От къде в София да си купя хубав термостат?
- martin_ganev
- Автомобил:
- Двигател:
- ahil80503
- Автомобил:
- Двигател:
за две седмици смених два тария ми не отваряше,купи на behr за 18 лева смениха го но пак проблем отваряше ми на 95 и температурата ми отиавше на 110 май на тази марка имало много турски ментета,а и при мене за да се смени термостат се махат доста работи намира се под двигателя та тъй купих си този път wernet за 14 лева смениха го и ко да ти кажа на 90 стрелката заспива ни напред ни назад.Марката е френска ама съм доволен ,дано мнението ми ти е помогнало.А и да ти кажа уж и първия го бях купил от хубав магазин.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
popodopolo написа:lrlmodo написа:Wahler е термостата
Твърдо сам за него!Върнах 2 броя BEHR/по 18 лева/ и се отказах от тази марка!
Накрая си взех Wahler/за 12 лева/ и се родих!
пп.При демонтажа марката на сваления термостат беше Wahler
Пич, не си много прав! Преди година и половина смених на Пасата оригиналния термостат, който изкара 23 години! И какво мислиш пишеше на него? BEHR-THOMSON, логото на VW и AUDI, както и че е произведен отвъд желязната завеса - Made in WEST Germany. Е на това му викам термостат, вътре някакъв метал и черна пластмаса чак баха разядени от времето, но до последно работи без проблем! Е, може и те да са влошили качеството, кой знае? Или пък тук ни пробутват ментаци.
Термостатът, който сложих след него беше Topran, 12 лева и 10 лева за смяната. След година и половина е пак за смяна. Частите вече ги правят като консумативи.
- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Re: От къде в София да си купя хубав термостат?
Добре, че се съживи темата след 2 г., за да могат колегите да видят нещо, а не само да питат за термостати 
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Не знам купих си термостат от порше оригинален 63лв с уплътнението. За мен е по зле от стария не загрява на 90 или много трудно! Като пускам по инерция темп. ми пада под 90 със стария нямах такъв проблем!!!Ще ходя да се рзправям!
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колега сигурен ли си че монтажа е правилен,понеже и при мен е така и реших вчера да сменя термостата оказа се че моя си е добре затваря си добре отваря си няма проблем ама гумичката около него беше доста смачкана и омзана със силикон и явно от там е изпускала,иска и така профилактично да си семня с нов смених 3нови термостата някви френски нито един не отваря и във вряща вода ги пробвах, понеже 2та термостата от един магазин ги взех а другия 3тия от друг ,в първия магазин продавача чак се ядоса изпуфтя ми (едва ли не съм бил некадърен в тенджера с вряла вода не се пробва а само на колата)и си ми върна парите,неможах да намеря друга марка свем френска и се отказах сложих си моя намерих няква гумичка подобна минах със силикон и после ще видя какво става,та колега провери си да не ти прескача от тая гумичка охладителната течност и един вид термостата да тие постоянно отворенbatkotivalio написа:Като пускам по инерция темп. ми пада под 90 със стария нямах такъв проблем!!!Ще ходя да се рзправям!
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Ами как да ти кажа, за мен смяната на термостат не е някаква философия и кои знае каква сложна задача, та за монтажа съм сигурен всичко си пасна перфектно, още повече това са оригинални части (можеби). А за процедурата с тенджерата точно вчера я правих на стария ми термостат и мога да кажа че той тръгва да отваря на 71-72гр.и към 95 е напълно отворил. Така че на тоя в магазина можеш да му кажеш ... - знаеш какво да му кажеш!!!
- MECHOKA1
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги някой ползвал ли е EPS имам един познат и той ми каза че вече на марки не вярва всичко е менте та си взех тоя ама още несъм го сменил ,като го сменя ще кажа как е
Поздрави
Поздрави
- vas_gt
- Автомобил:
- Двигател:
Колега за теб е точно този който е написал колегата: Wahler е термостата
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, за марки вече не ми се говори, ама като ги сменяте тия термостати просто изчистете леглото на уплътнението и никога силикон!!! Ако ще тече и със силикона ще тече, ама тая гад кви проблеми може да ви създаде, просто не искате и да чувате...
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
аи стига бе колега не ме наплашваи , ама пък и съм слагал по малко не в промишлени колиеств а и нямах нова гумичка, ама се оказа че нее прескачало при мен аз съм се заблудил, много ми е чудно явно термостата се амортизирал вече или просто си е бил такъв, много късно затваря но затваря, дали е от работата и вече почва да здава багажа или си е такъвПетър Петров написа:ама тая гад кви проблеми може да ви създаде, просто не искате и да чувате...
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
Ми щом по-късно е почнал да отваря от работа ще да е, а дори и съвсем малко силиконче може да го блокира ако попадне точно дето не трябва, ако си внимавал не се притеснявай ама аз винаги съм бил против тая гад и като правило, на която и кола да е не слагам.
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Идва зима и изкачат въпросите за термостати 
Значи до колкото прочетох повечето колеги сте доволни от "Wahler" ще търся такъв... Гледам, че пишете и някакви градуси, та се питам аз колко градуса трябва да е за моя мотор 1.8 PB, като цяло не знам дали е за смяна, но ще го сменя. Колата загрява доста бавно и обикновенно стрелката не седи на 90, а около 70 градуса, като карам извънградско няма и толкова, а стигнели 90 градуса след 1 минута вече е включила перката... А иначе харчи доста малко гориво
Също нямам и парно, но освен, че не духа топло, може да се каже, че като цяло не духа, а само бръмчи, за него проблема сигурно ще е в клапите...
Конкретно въпроса, че се разписах нещо
Колко градуса трябва да бъде термостата ?
Значи до колкото прочетох повечето колеги сте доволни от "Wahler" ще търся такъв... Гледам, че пишете и някакви градуси, та се питам аз колко градуса трябва да е за моя мотор 1.8 PB, като цяло не знам дали е за смяна, но ще го сменя. Колата загрява доста бавно и обикновенно стрелката не седи на 90, а около 70 градуса, като карам извънградско няма и толкова, а стигнели 90 градуса след 1 минута вече е включила перката... А иначе харчи доста малко гориво
Конкретно въпроса, че се разписах нещо
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”