Ще купувам голф 2 ???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
diddo
Автомобил:
Двигател:

Re: Ще купувам голф 2 ???

Мнениеот diddo » Пон 25 май 2009 22:32

а и ме интересува каква е раэликата между моно и пълна инжекция? мисля че тук трябва да се намеси енциклопедиста в форума с др. думи brabusa

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 26 май 2009 12:36

Аз не съм енциклопедист, но бих ти обяснил това което знам.При пълната инжекция впръскването на гориво в цилиндрите става със много голямо налягане, направо избухване.А при моното пак така,но е по-слабо впръскването.Това е моето обяснение.

Последна промяна от musura на Пон 01 юни 2009 15:36, променено общо 1 път.
Причина: Това не го казвай другаде, че ще падне голям смях. Не виждам защо след като си пред компютър, не пуснеш един гугъл и не прочетеш малко, преди да даваш компетентно мнение?

Потребителски аватар
Малко_Направен
Автомобил: Mercedes W203
Двигател: 270 CDI

Мнениеот Малко_Направен » Вто 26 май 2009 21:46

Честно казано,за тия пари единственото читаво,което можеш да си намериш,са лети джанти.Не те знам на колко години си,ама по разсъжденията ти съдя,че единственото,което си карал е лястовица с рамка.Тук няма смисъл да се правиш на оборотен,просто седни и прочети темите в раздел тунинг и мотоспорт,за да разбереш колко излиза една "читава" кола,а също и ползвай търсачката,има мноооого информация и отговори на всичките ти въпроси.Чети повече и по-малко пиши.Успех!

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 30 май 2009 18:15

прав си, но в момента се намират 3-ки с ел.пакет без клима за 2-2500 в доста добро състояние, надали ще ми повярваш...не искам да обиждам никого, но никой не взима цената която е вложил в подобрения на колата си, стига се до компромисен вариянт и така.имам чувството че доста голяма част от хората в форума живеят с 3 години назад :lol: хората в българия, които ще дадат 4-5 хилки за 2-ка без конверсии на мотор, окачване, съединител... се броят сигурно на едната ми ръка

Потребителски аватар
maniaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maniaka » Съб 30 май 2009 19:29

quattro^^ написа:прав си, но в момента се намират 3-ки с ел.пакет без клима за 2-2500 в доста добро състояние, надали ще ми повярваш...не искам да обиждам никого, но никой не взима цената която е вложил в подобрения на колата си, стига се до компромисен вариянт и така.имам чувството че доста голяма част от хората в форума живеят с 3 години назад :lol: хората в българия, които ще дадат 4-5 хилки за 2-ка без конверсии на мотор, окачване, съединител... се броят сигурно на едната ми ръка

Да това е така,ама пък тия кадето живеят в 2009г си зимат КР за 1200лв и после се чудат що 1.6 карбуратор ги сцепва и половината неща по двойката му не работят :063: А тройките нема кво да ги бъркаш,щом човек иска 2ка а не 3ка :wink:

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 31 май 2009 10:31

виж сега за кр нормално да е скъп, като на повечето им е вземана душата 20+ години трудно се намира читав. Преди няма и седмица 2-ка с 2 врати, 1.3 за 700 лева, двигателя и мъркаше имаше нужда от седалки дребни козметични забележки.3-ката я бъркам щото е по-нова и вече доста й падна цената, а на 2-ката се двига от нищото, не исакм да обиждам никой и мен ме кефи 2-ката даже повече от някои 3-ки, но е факт че е морално остаряла кола.

Потребителски аватар
maniaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maniaka » Пон 01 юни 2009 3:03

quattro^^ написа:виж сега за кр нормално да е скъп, като на повечето им е вземана душата 20+ години трудно се намира читав. Преди няма и седмица 2-ка с 2 врати, 1.3 за 700 лева, двигателя и мъркаше имаше нужда от седалки дребни козметични забележки.3-ката я бъркам щото е по-нова и вече доста й падна цената, а на 2-ката се двига от нищото, не исакм да обиждам никой и мен ме кефи 2-ката даже повече от някои 3-ки, но е факт че е морално остаряла кола.

