ABU двигателя добър ли е
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Re: ABU .Двигателя добър ли е
Да но по принцип миниш ли 300 хил. км и километража се нулирва и надписа total изчезва.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
АБУ то дали може да ги мине!!!??
Доста далеч съм още ,но живот и здраве ще видим,ако не го продам преди това.

Колеги както казах мойта принцеса е Кордоба с култовия мотор.Газовото е с Ламда Контрол сменени бутала.сегменти.повдигачи ама италианеца е бил ебахти мангала.Сега куклата на гас стои пред БМВ 318 и тотално смачка Алфа 156 1.8.Кутията е много къса според мен но за светофарни изпълнения е супер.Бавареца ме взе малко след 140 просто газовото не може да го храни явно на такав думан.
После бастуна с Алфата вика тя Кордобата лека за тва.Да бе от стиропор е
.А другия с Бавареца вика бах мааму щот той и први основния ремонт 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Мотора си е добър!!Сега се връщам от Плевен и ми даде разход на гас около 7 .На връщане го взех за по малко от 4 часа а е 300 + км.От време на врема се обажда нещо,наскоро ми протече масло от гарнитурата на главата и ще трябва да я сменям.Общо взето съм доволен,все пак е 16 годишна кола!
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
buxala написа:После бастуна с Алфата вика тя Кордобата лека за тва.Да бе от стиропор е.А другия с Бавареца вика бах мааму щот той и први основния ремонт
Наскоро и на мен ми стисна ръката един авер със Баварец!!

ABU-то е добър мотор.Имам го от 1год, много добре се развърта,много добре му пасва газ,и гори 8.
- vankata_mr
- Автомобил:
- Двигател:
абу мотора в нащо семеиство се кара вече 7 години и всеки път се кара като за последнои до сега е нямала никакъв сериозен проблем,зависи как е гледана колата преди това и мн 1.8 мотори са ревали от абу-то 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
В момента е на 180 000 от които 70 е минала на газ .Компресия 14 на 3 те и 13,5 на четвъртият.Гори 8 на сто газ при каране без да се гони икономии.Това лош мотор ли е?По икономии се движи до АБД то ,но върви доста повече от него.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
rokera671 написа:Мотора си е добър!!Сега се връщам от Плевен и ми даде разход на гас около 7 .На връщане го взех за по малко от 4 часа а е 300 + км.От време на врема се обажда нещо,наскоро ми протече масло от гарнитурата на главата и ще трябва да я сменям.Общо взето съм доволен,все пак е 16 годишна кола!
разхода си е толкова, на мен на бензин със 140-145 км/ч ми даде под 7, градско си гълта моторетката обаче -9-10. И моята гарнитурка е поизбила, отначало си мислех че е от горната, на капака, ама майсторчето ми каза че там дето се е разтекло минават маслените магистрали и е от гарнитурата на главата.
- Ivan4u
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rokera671 написа:В момента е на 180 000 от които 70 е минала на газ .Компресия 14 на 3 те и 13,5 на четвъртият.Гори 8 на сто газ при каране без да се гони икономии.Това лош мотор ли е?По икономии се движи до АБД то ,но върви доста повече от него.
Айде да не върви ''много повече ''

- Antonio87
- Автомобил:
- Двигател:
първата ми кола беше с тякъв мотор голф 3 баща ми все още го кара железен е на 275хил. км. и е без основен ремонт малко неща са сменяни по него ,много корав двигател 

Antonio87 написа:първата ми кола беше с тякъв мотор голф 3 баща ми все още го кара железен е на 275хил. км. и е без основен ремонт малко неща са сменяни по него ,много корав двигател
И кой знае колко км отгоре даже има, все по често се чудя, кой аджеба е решил че това са били най калпавите двигатели? Верно 75 коня е и ако издевателсващ често над него, може и да не издържи много(но не се знае все пак), но всеки двигател трябва да се кара в нормалните си за него условия!
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
ivo_555 написа:Antonio87 написа:първата ми кола беше с тякъв мотор голф 3 баща ми все още го кара железен е на 275хил. км. и е без основен ремонт малко неща са сменяни по него ,много корав двигател
И кой знае колко км отгоре даже има, все по често се чудя, кой аджеба е решил че това са били най калпавите двигатели?
Еми, колега, при нас е прието, че ако двигателят ти е "маломощен", т.е. не можеш да се дърпаш с него по светофарите, не става. Някой беше изтъкнал, че бил кофти, щото във форума имало много теми за него. Е да не би за ABF да няма? Аз съм карал такъв и за 70 000 км не съм имал нито една причина за ядове. При правилна поддръжка няма да има проблеми нито с охлаждането, нито с нищо.
Между другото, същата съдба сполетя и двигателите 1.6 от следващото поколение МК4... били слаби за купето, не ставали... че то Голф 4 е като Г3 с един пътник до шофьора примерно...
Всеки, който иска икономичен мотор и няма мераци да се дърпа по светофарите, няма да сбърка с този мотор.
А това, че АБУ бил ААУ, разпилен до обем 1.6, само по себе си не е лошо. Нали в крайна сметка 20 години по-късно продължава да работи

- Antonio87
- Автомобил:
- Двигател:
icefire написа:ivo_555 написа:Antonio87 написа:първата ми кола беше с тякъв мотор голф 3 баща ми все още го кара железен е на 275хил. км. и е без основен ремонт малко неща са сменяни по него ,много корав двигател
И кой знае колко км отгоре даже има, все по често се чудя, кой аджеба е решил че това са били най калпавите двигатели?
Еми, колега, при нас е прието, че ако двигателят ти е "маломощен", т.е. не можеш да се дърпаш с него по светофарите, не става. Някой беше изтъкнал, че бил кофти, щото във форума имало много теми за него. Е да не би за ABF да няма? Аз съм карал такъв и за 70 000 км не съм имал нито една причина за ядове. При правилна поддръжка няма да има проблеми нито с охлаждането, нито с нищо.
Между другото, същата съдба сполетя и двигателите 1.6 от следващото поколение МК4... били слаби за купето, не ставали... че то Голф 4 е като Г3 с един пътник до шофьора примерно...
Всеки, който иска икономичен мотор и няма мераци да се дърпа по светофарите, няма да сбърка с този мотор.
А това, че АБУ бил ААУ, разпилен до обем 1.6, само по себе си не е лошо. Нали в крайна сметка 20 години по-късно продължава да работи
така е колега аз съм много доволен от този мотор,даже преди седмица се бях прибрал и си го покарах отново и повъртях малко гуми,а и докато беше в мен доста гуми съм изпилил ,Голфа ми е 93-ти набор 3 врати и още кърти павета като натисна педала

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”