е. не можеш да се дърпаш с него по светофарите, не става. Някой беше изтъкнал, че бил кофти, щото във форума имало много теми за него. Е да не би за ABF да няма? Аз съм карал такъв и за 70 000 км не съм имал нито една причина за ядове. При правилна поддръжка няма да има проблеми нито с охлаждането, нито с нищо.

Между другото, същата съдба сполетя и двигателите 1.6 от следващото поколение МК4... били слаби за купето, не ставали... че то Голф 4 е като Г3 с един пътник до шофьора примерно...

Всеки, който иска икономичен мотор и няма мераци да се дърпа по светофарите, няма да сбърка с този мотор.
А това, че АБУ бил ААУ, разпилен до обем 1.6, само по себе си не е лошо. Нали в крайна сметка 20 години по-късно продължава да работи :screwy

така е колега аз съм много доволен от този мотор,даже преди седмица се бях прибрал и си го покарах отново и повъртях малко гуми,а и докато беше в мен доста гуми съм изпилил ,Голфа ми е 93-ти набор 3 врати и още кърти павета като натисна педала :beer heavy metal zork

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”