Ok :beer За мене единствените хубави тройки са юбилейките сичко друго е подобие на голф :screwy :drinking: Но и от тех трудно се намират читави в бг :roll:

diddo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diddo » Сря 03 юни 2009 17:48

нЯкОИ ИМА ЛИ ПОЭНАТ ДА ПРОДАВА ГТИ 2КА 112 ????

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 03 юни 2009 18:23

Виждам че се затрудняваш с намирането. Хубавите са скъпи :roll: Следи редовно в Мобилето и не бързай, ще изпадне нещо :wink:

diddo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diddo » Сря 03 юни 2009 21:31

много съм мераклия но ... ще продължавам да търся ! :!: скъпи са да :063: между другото утре съм на оглед эа покупка на гти 2-ка 112 эа 1300лв. къв ше е нэ. но не е эа мен един приятел го набара :beer

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Съб 06 юни 2009 5:22

Аз търсех дълго време 2ка PB с климатик и запазена. Е намерих една която до голяма степен отговаряше, но и тя си имаше кусури които все още изчиствам и ч взех след пазарлък за скромните 2600лв. Така че според мен за под 2000лв не виждам какво ГТИ ще купиш, пожелавам ти успех все пак.
И да не забравя да спомена отзиви от разход и вървеж. Значи до колкото четох по каталог 1.8 моно харчи колкото ГТИ-то 112 коня. А в цифри Ботевград-София 6.5 по МФА скорост на изкачването 160 на 5та и намалих че пътувах с един приател който изостана :) А през останалото време 120 - 140. В София Люлин Младост към 6 следобед 10 при много внимателно каране(без ненужно даване на газ не че са ме изпреварвали) Люлин-Младост сутрин в 6 дава под 8. Всичко това по МФА на бензин газ нямам все още и без климатик, от скоро си го оправих и не съм засичал. За вървежа карах Астра 99та 2.0 16V 136 коня и смея да твърдя че голфа е много по-жив на пътя.
П.С Забравих да кажа че нямам хидравлика на волана което предполагам с малко смъква разхода.

Потребителски аватар
goderzi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот goderzi » Съб 06 юни 2009 10:11

Абе я си вземи едно TDI двойка и си карай кефа...
Икономично,бяга и е желязо!
Мене ме е яд,че си продадох моята :?

diddo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diddo » Съб 06 юни 2009 10:43

нямя да купувам эа под 2 хиляди эащото имам точно 2 ! ходих да гледам едно гти 88г. 112коня с механична инжекция бая вървеше ама мн. эабележки по външния вид! предпочитам да е 2-2 и малко ама да някои красавец ... дкачаш и караш

Потребителски аватар
Ascendancy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ascendancy » Нед 07 юни 2009 15:32

diddo написа:... а да се науча още по добре да вэимам эавоите с вратите

Ако искаш да взимаш завоите с вратите напред си купи Бмв, а както каза 1 страница назад 1 колега - 1 състезател не гледа колко харчи колата... не може хем да върви хем да е яка хем да влиза с вратите в завой с 100 км и да е стабилна пък и да харчи 5 градско и 3 извънградско...

Ако искаш кола с която да си вършиш работата - Г2 1.6 с газ - перфектната кола за работа.

Ако искаш кола за дрифтове и да си правиш кефа - Бмв Е30 320 бензин

death

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 07 юни 2009 22:33

И кое точно му е хубавото на 1.6 на газ, освен че е евтин за купуване? Аз имам точно такъв и положението на извънградско не е никак добро - трябва ли да се изпреварва почваш да връщаш до поне 4000 оборота за да може нормално да ускориш примерно от 80 до 120 да минеш някой тир, иначе и за икономия не е икономия - харчи колкото Пасат Б3 АБС. Взимай нещо поне 1.8 90 коня да е. Минимум... Просто малките мотори на VW освен ниска цена на колата и икономия при тотално пенсионерско каране друго не ти дават.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”