Кой е най-добрия двигател при Golf 3 ??
- albena_sladurana
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: PB
-
- Автомобил: VW GOLF 4
- Двигател: ahf 1999
Re: Кой е най-добрия двигател при Golf 3 ??
За мен двигателя е 2Е оставете тези АБС и другите тоя АБС е куц кон гори и не върви не знам дали знаете, че малкия мотор гори колкото големия например извън града 2Е гори 6 литра ама АБС колко гори колкото 2Е да ама обаче ще кажете в града гори по малко верно там с 1-литът повече да ама 2Е мотора като му намачкаш газта и тръгнеш да изпреварваш и си набира много доволно докато АБС му се молиш да го минеш особено ако има малко нагорнище забрави
знам от личен опит
особено минаванията на шипка всяка седмица 
ИЗВОД МАЛКИТЕ МОТОРИ ГОРЯТ КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ ПО ДОБРЕ СИ ВЗЕМЕТЕ ГОЛЯМ

-
- Автомобил:
- Двигател:

НЕВЯРНО!albizkit написа:ИЗВОД МАЛКИТЕ МОТОРИ ГОРЯТ КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ
ПОДКРЕПЯМ С ДВЕ РЪЦЕ И ДВА КРАКА!albizkit написа:ПО ДОБРЕ СИ ВЗЕМЕТЕ ГОЛЯМ
albizkit написа:За мен двигателя е 2Е оставете тези АБС и другите тоя АБС е куц кон гори и не върви не знам дали знаете, че малкия мотор гори колкото големия например извън града 2Е гори 6 литра ама АБС колко гори колкото 2Е да ама обаче ще кажете в града гори по малко верно там с 1-литът повече да ама 2Е мотора като му намачкаш газта и тръгнеш да изпреварваш и си набира много доволно докато АБС му се молиш да го минеш особено ако има малко нагорнище забравизнам от личен опит
особено минаванията на шипка всяка седмица
Аз съм с 1.4 АБД и извън града ми гори 5.5, градско 8.0 литра. А ти с изброените двигатели неможе да стигнш такъв разход , че особено зимно време.
Винаги има разлика и то голяма , особено за фолксваген. Е вярно е това че при изпреварване играе третия зъб с повече газ и тогава гори много.
Лошото на малкия двигател 1.4 е , че изпреварваш от трета на горе изпитал съм го и има ефект. Извън населено понякога ги изпреварвам кат малка
гара, че даже и на четвърта.

Всичко зависи кой е зад волана.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Малко трудно е човек да каже кой е най-добрия мотор освен ако не е майстор и са му минали много мотори през ръцете; според мен за купенцето на Голф 3 най-удачните мотори откъм вървеж/разход са тези с 90, 110, 115 к.с.; все пак за тези стари коли най-важното е мотора да е запазен защото със старата кола си е на късмет; опита ми показва, че по-опростените мотори, с по-малко електроника са и по-надеждни
личния ми опит е 6 години с мотор ADY, 115 к.с. - колкото и да го хваля ще е малко: абсолютно никакъв проблем с него; карам само бензин - разход градско между 10-12 в зависимост от задръствания/температура, извънградско 6-7 в зависимост от тежината на крака; масло не съм доливал никога - колкото се сложи при смяната, толкова си стои; веднъж сглупих да минавам технически преглед в СБА (вървеше безплатен към гражданската) - успя дори да влезе в нормите за изгорели газове; баирите си ги взима на 5-та без проблем...
ама хич не съм сигурен, че ако си взема друг голф със същия мотор ще имам същия късмет
личния ми опит е 6 години с мотор ADY, 115 к.с. - колкото и да го хваля ще е малко: абсолютно никакъв проблем с него; карам само бензин - разход градско между 10-12 в зависимост от задръствания/температура, извънградско 6-7 в зависимост от тежината на крака; масло не съм доливал никога - колкото се сложи при смяната, толкова си стои; веднъж сглупих да минавам технически преглед в СБА (вървеше безплатен към гражданската) - успя дори да влезе в нормите за изгорели газове; баирите си ги взима на 5-та без проблем...
ама хич не съм сигурен, че ако си взема друг голф със същия мотор ще имам същия късмет
- nistel_87
- Автомобил: Honda Accord 2007
- Двигател: i-ctdi
Здравейте Колеги,ще ползвам тая тема да не отварям нова.. Баща ми реши да си вземе голф 1.8 (90)к.с. искам да питам какви са обозначенията на мотора. Интересува ме само и единствено тоя мотор 1.8 и от прочетеното в форума разбрах,че е доста надежден двигател. Моля колегите,които са с този мотор да споделят какви са слабите черти. При покупката на кое да обръщаме внимание,даже направо мисля да взема някое форумно голфче. Колата ще се газифицира,ако намеря някоя читава с АГУ още по добре.
Последна промяна от nistel_87 на Пет 06 яну 2012 12:06, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Доколкото знам RP и ABS са кодовете на 1.8 моното. Зависи от годината на колата. Поиграй си с търсачката и ще намериш много мнения за предимства и недостатъци!
- nistel_87
shako9793 написа:1.8-ABS-ADZ
ABS моторите са от първите 93-94 година,много добри отзиви за тях прочетох..
ADZ моторите са 95-97 година по нови,предполагам с повечко електроника и екстри..
За газифициране и двата са подходящи,пък и евтина подръжка най-важното..
Поне така ги виждам нещата поправете ме,ако греша нямам преки наблюдения върху Голф.. Какво ще кажете за този автомобил,цената е доста съмнителна

