Кой е най-добрия двигател при Golf 3 ??

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
albena_sladurana
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: PB

Re: Кой е най-добрия двигател при Golf 3 ??

Мнениеот albena_sladurana » Сря 17 ное 2010 22:03

:roll:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 28 дек 2010 0:44

Този който има прясно масъце и е сменяно на 11 000 км. mhihi

albizkit
Автомобил: VW GOLF 4
Двигател: ahf 1999

Мнениеот albizkit » Вто 28 дек 2010 2:03

За мен двигателя е 2Е оставете тези АБС и другите тоя АБС е куц кон гори и не върви не знам дали знаете, че малкия мотор гори колкото големия например извън града 2Е гори 6 литра ама АБС колко гори колкото 2Е да ама обаче ще кажете в града гори по малко верно там с 1-литът повече да ама 2Е мотора като му намачкаш газта и тръгнеш да изпреварваш и си набира много доволно докато АБС му се молиш да го минеш особено ако има малко нагорнище забрави :) знам от личен опит :) особено минаванията на шипка всяка седмица :)
ИЗВОД МАЛКИТЕ МОТОРИ ГОРЯТ КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ ПО ДОБРЕ СИ ВЗЕМЕТЕ ГОЛЯМ :)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 28 дек 2010 7:55

:mrgreen:
albizkit написа:ИЗВОД МАЛКИТЕ МОТОРИ ГОРЯТ КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ
НЕВЯРНО!

albizkit написа:ПО ДОБРЕ СИ ВЗЕМЕТЕ ГОЛЯМ :)
ПОДКРЕПЯМ С ДВЕ РЪЦЕ И ДВА КРАКА!

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 28 дек 2010 11:58

albizkit написа:За мен двигателя е 2Е оставете тези АБС и другите тоя АБС е куц кон гори и не върви не знам дали знаете, че малкия мотор гори колкото големия например извън града 2Е гори 6 литра ама АБС колко гори колкото 2Е да ама обаче ще кажете в града гори по малко верно там с 1-литът повече да ама 2Е мотора като му намачкаш газта и тръгнеш да изпреварваш и си набира много доволно докато АБС му се молиш да го минеш особено ако има малко нагорнище забрави :) знам от личен опит :) особено минаванията на шипка всяка седмица :)
ИЗВОД МАЛКИТЕ МОТОРИ ГОРЯТ КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ ПО ДОБРЕ СИ ВЗЕМЕТЕ ГОЛЯМ :)

Аз съм с 1.4 АБД и извън града ми гори 5.5, градско 8.0 литра. А ти с изброените двигатели неможе да стигнш такъв разход , че особено зимно време.
Винаги има разлика и то голяма , особено за фолксваген. Е вярно е това че при изпреварване играе третия зъб с повече газ и тогава гори много.
Лошото на малкия двигател 1.4 е , че изпреварваш от трета на горе изпитал съм го и има ефект. Извън населено понякога ги изпреварвам кат малка
гара, че даже и на четвърта. mhihi. Да не мислят ,че кат съм с 1.4 и ще се предам . :mrgreen: Ама след 160 вече издава багажа. :wavecry
Всичко зависи кой е зад волана.

rumensimeonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumensimeonov » Вто 28 дек 2010 12:23

Малко трудно е човек да каже кой е най-добрия мотор освен ако не е майстор и са му минали много мотори през ръцете; според мен за купенцето на Голф 3 най-удачните мотори откъм вървеж/разход са тези с 90, 110, 115 к.с.; все пак за тези стари коли най-важното е мотора да е запазен защото със старата кола си е на късмет; опита ми показва, че по-опростените мотори, с по-малко електроника са и по-надеждни

личния ми опит е 6 години с мотор ADY, 115 к.с. - колкото и да го хваля ще е малко: абсолютно никакъв проблем с него; карам само бензин - разход градско между 10-12 в зависимост от задръствания/температура, извънградско 6-7 в зависимост от тежината на крака; масло не съм доливал никога - колкото се сложи при смяната, толкова си стои; веднъж сглупих да минавам технически преглед в СБА (вървеше безплатен към гражданската) - успя дори да влезе в нормите за изгорели газове; баирите си ги взима на 5-та без проблем...

ама хич не съм сигурен, че ако си взема друг голф със същия мотор ще имам същия късмет

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Пет 06 яну 2012 11:06

Здравейте Колеги,ще ползвам тая тема да не отварям нова.. Баща ми реши да си вземе голф 1.8 (90)к.с. искам да питам какви са обозначенията на мотора. Интересува ме само и единствено тоя мотор 1.8 и от прочетеното в форума разбрах,че е доста надежден двигател. Моля колегите,които са с този мотор да споделят какви са слабите черти. При покупката на кое да обръщаме внимание,даже направо мисля да взема някое форумно голфче. Колата ще се газифицира,ако намеря някоя читава с АГУ още по добре.

Последна промяна от nistel_87 на Пет 06 яну 2012 12:06, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 06 яну 2012 11:27

Доколкото знам RP и ABS са кодовете на 1.8 моното. Зависи от годината на колата. Поиграй си с търсачката и ще намериш много мнения за предимства и недостатъци!

