Няма мощност, а гори (ГОЛФ 4 1.8Т)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marchq » Нед 28 дек 2008 0:01

виж за грешки в паметта!?

В понеделник смятам да ида на диагностика и без това айрбег-а ми свети :?
направо съм се отчайл :cry: :oops:

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Нед 28 дек 2008 2:33

абе какво лъжете момчето бе "разбирачи" колата е 2000 година но е AGU демек има една ламдба сонда преди катализатора, и махането на катализатора вреди само на природата, но подобрява с не малко и разхода и вървенето, при мен като сложих тръба падна от 13 на 11/100 в София. Също така тоя мотор е с жило на газта, drive by wire са по новите 1.8Т след AGU, така че хота които не са виждали такава кола да не дават компетентни мнения, а автора на темата да маха катализатора и да търси другаде проблема.

П.С. На AGU валовете мисля че са зацепени с верига и при смяна на ремък няма какво да се обърка... поправете ме ако греша...

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Нед 28 дек 2008 15:54

Dorian написа:Ако си с 2 ламбдсонди връщай катализатора обратно на мястот му

Защо пак си сложил катализатора щом си с 1 сонда колега :roll:
Направи една диагностика да видиш какво ще ти каже :arrow:

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Нед 28 дек 2008 21:21

Здравейте колеги,
(малко офф топик)
първо да ви пожелая весели новогодишни празници, жалко че няма повече дни в годината, през които оправдано да се преяжда :D

Та по темата
........... е не се сдържах да пиша!
То само с ядене не става, ......... трябва и акъл :lol:
Да предположим, че наистина при премахването на катализатора горивната смес става доста богата (както е установено от доста колеги). За да порастне вървенето и двигателя да изгори пълноценно тази смес, му трябва още въздух с дебит, който въздушният филтър трудно осигурява. За да се установи е възможно слагането на спортен филтър (не е препоръчително карането с махнат въздушен филтър). Според мен колегата трябва по обратния път да възстанови всичко както е било, и да не се вкарва в повече бели (разумен е теста със спортния филтър). А относно броят на ламбда сондите (1,2...5) мисля, че колегата най точно ще каже, но нека не губим добрият тон.
Поздрави

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 28 дек 2008 23:36

eng.Kostadinov написа:Здравейте колеги,
(малко офф топик)
първо да ви пожелая весели новогодишни празници, жалко че няма повече дни в годината, през които оправдано да се преяжда :D

Та по темата
........... е не се сдържах да пиша!
То само с ядене не става, ......... трябва и акъл :lol:
Да предположим, че наистина при премахването на катализатора горивната смес става доста богата (както е установено от доста колеги). За да порастне вървенето и двигателя да изгори пълноценно тази смес, му трябва още въздух с дебит, който въздушният филтър трудно осигурява. За да се установи е възможно слагането на спортен филтър (не е препоръчително карането с махнат въздушен филтър). Според мен колегата трябва по обратния път да възстанови всичко както е било, и да не се вкарва в повече бели (разумен е теста със спортния филтър). А относно броят на ламбда сондите (1,2...5) мисля, че колегата най точно ще каже, но нека не губим добрият тон.
Аз не съм инженер,а доктор и не знам как от катализатор може да се обогатява горивна смес!!!!!Някой да обясни!!!
Поздрави

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пон 29 дек 2008 0:17

Aз повече няма да давам акъл :?

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Пон 29 дек 2008 0:53

И аз.Но нито инженери,нито доктори могат да ме убедят,че няма автомобили (в това число и VW),на които чрез премахване на катализатора (да не говорим па за замяната му с нек'ви резонаторни гърнета или тръби) се променят и условията,в които работи ламбда сондата.И най-често срещаният ефект при такива коли е невървеж и харч.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 29 дек 2008 9:52

joker написа:Аз не съм инженер,а доктор...

Аз пък като се знам какъв съм инженер ме е страх да ходя по доктори, ама т'ва друга бира mhihi mhihi
Иначе както писа вече и Жоро, променя се потока на газовете, температурата, до която се нагрява сондата... Доста нещица ;)
До преди около 2-3 месеца бях с избушен катализатор. Отскоро съм с някакъв си, втора ръка, метален, от бензинов Мерцедес, 2.5л.
Това, което смея да твърдя е, че разхода ми спадна осезаемо (може би- литър), без вървежа и ускорението да се повлиаят грам! Даже взех, че си свалих времето за ускорение до 100км/ч на под 10 сек. ;) (говорим за пассатор, комби при това)
Още един плюс: Преди 2 седмици си минах преглед +газове без да се занимавам да свалям чипове, без нищо! На същото място миналата година извадиха Пассата и вкараха едно Голфче на негово място, че при прегледа се иска и протокол от газ-анализатора ;)
Относно спортния филтър- с такъв съм от... може би 2 години. При 8V атмосферките е много по-лесно да вкараш повече гориво, отколкото въздух. Така, че една коректно работеща Ламбда-сонда ще си подържа сместа в необходимите й граници независимо какъв е филтъра.
При принудително пълнените двигатели не знам. Вероятно филтъра ще се явява по-голяма пречка, заради повишената динамика на входящия въздух.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пон 29 дек 2008 12:14