Поразгледах обявите в форума предлагат се доста хубави голфове, но повечето са GTI изпълнения или двуврати,които не ме устроиват..
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
nistel_87 написа:shako9793 написа:1.8-ABS-ADZ
ABS моторите са от първите 93-94 година,много добри отзиви за тях прочетох..
ADZ моторите са 95-97 година по нови,предполагам с повечко електроника и екстри..
За газифициране и двата са подходящи,пък и евтина подръжка най-важното..
Поне така ги виждам нещата поправете ме,ако греша нямам преки наблюдения върху Голф.. Какво ще кажете за този автомобил,цената е доста съмнителнаhttp://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Поразгледах обявите в форума предлагат се доста хубави голфове, но повечето са GTI изпълнения или двуврати,които не ме устроиват..
ABS моторите са наистина по-първите от 1992г. до към 1995 мисля. Електрониката им не е повечко или по-малко от на ADZ, доколкото зная. "Екстрите", както вече споменахме, съвсем не зависят от годината, а по-скоро от нивото на оборудване на колата и опциите, които е поръчал първият й собственик.
Относно обявата - не виждам нищо съмнително в нея. Като изключим това, че няма борд компютър. Лашкан из България автомобил на пръв поглед, без климатик, дърт като света. Идеална си му е цената, приляга му отвсякъде

