Голф 3 101/150hp

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Пон 18 авг 2008 14:22

Колега, нека и аз да си изкажа мнението, а ти ще съдиш колко е подходящо.
Моята мисъл е следната ако ще гледаш разхода за някакви си смешни 1 или 2 литра разлика, къде не си ги дал 5 лева. Ако става дума за икономичност, забрави газовите и взимай дизел, вярно печица си е, но все пак двигател около 100 конски сили няма да ти прави повече от 6 до 7 градско. Газовото има сметка, но не е кой знае каква. Та ако ще гледаш разхода това те съветвам, вземи си дизелче и да ти е мир на главата. Но понеже знам какво е да ти се иска да имаш коне под капака, а не да караш някой пенсионерски бавен автомобил взимай 150-ка. Лесно или трудно се поддържала ...... Абе да не се разваля. А и все пак 150-ката е достойно продължение на достойнството на мъжа mhihi (поне така съм чувал). Но каквото и да вземеш и 101 и 150 коня вървят много, така че умната - много газ на правите, много спирачка преди завоите. Бъди шофьор а не безумец, щом ще караш мощна кола.
За мен младите момчета трябва да има на какво да натискат здраво газта и да върви.
Поздрави и успех.

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Пон 18 авг 2008 14:24

Колега скачай смело на ABF-а ако намериш читав. Моята е такава и мога да ти кажа че мощта която ще имаш за сметка на малко по-висок разход си заслужава + екстрите които ти предлага си е оферта.
Ако не я настъпваш много разлика в разхода почти няма да усетиш. За сметка на това пък ако ти трябва мощ в ключов момент ще я имаш.
Можеш и смело да и сложиш газов инжекцон. Моят е вече на около половин година - 12-13К километри и не е мръднала колата.
След хубава настройка на газовия разлика във вървежа (почти) няма да има, а ти излиза около 40% по икономично.

Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Escap3 » Вто 19 авг 2008 13:28

Единя АБФ е продаден :oops: След няколко дни отивам за другия или да разглеждам още

Потребителски аватар
daniel_gpower
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_gpower » Вто 19 авг 2008 16:06

Колега взимай ABF-а аз карам такъв на газ с газов инжекцион ( и аз съм против газта, но финансите ме пренудиха) и сега съм много доволен и неги слушай, че щяла да се пре****е това са глупости. С климтроника изван градско, градско ми гори 10/100. Карал сам 1.6 101 коня с клима малко се чуди дали да трагне или да спре. Върви като на бензин няма разлика. А това дето го каза колегата, че газта е забранена в Гърция не лъжа. Аз съм ходил и съм зареждал там, разликата е че там не е толкова разпространена газта. Така че ти си решаваш все пак ти ще си я караш. А аз съм на принципа " VW Golf GTI 16V и последния да затвори вратата"! Успех

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Сря 20 авг 2008 19:18

Вярно е, че 50 коня не са за пренебрегване, те 1,4 АБД май бяха 54к.с. за цялата кола, но...
Колега, моя съвет е да вземеш по-запазената кола от двете. Колите не са първа младост, така че съм убеден, че имат разлика в техническото си състояние (пък и във вида си). Определено смятам, че спокойно бих пренебрегнал 50 коня, ако тази 101к.с. е в по-добро състояние. Не знам на някой да му е приятно като си купи кола и да тръгне по сервизи.... Лично мнение! 8)
Не забравяй и за фактора късмет при покупка на стар автомобил!
Късмет! :wink:

pepone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepone » Вто 26 авг 2008 0:00

я и аз да питам като возия как е :D не ме разбираите погрешно ама по тия дупки не ща да ми присаждат бъбреци, все пак нямам познат с такъв голф за да видя как е :? че съм набелязал и аз един :wink: единствения път в който се возих на такъв беше преди изпита за книжка преди 6 години и ми хареса как набира дзвера, и дано не се окаже един и същ АБФ :lol: който сме набелязали, че е в същия ценови диапазон

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”