Съвет за покупка на Голф 3 115 к.с.
Re: Съвет за покупка на Голф 3 115 к.с.
Колега прочети,има доста теми из форума кой мотор е най-подходящ за газифициране защото този не е от тях,освен ако не е газова инджекция.За мен газта е варянт за другите мотори,но не и за ГТИ(лично мнение,да не се обиди некой)И ако мога само да вметна,че при покупката на кола,няма мой човек,няма твой.Закарай го Голфчето някъде да го прегледат и ако си струва го вземи,коли за продаване има много.....
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
katcko написа:Колега прочети,има доста теми из форума кой мотор е най-подходящ за газифициране защото този не е от тях,освен ако не е газова инджекция.За мен газта е варянт за другите мотори,но не и за ГТИ(лично мнение,да не се обиди некой)И ако мога само да вметна,че при покупката на кола,няма мой човек,няма твой.Закарай го Голфчето някъде да го прегледат и ако си струва го вземи,коли за продаване има много.....
Е тука много хора бъркат понятията и предпоставките.
1. Всички коли и бенз. двигатели са подходящи (икономически погледнато), за т.н. Обикновенна газова уредба, без турбинираните.
1.1. За предпочитане е всмукателния колектор да е метален (алуминиева отливка), при евентуално "кихане" на газовото да не се разпраши (спука)-това ми хареса.
1.2. Виждал съм и обикновенни газови монтирани на двигатели с пластмасови колектори , малко на риск , ама ко да се прави.
ПП Колекторите на 2л. 8в. (АДИ, АГГ, 2Е)са метални - нема страшно.
Относно Газовия инжекцион - при положение че инжекторите на всичките тройки са на обща шина пък и да не е обща, компютъра подава един и същи сигнал като продължителност към тях, за какъв пълен инжекцион говориме тука , по скоро това е ъпгрейд на моноинжекциона, сега като се замисля!!!
Няма фийд бак сигнал и няма техн. възможност компа да подава различен сигнал на отделните инжектори!!!
Относно Газовия инжекцион, за мен е оправдан разход, ако карате 1.8Т да речем, технически невъзможно (според мен), да се сложи обикновенна газова на турбо двигател.
Относно това дали е ГТИ или не е, все тая важното е че гори газ за 90ст. а не бензин за 2 лв.
Прицена на ГИ от порядъка на 1500лв. , спрямо обикновенна за 500лв. ко толкоз има да му мислиш. Разлика във врвеж и мощност е супер субективна оценка, според това кой ще попиташ.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
аз под4ти година от както сложих обикновенна газова на 2Е проблеми сам нямал и разхода ми е под4ти са6тия няма и кило отгоре само 4е сега на гас до 120 ускорява много добре и после ве4е по бавно докато на бенз до 200 си ускорява много бързо
само 4е сега възду6ния филтар го сменям на 5000км като карам на гас докато на безн на 10000км

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги- кофи стана работата. Продали са го голфчето. Човека ми предложи три коли- Мерцедес Ц180, Ади А6- 1996г. 2л, 136к.с.; и един голф- 1,6, 101 коня, 2 еърбега, АБС, централно , 1996г., дискови спирачки отпред и отзад ама цената му е солена- 4100 му иска. Това за нов внос кола. Много са... мисля. Какво бихте казали вие? Мотора бива ли го, става ли за газ. Човека предложи да си сложа ГИ- каза че италиански били по 800 лева. Какво ви е мнението за тая кола?
Незнам колега, ама аз съм на мнение, че ти си за АБС мотор, идеален е за твоите критерии, поразчети се натам насам има доста писано за него и сам ще се убедиш 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,реши си сам каква кола си искаш и такава си търси.Не се чуди,каква да избереш от тия дето ти предлагат,че после ще се ядосваш.И ако искаш да си купиш икономична кола си вземи дизел или по-малък бензин,GTI-ката не е подходяща.На моята GTI ще сложа газ точно никога! Това е малко или повече,все едно собствени на ферари или порше да си сложи газова,че много му харчела...
