Може ли да се кара без течност в охладителната система?
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
emohrisstov написа:Колеги вие май нещо не сте ме разбрали. Колата ще я карам в сервиза утре сутринта, какви вечери, какви замръзвания, на мен ми е пределно ясно, че водата ще замръзне.
Значи карам я, оправят я, сипват антифриз и съм готов. Къде съм написал, че ще я оставям в сервиза да стои през нощта?
Някой друг беше го писал това с "нощувката"! А сервиза щом е на не повече от километър, не му мисли - запали я и я закарай нищо няма да и стане, времето е студено!!! едва ли ще прегрее за такова малко разстояние!!!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ще си счупиш мотора за 5 лв и 1 км.
вземи 2 шишета антифриз на -60 от ония железарския които е по 3 лв 1 литър.
разреди го с 3 литра вода и спокойно си отиди до сервиза...
на мен ми е замръзвал антифриза...ставал е на скрежина.
за моя радост никакви поражения освен че нямах парно докато не загря на пълно колата.
вземи 2 шишета антифриз на -60 от ония железарския които е по 3 лв 1 литър.
разреди го с 3 литра вода и спокойно си отиди до сервиза...
на мен ми е замръзвал антифриза...ставал е на скрежина.
за моя радост никакви поражения освен че нямах парно докато не загря на пълно колата.
- libris
- Автомобил:
- Двигател:
колега
прав е колегата защото колата на различни места по двигателя различно загрява , и водата разнася топлината на всякаде даже си вземи една 5 литрова туба с вода с себеси ! а антифриза пак го вземи за маистора!
Аз на твое място не бих поел такъв риск. Ако ще и 100 човека да ми кажат, че мога да я карам 1 км. без течност. Късал ми се е маркуч в движение и съм виждал как стрелката за секунди отива в червената зона. Може и 500 м. да ти блокират двигателя, не си прави експерименти, които могат да ти струват целия автомобил...
То нали ние все от гяволъка си патим. Не вярвай на разни теории а на практиката. А на колегата, дето една седмица е карал колата без НИКАКВА охладителна течност...Ами нека си източи ЦЯЛАТА охладителна течност и да покара. Няма да има и 5 минути, повярвай ми.
То нали ние все от гяволъка си патим. Не вярвай на разни теории а на практиката. А на колегата, дето една седмица е карал колата без НИКАКВА охладителна течност...Ами нека си източи ЦЯЛАТА охладителна течност и да покара. Няма да има и 5 минути, повярвай ми.
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги благодаря на всички за отговорите. Всичко е ОК, оправих нещата.
Сутринта изчистих колата от снега, сипах имах някакъв антифриз останал и сипах и вода. Разбира се отдолу започна да си църцори веднага. Направи ми обаче впечатление, че събра вода някъде около 1-2 литра, което ме наведе на мисълта, че не е изтекла цялата течност. Запалих, около минута да развърти маслото и тръгнах. Бях в сервиза след 5 минути, няма и толкова (той е много близо).
Оказа се, че ония педал, "майстора"
, като ми е сменял термостата, не е сложил хубаво капачката и от там тече. Направиха го хората, сипаха нов антифриз, червен, 3л. концентрат и после водица, и така.
Равносметката, 50 лв. назад, заради грешката на ония. Не исках да се връщам там, защото трябваше да се разправям а и нямаше гаранция, че нямаше пак да осере нещата. Но така е в нашата мила родина, некадърници ужасно много. Хора на които може да се разчита и са способни да си вършат съвестно работата, страшно малко...
Сутринта изчистих колата от снега, сипах имах някакъв антифриз останал и сипах и вода. Разбира се отдолу започна да си църцори веднага. Направи ми обаче впечатление, че събра вода някъде около 1-2 литра, което ме наведе на мисълта, че не е изтекла цялата течност. Запалих, около минута да развърти маслото и тръгнах. Бях в сервиза след 5 минути, няма и толкова (той е много близо).
Оказа се, че ония педал, "майстора"
Равносметката, 50 лв. назад, заради грешката на ония. Не исках да се връщам там, защото трябваше да се разправям а и нямаше гаранция, че нямаше пак да осере нещата. Но така е в нашата мила родина, некадърници ужасно много. Хора на които може да се разчита и са способни да си вършат съвестно работата, страшно малко...
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”