Добре де колеги, нали говорим за промени и проблеми ако катализатора е ПРЕДИ ламбда спндата? Ако колата има една ламбда сонда и катализатора е СЛЕД нея, има ли промени? :roll:

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Вто 30 дек 2008 17:02

тука всеки си говори на изсуст един кара пасат, един голф 3ка, аз ви казвам пряк опит от голф 1.8Т AGU мотор същия като на колегата, който е пуснал темата, но останалите продължават да пишат глупости.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 30 дек 2008 17:21

MK4 написа:тука всеки си говори на изсуст един кара пасат, един голф 3ка, аз ви казвам пряк опит от голф 1.8Т AGU мотор същия като на колегата, който е пуснал темата, но останалите продължават да пишат глупости.

Аз 2 такива мотора имам ама точно за това спрях да пиша. Сега само чета :D

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Вто 30 дек 2008 19:15

MK4 написа:тука всеки си говори на изсуст един кара пасат, един голф 3ка, аз ви казвам пряк опит от голф 1.8Т AGU мотор същия като на колегата, който е пуснал темата, но останалите продължават да пишат глупости.
Колега,във форума сигурно има още сто теми за премахване на катализатор,които завършват по тоя начин - 50:50 - затова не смятам,че пиша глупости,защото половината потребители в тоя форум са на моето мнение,което съм написал,за да помогна на колегата,ти си написал твоето,друг неговото и в крайна сметка след като прочете мненията на отзовалите се решението е негово.
А карам Голф 3-ка,защото аз така искам.И не искам по-хубава или по-лоша,а искам точно тая,моята.
И на всичкото отгоре продължавам да твърдя,че на земното кълбо още не е произведен автомобил,на който като му махнеш катализатора започва да върви повече и да харчи по-малко.И продължавам да пиша глупости,че премахването на катализатора скапва работата на ламбда сондата.

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Вто 30 дек 2008 20:03

Жоро написа:И на всичкото отгоре продължавам да твърдя,че на земното кълбо още не е произведен автомобил,на който като му махнеш катализатора започва да върви повече и да харчи по-малко.

значи нашите коли (мойта и на колегата леонардо от видин) са някакви много уникални... как така тръгнаха значително по-добре и им падна разхода след махането на катализатора... явно не са произвеждани на земното кълбо :lol:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 30 дек 2008 22:25

MK4 написа:значи нашите коли (мойта и на колегата леонардо от видин) са някакви много уникални... как така тръгнаха значително по-добре и им падна разхода след махането на катализатора... явно не са произвеждани на земното кълбо :lol:

Знаеш ли какво е плацебо-ефект? Ако не - прочети. Точно това е станало след махането на катализатора при теб, което всъщност значи че наистина е имало ефект :roll: :D Я помисли не се ли и цапа по-бавно откакто махна катализатора? Щото моята откакто и направих пълно вътрешно почистване стана по-тиха!

Махане на катализатор може да даде положително отражение върху колата, ако:

1. е бил задръстен, което според мен е мал-шанс за кола 2000та година.
2. Може би за по стари коли без ламбди и електроники. При нашите всичко е съобразено с (и оптимирано за) наличието на катализатор. Maхането му извън случая от т. 1 не може да доведе до нищо хубаво.

А всеки е свободен да експериментира - едни махат АБСа щото без него спирали по-добре, други слагат спортни огледала, щото колата ставала осезаемо по-бърза... ама както се вижда и от случая - мн често такива експерименти не завършват много добре.

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Сря 31 дек 2008 0:22

Haralampi написа:
MK4 написа:значи нашите коли (мойта и на колегата леонардо от видин) са някакви много уникални... как така тръгнаха значително по-добре и им падна разхода след махането на катализатора... явно не са произвеждани на земното кълбо :lol:

Знаеш ли какво е плацебо-ефект? Ако не - прочети. Точно това е станало след махането на катализатора при теб, което всъщност значи че наистина е имало ефект :roll: :D Я помисли не се ли и цапа по-бавно откакто махна катализатора? Щото моята откакто и направих пълно вътрешно почистване стана по-тиха!

Махане на катализатор може да даде положително отражение върху колата, ако:

1. е бил задръстен, което според мен е мал-шанс за кола 2000та година.
2. Може би за по стари коли без ламбди и електроники. При нашите всичко е съобразено с (и оптимирано за) наличието на катализатор. Maхането му извън случая от т. 1 не може да доведе до нищо хубаво.

А всеки е свободен да експериментира - едни махат АБСа щото без него спирали по-добре, други слагат спортни огледала, щото колата ставала осезаемо по-бърза... ама както се вижда и от случая - мн често такива експерименти не завършват много добре.

абе дървен философ такъв, я кажи като съм увеличил диаметъра на генерацията какво съм преебал, понеже нали всичко е сметнато и оптимизирано?
оргинално 55 мм пък мойта тръба от турбото на 63, явно и с това съм се прецакал...
ае като не си наясно поне не пиши глупости публично!

П.С.
плацебо ефекта явно не се отразява само на мен, а и на измервателната апаратура на 400 м в Дупница :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”