mufin написа:За вътрешна циркулация - като го натиснеш, върти въздуха само от купето, без да вкарва външен
Теб май трябва вече да те черпя
мерси колега за кой ли път mufin написа:За вътрешна циркулация - като го натиснеш, върти въздуха само от купето, без да вкарва външен
мерси колега за кой ли път къде се намира този пресостат, и ма ли снимка, ако можеegoist_ok написа:i3v3a3n написа::)))) 100 мнения и само едно в десятката ама това е щот никой не се потрудил да разбере принципа на тая пущина как работи какво има какво няма да види схемичка нещо па да вземе да помисли малко....
така пич хич не гледай шайбата дали ти върти то е ясно че НЕ това което колегата ти е снимал е въпросния електромагнитен съединител той се включва със ток а не от налягане на фреон , имаш или нямаш фреон това хич не те грее той трябва да се включва ... представлява една бобина като и подадеш 12в за нея залепва другата шайба дето ти е ремъка и предава въртеливото движение на компресора ... така до акумолатора ти трябва да имаш една кутиика със две релета три бушона и два диода ... провери бушоните дали са здрави и дали няма окисления по тях щтото там редовно влиза вода от атмосферата бушончето което ти включва климатика мисля че беше най мощното 30А но не съм сигурен вече , провери и релето дали е здраво за окисления и дали включва веригата на този бушон, когато натискаш от купето бутона за включване на климатика то трябва да щрака.
Колега ти като си толкова наясно със схемичките, защо не вземеш да видиш тоя ток за електромагнитният съединител от къде идва и през какво минава а?
Въпросният ток минава през един датчик за налягане /пресостат/ и ако няма достатъчно налягане този датчик не вкл. и следователно на електромагнитният съединител няма да има ток.
неодачник написа:egoist_ok написа:намира се под десният фар от вътрешната страна зад бронята, махаш кората на подкалника и стигаш до него[
горе долу какво предствлява

relaxxx написа:Аз извинявайте че се намесвам, само искам да попитам колегата неОдачник.... колега сигурен ли си че имаш климатик.... моля провери това и тогава да говорете на татък...
i3v3a3n написа:аз нямам такова нещо "пресостат" или там както му викате абсолютно сигурен съм спорили сме и преди по форумите , моя климатик е допълнително слаган някъде по италия .... може да не са го сложили незнам но аз нямам такова нещо .... веригата е следната : бутона в купето за климатика включва едно от релетата което е до акумолатора силовата верига на това реле минава през бушон 30А ако не се лъжа и директно в компресора ... това е при мен сигурен съм щото съм го проверявал 2 пъти ....
имам и един въпрос освен да не включва климатика при ниско налягане за какво се използва този пресостат ??? аз не виждам никаква друга и изобщо полезна функция ... може би греша
..... гледал съм и други коли с климатици ако имаха такава джаджа климатиците им не биха работили а те работят с изтекъл фреон , компресорите развъртат но не духа студено , сигурен съм в това проверено е ... колегата с пресостата как ще обясни това???
i3v3a3n написа:ок не съм казал че съм бог в тея неща просто питам ....
от загряване на фреона ли му се вдига налягането за да включи втората степен ... щото до колкото разбрах той не би трябвало да е с такова чак налягане...
и още нещо ме интересува колко жици излизат от този пресостат , какво представлява

pitbula90 написа:Колега най-вероятно няма фреон,щом оборотите не падат и не духа студено
i3v3a3n написа:колега виждам че си спец с климатиците
мога ли да попитам тъй като аз нямам пресостат мога ли да си сложа и въобще има ли смисъл да слагам , от гледна точка на логиката това е още една допълнителна част която след време може да се прецака от друга страна обаче ме озадачава при мен как се включва перката за вентилатора за охлаждане ???... какви са плюсовете и минусите от това нещо .... и защо не са ми сложили навремето ...
при мен има един цилиндър от който излиза само една жица .. незнам за какво служи
явно трябва пак да се ровя и да свалям схемата
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 82 госта