Golf 4 1.9 TDI / Оctavia 1.9TDI / Astra G 2.0 DTH(L) 101 ps
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
Re: Golf 4 1.9 TDI / Оctavia 1.9TDI / Astra G 2.0 DTH(L) 101 ps
Карал съм Б4 и Б5 едно след друго (буквално) и да ви кажа Б5 не возеше по-добре (за разлика от това което твърдят доста колеги) . Пътното поведение при Б5 беше по-добро ... не знам с колко не съм карал Б5 на ръба. За мен Б4 си му е достатъчно добра возията (при всички положения по-добра от на голф) ... Окачването на Б3/Б4 е праисторическо (както и на голф 2/3).
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не забравяите сьщо така че астрата ще е вземе минимум сьс 1500 льва по евтино от останалите два автомобила и ще си направи обслужването и ще му останат чак 500 лева, а и ще е с две три години по нова ако е 2003 и 2004 има даже от тях астри. Де да знам разсьждавам чисто икономически.
- drift
- Автомобил: Skoda Octavia TDI
- Двигател: AHF 1999
Такам,да се разпиша аз в тази интересна темичка като собсвеник на Октавия и Астра.Значи Октавията няма нищо ама нищо общо като поведение окачване и т.н. с който и да било Пасат това нещо трябва да го разберете веднъж завинаги,всеки я гледа,че е по голяма и си мисли Пасат.В този ред на мисли колицата вози твърдичко като Голф,тясна е като Голф,Окачването и е точно като на Голф има само един багажник в повече и за мен(лично) има по приятен дизайн(и просто не е Голф),Астрата не е лоша кола(моята е 1.7дти),има мнооого здраво окачване за 40000 километра 2батисани гуми от дупки,една заварявана джанта съм сменил само един накрайник!Като двигател е много по-зле от ВАГ(дизелите),предавките наистина са по-зле наредени от на ВАГ,по-гадно се включват,интериора е по-здрав в това отношение че не се бели като змия,иначе си скърца лопа страшно е,ако взимаш Астра гледай 100% да е с Рекаро салон,че обикновенните седалки са като дъски за гладене(ужасни са наистина).Голфа е готина кола обаче си е Голф(аз търсих голф ама взех астра защото ми изпадна),интериора се бели,скърца,корите се разжлембват,ама е готин като цяло,един приятел взе 4-ка ТДИ 150к.с.,направо му скъса нервите.
Аз ако съм на твое място и имам парите бих търсил Октавия,но гледай да е оборудвана с екстри,че обикновенната малко е като дачия.
Иначе взимаш това което изпадне най-читаво(не бих взел отново Опел с дизелов мотор от това поколение).ТДИ харчи малко върви доста кара се мноого приятно.Ако държиш на возия и интериор който не издава и звук твоята кола е Ауди А4,просто един приятел има такава 96г. просто вози много готино и тихо колата,но там всички знаем какво става с носачите!!
Аз ако съм на твое място и имам парите бих търсил Октавия,но гледай да е оборудвана с екстри,че обикновенната малко е като дачия.
Иначе взимаш това което изпадне най-читаво(не бих взел отново Опел с дизелов мотор от това поколение).ТДИ харчи малко върви доста кара се мноого приятно.Ако държиш на возия и интериор който не издава и звук твоята кола е Ауди А4,просто един приятел има такава 96г. просто вози много готино и тихо колата,но там всички знаем какво става с носачите!!
- Sergio
- Автомобил:
- Двигател:
Колега drift мерси за изчерпателния отговор.Точно такива скърцания ме влудяват.Ще видим какво ще намерим.Съгласен съм с тебе за Аудито но тез носачи 

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
forski написа:За тракащите елементи по-таблото Голфа е най зле,просто няма спасение![]()
При Октавията незнам как е но при Опел този проблем го няма !!!
За двигатели аз бих заложил на VW,но това постоянно тракане и скърцане от табло,врати и каквото още се сетиш в купето е в състояние да те изкара извън нерви.
Моя не скърцаше дори и след 10хил км. в Б-я преди да го продам, а беше с 17ки и твърдичко окачване
Така, че всичко си зависи от колата, има нови много чисто нови коли дето имат по-скърцащ интериор от употребяван голф Мк4 това го заявявам най-отговорно!
Всичко си е до кола, а и нормално е на някой да им скърцат колите като си купуват "читави" ГТИ-та 1.8Т за 7000-8000лв.
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
niikoo_1 написа:Моя не скърцаше дори и след 10хил км. в Б-я преди да го продам, а беше с 17ки и твърдичко окачване............
Каза го като че ли си обиколил света
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Карал съм не малко коли нов внос доста скърцаши откъм интериор!
Карал съм и нови такива дето след 1-2месеца се разкърцват на определение места
Така, че това, че трябва да е "ебати гроба" за да се разкърца изобщо не е така
мога да ти изредя модели на различни марки чисто нови коли дето се разкърцват от разни места малко след като са изкарани от магазина!
Това обаче не значи, че са гробове
Карал съм и нови такива дето след 1-2месеца се разкърцват на определение места
Така, че това, че трябва да е "ебати гроба" за да се разкърца изобщо не е така
Това обаче не значи, че са гробове
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Голфа е каруца колега,вече година и половина го карам нон-стоп и това е извода до който стигам
Това е мое мнение и не искам нито да ангажирам нито да обидя някой луд фен на ГОЛФ!!!
- Скъпа подръжка (за народен автомобил)
- Шумен дизел ( купих си трактор )
- Твърда возия чак дразни
- Скърцащи елементи в купето(врати,табло,седалки,кори,джабка)
- Повечето елементи в купето са напръскани с някаква черна гнус на която вече и е дошло времето и се бели.
- Предните седалки се разлуфтват
- Купето идва тясно за по едри хора(особенно отзд)
- Щипките на ел.прозорците се чупят
- След 90/100км.шум в купето предизвикан от въздушната струя отвън
Ако сега трябваше да си купувам кола щях да гледам по-добре какво купувам!!!
За високата цена на която се търгуват и подържат тези автомобили мисля че трябва да предлагат малко повече от това което получаваме всъщност,особенно дразнещи са шумовете в купето които каквото и да правиш не можеш да отстраниш,смяна на щипки и т.н. са само временно спасение.Лошо напасване на елементите в купето и използвани евтини материали.
Е има си плюсове разбира се но минусите ми идват в повече!
Успех