Айде успех и да пишеш какво си решил 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Братле, моите уважения, но ГТИ не е евтина кола. Верно, че е по-евтина от Ауди, но за да вземеш евтина кола и да я "сцепиш" от каране си купи 1.6, шибни му газ и това е. Просто ГТИ е набъкан с много електроника, която не е за газ. А и ме съмнява да имаш конкретна полза от нея при тоз имотор.
Освен това тия 2 и нещо... В бг можеш да намериш запазен за около 5000 (говорим ца наистина пазен), тоя дето е 2000 внос, звучи ми куто дарак.
Цената за това голфче ми изглежд априлична (101 коня)
Освен това тия 2 и нещо... В бг можеш да намериш запазен за около 5000 (говорим ца наистина пазен), тоя дето е 2000 внос, звучи ми куто дарак.
Цената за това голфче ми изглежд априлична (101 коня)
-
Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 8:53, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз мисля да не ги давам тия 4100 лв. Мисля да се пазаря, че нещо ми се виждат много тия пари за голф. Повече от 3500-3800 макс. няма да дам. Педвиждам ги и разходите в случай на нов внос. А ГТИ е продадено вече, такаче малко ме е яд, че не го взех, ама както и де е.
Днес ще водя майсторчето да го гледа и да го покара, пък ще видим какво ще излезе.
А само ме интересува - какъв е кода на мотора- 1,6, 101коня, 1996 година.
Днес ще водя майсторчето да го гледа и да го покара, пък ще видим какво ще излезе.
А само ме интересува - какъв е кода на мотора- 1,6, 101коня, 1996 година.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Според каквото съм чел из форума 10 ги удря.
-
Последна промяна от jims на Сря 11 юни 2025 8:52, променено общо 1 път.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Общо нзето всичко е от десния крак. Принципно ако внимаваш и няма задръствания в града и до 8.5 можеш да го свалиш, че и повече. ТОва става като се научиш точно кога да сменяш предавките и пр. Другият момент е, че поне при ФВ моторите разликата в разхода не е фрапираща. Мотор 1.6 гори почти както 2.0 при натискане. Моето гти 115 в града върми около 11 ако съм пъргав, вдигал съм и до 16 при много зор. Ако караш спокойно с 50 9 без проблем. Честно казано дори не виждам смисъл от моторите под 1.8 на ФВ... все горят. Най-вече зависи как караш, затова като гледаш няква кола внимавай дали е запазена и какво точно успееш да усетиш преди да я купиш.
Иначе все ще гори много, това е гаранция. А и то си е нормална - ако караш между 1800 и 2200 ще е най-пестелива. Тук е лошото на слабите мотори за да влязат в движението трябва да ги дерчиш почти до края и икономията ти отива на кино. С други думи - все ще харчи, но ако си вземеш едно 2.0 докъто каже бръм и е на 50, втора 100. Получава се това, че имаш повече мощност.
Иначе все ще гори много, това е гаранция. А и то си е нормална - ако караш между 1800 и 2200 ще е най-пестелива. Тук е лошото на слабите мотори за да влязат в движението трябва да ги дерчиш почти до края и икономията ти отива на кино. С други думи - все ще харчи, но ако си вземеш едно 2.0 докъто каже бръм и е на 50, втора 100. Получава се това, че имаш повече мощност.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,ако си се запалил да си взимаш GTI пиши ми,ще продавам моята красавица,в много добро състояние е,ще ти пратя и снимки.Цена 3500 лв.
- batslav
- Автомобил:
- Двигател:
Ако говорим за продажба и аз си продавам моята но нека това го оставим за раздел продажби 

- Rado GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Аз също карам 115 2Е мотор,като цяло моторът е добър Но ако си решил да му сложиш Гас то задължително трябва да е Инжекцион,ако не то значи че караш нещо като 1.6 100к или 1.8 90к.
Другото което не е много добро е данъка на мен ми е 100лв.
иначе като части не е много скъп..
Поздрави...
Другото което не е много добро е данъка на мен ми е 100лв.
иначе като части не е много скъп..
Поздрави...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”