Golf MK3 1.8 MI ABS 92г. Въпрос-Температурен датчик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос-Температурен датчик

Мнениеот doaiena » Вто 14 юли 2009 11:00

Колега не го приемай като заяждане, но дакото се чудиш ще я прегреш, става въпрос за 20лв, слагаш и тестваш прочети моята тема как реших проблема, без да се чуда смених термостат, датчик перка и топлинен датчик! viewtopic.php?f=5&t=152172
С чудене не се рашават нещата аз с действие!
Онзи ден претърпях ПТП и сега ме чака голямото даване на пари както и да го смятам 1300лв си отиват, и да мисля и да се чуда това е!
Успех!!!

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Вто 14 юли 2009 12:13

doaiena написа:Колега не го приемай като заяждане, но дакото се чудиш ще я прегреш, става въпрос за 20лв, слагаш и тестваш прочети моята тема как реших проблема, без да се чуда смених термостат, датчик перка и топлинен датчик! viewtopic.php?f=5&t=152172
С чудене не се рашават нещата аз с действие!
Онзи ден претърпях ПТП и сега ме чака голямото даване на пари както и да го смятам 1300лв си отиват, и да мисля и да се чуда това е!
Успех!!!

Колега,благодаря за критиката,но съм длъжен да подчертая,че аз нямам проблем с темп.на двигателя,а с обороти,вървене,разход на гориво и тнт.....
Не се чудя,какво да правя а търся начини за решаването на проблема,в момента държа един такъв датчик втора употреба и все още не съм го сложил ,защото не съм убеден точно,че проблемът е точно в него...
До сега съм сменявал -термостат,радиятор парно,прека за охлаждане,тройник на блока,гърловина на същият,целият антифриз подмяна G11(червен),ламбда сонда,бензинов филтър,въздужен филтър и диягностика,която не показа никакъв проблем :shock :shock :shock
Този проблем при мен се явява рядко със симптоми като в даден ммент загуба на тяга,особенно на баири и промяна на обороти(нестабилни) бягат в + и - около 600/1000,за това и смених Ламбда сонда,при което колата за около 8-9 месеца се оправи.
В момента излизам от ремонт на двиг.преди 2 седмици смяна на Клапани,маслообирачи и всички консумативи, излезна ми около 450лв.
След излизането ми от Бокса се появи отново този проблем,и четейки в форума останах с убеждение,че е Температурният датчик,та за това се колебая но днес ще пробвам....
Ако това не е действие здраве му кажи,иначе аз съм си виновен ,че не обясних какво точно съм сменял,но въпросите ми бяха от друго естество...благодаря за коментара...

Потребителски аватар
valkilmera

Мнениеот valkilmera » Чет 16 юли 2009 13:27

Днес смених(поставих) друг датчик,на мястото на тапата и сега съм със 2 такива,в момента съм с новият(2ра ръка ориг. с жълт пръстен) благодарение на колегата ZORAN :bowdown :applause: и за сега като че ли всичко е ок....
Да се надяваме, че е от него,лошото е ,че сега не карам много и не мога да установя дали това е причината но до седмица ще си покаже :beer

За сега това е всичко,написал съм по-горе за симптомите,ако някой има нови предложения ,ще съм признателен...

Потребителски аватар
valkilmera

Мнениеот valkilmera » Пон 27 юли 2009 22:57

И така,карам си аз вече десетина и повече дни с новият датчик без проблеми,дори забравих за случилото се :banana обаче,все така ме гложди от вътре да не би това да е самовнушение,че се е оправил проблемът от датчика...
Вчера се прибирах от село на 65км.от Русе и преди да тръгна размених буксата от новият на старият датчик и тръгнах...карах така около 30км. и все ми се струва ,че колата някак си е тромава(като че ли се опитва да забива муцуна,малко мудна) и на една отбивка спрях без да гася двигателя,размених буксата и какво да кажа,от начало всичко си бе по старо му за около 2 мин. и след това,ще кажеш,че колата улекна взе да върви по-добре(не казвам ,че е станала от 90-115коня) но вървежа се промени и то в полужителна насока.
За мен остава проблемът в старият датчик,надявам се повече да няма проблеми от това естество... :mrgreen: :beer
:arrow:

Потребителски аватар
valkilmera

Мнениеот valkilmera » Сря 04 ное 2009 23:52

Имам едно може би последно допълнение към темата и това е ,че забелязах при смяната на датчицие в смисъл,когато поставя буксата от новият на старият датчик показанията на двата се разминават....
Някъде около 10гр. ми показва в - старият и може би в това се крие "разковничето"

Това е от мен.... :bowdown :bowdown :bowdown на всички отзовали се.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 05 ное 2009 8:13

Би ли сложил снимка на мястото на коя тапа (струва ми се добро решение) си сложил
втория датчик.
Този датчик(показанята му) имат ли нещо общо с промяна на предварението(аванса) по време на движение.