- kapitango
- Автомобил: Audi S6 plus
- Двигател: V8 AHK
Интересна тема. И аз да изкажа едно мнение по въпроса. Преди около месец купих кола за жената. Преди закупуването доста почетох в мрежата. Задължително беше да е нещо от ВАГ. Бюджета ми беше 3К лв. финално, тоест цената на колата плюс пълно обслужване и таксите за прехвъргане и номера.
Първо се бях насочил към Поло и Сеат Ибиза но след доста обикаляне и тестване реших, че колата ще е Голф3. Извадих си близо 20 обяви и се почна едно обикаляне и тестване. В крайна сметка мога да кажа, че имам поглед върху масовите мотори и мнението ми е следното(говорим за сток машини които ще се карат и поддържат в ориг.състояние):
Ако имате пари за ВР6, то това е мотора. Колкото и да го плюете и да му викате, че е куц, за Голф3 по-добро от 2,9 няма. Имах щастието да покарам малко такъв екземпляр, е ми супер е този мотор на това купе.
Но тъй като цената бе мнооого далече от заделения бюджет най-доброто за горе посочените пари си остават двулитровите агрегати. 16-клапановите двулитровки след 3500 оборота се развъртат много приятно и там им е голямата сила, във високите обороти. Иначе до 3500 об./мин. мога да кажа, че 2Е се представя съвсем леко по-добре. Лошото е, че данъка на 150кс за Плевен е необосновано висок=>271лв, докато за 115кс.е 93лв.
http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html
Това бе и основната причина да купя 8-клапоновия а не 16.
1,8 АБС е може би е най-масовия мотор, и поради причината, че всеки си хвали това, което има е нормално да е и най-хваления. Пробвах поне 5 такива(че дори единия беше с една камра ъпгрейт и тунинг и трябваше да върви мнооого) и изобщо не ми хареса как върви АБС-а.
Прочетох доста изказвания за това как АБС върви колкото 2Е, е ми няма как да стане просто. Ако 2Е-то е било някой издухан да, но за сравнение на тези два мотора и дума не може да става. Да не кажа, че и 1,6 74КВ върви повече от АБС.
По отношение на разхода на гориво, като го кара жена ми в града 2Е гори под 10л./100км.(ако го карах аз със сигурност щеше да е повече
)
И накрая синтезирано, за мен най-добрия мотор за Голф3 е 2.9 VR6 ABV
Ако търсите баланс разходи/цена/вървеж то 2.0 16V ABF или 2.0 8V 2Е
Ако се гони максимално нисък разход и динамиката изобщо не е от значение(както и обема на багажника) то тогава 1,8 ABS на газ. Тази комбинация убива и най-икономичния дизел.
П.П: Аз си карам Ауди и мнението ми е независимо.
Първо се бях насочил към Поло и Сеат Ибиза но след доста обикаляне и тестване реших, че колата ще е Голф3. Извадих си близо 20 обяви и се почна едно обикаляне и тестване. В крайна сметка мога да кажа, че имам поглед върху масовите мотори и мнението ми е следното(говорим за сток машини които ще се карат и поддържат в ориг.състояние):
Ако имате пари за ВР6, то това е мотора. Колкото и да го плюете и да му викате, че е куц, за Голф3 по-добро от 2,9 няма. Имах щастието да покарам малко такъв екземпляр, е ми супер е този мотор на това купе.
Но тъй като цената бе мнооого далече от заделения бюджет най-доброто за горе посочените пари си остават двулитровите агрегати. 16-клапановите двулитровки след 3500 оборота се развъртат много приятно и там им е голямата сила, във високите обороти. Иначе до 3500 об./мин. мога да кажа, че 2Е се представя съвсем леко по-добре. Лошото е, че данъка на 150кс за Плевен е необосновано висок=>271лв, докато за 115кс.е 93лв.
http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html
Това бе и основната причина да купя 8-клапоновия а не 16.
1,8 АБС е може би е най-масовия мотор, и поради причината, че всеки си хвали това, което има е нормално да е и най-хваления. Пробвах поне 5 такива(че дори единия беше с една камра ъпгрейт и тунинг и трябваше да върви мнооого) и изобщо не ми хареса как върви АБС-а.
Прочетох доста изказвания за това как АБС върви колкото 2Е, е ми няма как да стане просто. Ако 2Е-то е било някой издухан да, но за сравнение на тези два мотора и дума не може да става. Да не кажа, че и 1,6 74КВ върви повече от АБС.
По отношение на разхода на гориво, като го кара жена ми в града 2Е гори под 10л./100км.(ако го карах аз със сигурност щеше да е повече

И накрая синтезирано, за мен най-добрия мотор за Голф3 е 2.9 VR6 ABV
Ако търсите баланс разходи/цена/вървеж то 2.0 16V ABF или 2.0 8V 2Е
Ако се гони максимално нисък разход и динамиката изобщо не е от значение(както и обема на багажника) то тогава 1,8 ABS на газ. Тази комбинация убива и най-икономичния дизел.
П.П: Аз си карам Ауди и мнението ми е независимо.
- GTI 16V ABF
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 2.8 VR6 - AAA
Това е двигателя за мен
kapitango написа:баланс разходи/цена/вървеж 2.0 16V ABF
- nistel_87
Както забелязвате по-горе темата е старичка,по-изтупах прахта да събера повече инфо за 1.8 литровия двигател.Не кой голф е най-голяма резачка.. На ясно съм,че 2.9>1.8 и автомобила не го търся за мен да гледам кой е по-мощен..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”