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 06 яну 2012 11:40

....и ABS са кодовете.
+ ADZ :да:

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Пет 06 яну 2012 11:42

1.8-ABS-ADZ :да:

Потребителски аватар
nistel_87

Мнениеот nistel_87 » Пет 06 яну 2012 12:04

shako9793 написа:1.8-ABS-ADZ :да:

ABS моторите са от първите 93-94 година,много добри отзиви за тях прочетох..
ADZ моторите са 95-97 година по нови,предполагам с повечко електроника и екстри..
За газифициране и двата са подходящи,пък и евтина подръжка най-важното..
Поне така ги виждам нещата поправете ме,ако греша нямам преки наблюдения върху Голф.. Какво ще кажете за този автомобил,цената е доста съмнителна :arrow: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Поразгледах обявите в форума предлагат се доста хубави голфове, но повечето са GTI изпълнения или двуврати,които не ме устроиват..

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 06 яну 2012 12:34

nistel_87 написа:
shako9793 написа:1.8-ABS-ADZ :да:

ABS моторите са от първите 93-94 година,много добри отзиви за тях прочетох..
ADZ моторите са 95-97 година по нови,предполагам с повечко електроника и екстри..
За газифициране и двата са подходящи,пък и евтина подръжка най-важното..
Поне така ги виждам нещата поправете ме,ако греша нямам преки наблюдения върху Голф.. Какво ще кажете за този автомобил,цената е доста съмнителна :arrow: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Поразгледах обявите в форума предлагат се доста хубави голфове, но повечето са GTI изпълнения или двуврати,които не ме устроиват..

ABS моторите са наистина по-първите от 1992г. до към 1995 мисля. Електрониката им не е повечко или по-малко от на ADZ, доколкото зная. "Екстрите", както вече споменахме, съвсем не зависят от годината, а по-скоро от нивото на оборудване на колата и опциите, които е поръчал първият й собственик.
Относно обявата - не виждам нищо съмнително в нея. Като изключим това, че няма борд компютър. Лашкан из България автомобил на пръв поглед, без климатик, дърт като света. Идеална си му е цената, приляга му отвсякъде :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kapitango
Автомобил: Audi S6 plus
Двигател: V8 AHK

Мнениеот kapitango » Пет 06 яну 2012 13:16

Интересна тема. И аз да изкажа едно мнение по въпроса. Преди около месец купих кола за жената. Преди закупуването доста почетох в мрежата. Задължително беше да е нещо от ВАГ. Бюджета ми беше 3К лв. финално, тоест цената на колата плюс пълно обслужване и таксите за прехвъргане и номера.
Първо се бях насочил към Поло и Сеат Ибиза но след доста обикаляне и тестване реших, че колата ще е Голф3. Извадих си близо 20 обяви и се почна едно обикаляне и тестване. В крайна сметка мога да кажа, че имам поглед върху масовите мотори и мнението ми е следното(говорим за сток машини които ще се карат и поддържат в ориг.състояние):
Ако имате пари за ВР6, то това е мотора. Колкото и да го плюете и да му викате, че е куц, за Голф3 по-добро от 2,9 няма. Имах щастието да покарам малко такъв екземпляр, е ми супер е този мотор на това купе.
Но тъй като цената бе мнооого далече от заделения бюджет най-доброто за горе посочените пари си остават двулитровите агрегати. 16-клапановите двулитровки след 3500 оборота се развъртат много приятно и там им е голямата сила, във високите обороти. Иначе до 3500 об./мин. мога да кажа, че 2Е се представя съвсем леко по-добре. Лошото е, че данъка на 150кс за Плевен е необосновано висок=>271лв, докато за 115кс.е 93лв.
http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html
Това бе и основната причина да купя 8-клапоновия а не 16.
1,8 АБС е може би е най-масовия мотор, и поради причината, че всеки си хвали това, което има е нормално да е и най-хваления. Пробвах поне 5 такива(че дори единия беше с една камра ъпгрейт и тунинг и трябваше да върви мнооого) и изобщо не ми хареса как върви АБС-а.
Прочетох доста изказвания за това как АБС върви колкото 2Е, е ми няма как да стане просто. Ако 2Е-то е било някой издухан да, но за сравнение на тези два мотора и дума не може да става. Да не кажа, че и 1,6 74КВ върви повече от АБС.
По отношение на разхода на гориво, като го кара жена ми в града 2Е гори под 10л./100км.(ако го карах аз със сигурност щеше да е повече mhihi )
И накрая синтезирано, за мен най-добрия мотор за Голф3 е 2.9 VR6 ABV
Ако търсите баланс разходи/цена/вървеж то 2.0 16V ABF или 2.0 8V 2Е
Ако се гони максимално нисък разход и динамиката изобщо не е от значение(както и обема на багажника) то тогава 1,8 ABS на газ. Тази комбинация убива и най-икономичния дизел.
П.П: Аз си карам Ауди и мнението ми е независимо.

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Пет 06 яну 2012 14:02

Това е двигателя за мен
kapitango написа:баланс разходи/цена/вървеж 2.0 16V ABF

Потребителски аватар
nistel_87

Мнениеот nistel_87 » Пет 06 яну 2012 14:52

Както забелязвате по-горе темата е старичка,по-изтупах прахта да събера повече инфо за 1.8 литровия двигател.Не кой голф е най-голяма резачка.. На ясно съм,че 2.9>1.8 и автомобила не го търся за мен да гледам кой е по-мощен..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”