Потребителски аватар
valkilmera

Мнениеот valkilmera » Сря 24 мар 2010 9:37

i.e.i написа:Би ли сложил снимка на мястото на коя тапа (струва ми се добро решение) си сложил
втория датчик.
Този датчик(показанята му) имат ли нещо общо с промяна на предварението(аванса) по време на движение.

При голф3 са минали на един датчик вместо два и остава място,при което са поставили тапа вместо вторият датчик.
Ще видиш на снимката-на тройника има един жълт датчик а до него има една тапа,на нейното място бях поставил другият датчик,но сега съм само с единият от другият няма смисъл mhihi
http://store.picbg.net/pubpic/C7/70/a52 ... 3ec770.jpg

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 24 мар 2010 9:53

valkilmera написа:При голф3 са минали на един датчик вместо два и остава място,при което са поставили тапа вместо вторият датчик.
Ще видиш на снимката-на тройника има един жълт датчик а до него има една тапа,на нейното място бях поставил другият датчик,но сега съм само с единият от другият няма смисъл mhihi

Има смисъл от втория датчик да се сложи на мястото на тапата. Тапата е пластмаса, датчика от долната страна е метал. Според теб от кое може да протече антифриз ?
Особено на двигатели като твоя които нямат датчик за нивото на антифриза :deal

Потребителски аватар
valkilmera

Мнениеот valkilmera » Сря 24 мар 2010 19:50

fill написа:
valkilmera написа:При голф3 са минали на един датчик вместо два и остава място,при което са поставили тапа вместо вторият датчик.

Има смисъл от втория датчик да се сложи на мястото на тапата. Тапата е пластмаса, датчика от долната страна е метал. Според теб от кое може да протече антифриз ?
Особено на двигатели като твоя които нямат датчик за нивото на антифриза :deal

Да обаче,аз вече се сдобих с такова казанче за нивото обаче се чудя как да го вържа :idea: :idea:
Иначе си абсолютно прав!!!
Ако някой е информиран дали "Дойчо" е оставил схема за която да се заловя в монтажа да пише!!! :drinking:
:beer

red rider
Автомобил: virgine blue B3
Двигател:

Мнениеот red rider » Сря 24 мар 2010 20:03

valkilmera написа:Ако някой е информиран дали "Дойчо" е оставил схема за която да се заловя в монтажа да пише!!! :drinking:
:beer

viewtopic.php?f=11&t=181771&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D1%87%D0%B5+%D1%81+%D0%B4%D0%B0%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%BA

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 24 мар 2010 20:17

Прекъсва се втори пин на таблото. Преди седмица измерих дали има връзка от датчика на казанчето до втори пин на таблото ( колата беше Г3 с датчик ). Резултата беше че има връзка. Не ми остава време да го вържа датчика и да пиша резултата. :(

Потребителски аватар
valkilmera

Мнениеот valkilmera » Пон 29 мар 2010 15:23

fill написа:Прекъсва се втори пин на таблото. Преди седмица измерих дали има връзка от датчика на казанчето до втори пин на таблото ( колата беше Г3 с датчик ). Резултата беше че има връзка. Не ми остава време да го вържа датчика и да пиша резултата. :(

Пак не разбрах нещо!!! :banghead:
-Значи прекъсвам 2ри пин и връзвам единият кабел от казанчето(примерно този с многото цвртове и кафевият за маса ) или по какъв начин :?: :?: :?:
А прекъснатият кабел съединявам ли го или го оставям свободен :?: :да:
Някой да поясни ако обича :обичам ви

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пон 29 мар 2010 20:53

Преди няколко дена разглобих таблото, на втори пин имам червено-бял кабел. Този кабел не е свързан към маса. Отрязах почти всички други маси които идват на буксата. Обаче лампата на антифриза не почна да мига. Останаха още една или две маси към буксата явно и тях ще трябва да отрежа. mhihi

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Вто 30 мар 2010 11:56

fill написа:Преди няколко дена разглобих таблото, на втори пин имам червено-бял кабел. Този кабел не е свързан към маса. Отрязах почти всички други маси които идват на буксата. Обаче лампата на антифриза не почна да мига. Останаха още една или две маси към буксата явно и тях ще трябва да отрежа. mhihi

Ти като фанеш резачки - спирка нямаш - свидетел съм на случката.

Потребителски аватар
valkilmera

Мнениеот valkilmera » Чет 22 апр 2010 18:55

fill написа:Преди няколко дена разглобих таблото, на втори пин имам червено-бял кабел. Този кабел не е свързан към маса. Отрязах почти всички други маси които идват на буксата. Обаче лампата на антифриза не почна да мига. Останаха още една или две маси към буксата явно и тях ще трябва да отрежа. mhihi

Колега стигна ли до някъде със закачането на кабелите?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”