Това е мое мнение и не искам нито да ангажирам нито да обидя някой луд фен на ГОЛФ!!!
- Скъпа подръжка (за народен автомобил)
- Шумен дизел ( купих си трактор )
- Твърда возия чак дразни
- Скърцащи елементи в купето(врати,табло,седалки,кори,джабка)
- Повечето елементи в купето са напръскани с някаква черна гнус на която вече и е дошло времето и се бели.
- Предните седалки се разлуфтват
- Купето идва тясно за по едри хора(особенно отзд)
- Щипките на ел.прозорците се чупят
- След 90/100км.шум в купето предизвикан от въздушната струя отвън
Ако сега трябваше да си купувам кола щях да гледам по-добре какво купувам!!!
За високата цена на която се търгуват и подържат тези автомобили мисля че трябва да предлагат малко повече от това което получаваме всъщност,особенно дразнещи са шумовете в купето които каквото и да правиш не можеш да отстраниш,смяна на щипки и т.н. са само временно спасение.Лошо напасване на елементите в купето и използвани евтини материали.
Успех

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А колега извинявай ти качвал ли си се в Мазда 323, Астра, Фокус МК1, Пежо 306-307,Лансер Мк8, Рено меган, Ситроен Ксара, Субару Импреза и т.н. автомобили дето са в класа на Голф и се произвеждат по приблизително едно и също време, аз съм се качвал и всичките са много по зле отделно съм работил и за няколко вносителя и съм имал възможност да карам доста нови автомобили
така, че голф Мк4 си е чук отвсякъде, това че ти си си купил разтракана кошница (да не се обидиш) си е твоя работа. Бензиновият ми Голф ГТИ 1.8Т беше много по тих от чисто нов Лансер или подобна нова бензинова кола
А и ако сравняваш Голф Мк4 с Бмв 3-та, 5-та серия, Ауди А4, А6 естествено, че те возят по-добре и са по обезшумени, но са по-горен сегмент.
А за подръжката, ако тази на Голф МК4 ти се вижда скъпа повярвай ми не си подържал БМВ Е46, Е39, Е36, Ауди А4,А6 и подобни там оправянето на ходовата част ти е в пъти по-скъпо
да не говорим за други работи.
Като говориме за пространство Мк4 е един от най-просторните автомобили от сегмент Ц
за времето си и пак ще кажа сегмент "Ц", ако искаш по-голяма кола си купуваш по-горен клас. И все пак едно БМВ Е36 Е46 също е доста тясно заради надлужно разпололжените си двигатели.
Аз лично отново бих си купил Голф Мк4 понеже останах изключително доволен от моя, само че трябва да е или поне 2002-ра 1.8Т с 6те скорости 312мм дискове (може и да не е юбилеен модел, но е за предпочитане)или да е 1.8Т с 4х4 (но за съжаление при Мк4 не се предлага 1.8Т и 4х4 задвижване)
По отношение на високата цена има, защо тя да е такава въпреки, че има доста голямо предлагане на модела
това, че ще трябва да броя 3хил лв. за Голф срямо Фокус или подобна кола мен никога не е притеснявало, просто Голфа е много добро вложение на парите и не се обезценява и се продава лесно на вторичния пазара. При пластмасите Е46, Е90 на БМВ и доста други автомобили имат този досаден проблем с беленето на някой от пластмасите.
А и ако сравняваш Голф Мк4 с Бмв 3-та, 5-та серия, Ауди А4, А6 естествено, че те возят по-добре и са по обезшумени, но са по-горен сегмент.
А за подръжката, ако тази на Голф МК4 ти се вижда скъпа повярвай ми не си подържал БМВ Е46, Е39, Е36, Ауди А4,А6 и подобни там оправянето на ходовата част ти е в пъти по-скъпо
Като говориме за пространство Мк4 е един от най-просторните автомобили от сегмент Ц
Аз лично отново бих си купил Голф Мк4 понеже останах изключително доволен от моя, само че трябва да е или поне 2002-ра 1.8Т с 6те скорости 312мм дискове (може и да не е юбилеен модел, но е за предпочитане)или да е 1.8Т с 4х4 (но за съжаление при Мк4 не се предлага 1.8Т и 4х4 задвижване)
По отношение на високата цена има, защо тя да е такава въпреки, че има доста голямо предлагане на модела
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Не съм си купил разтракана кошница колега,колата си е напълно нормална и изправна!
Но не бих заложил на VW GOLF отново,а ти имаш пълното право да си купиш каквото ти е на сърцето,ГОЛФ обаче не е моята кола и не бих повторил тази грешка
Успех!!!
Но не бих заложил на VW GOLF отново,а ти имаш пълното право да си купиш каквото ти е на сърцето,ГОЛФ обаче не е моята кола и не бих повторил тази грешка
Успех!!!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
forski написа:Голфа е каруца колега,вече година и половина го карам нон-стоп и това е извода до който стигам![]()
- Скъпа подръжка (за народен автомобил) Определено не е толкова скъпа а и автомобила е народен само според името
- Шумен дизел ( купих си трактор ) Всичко което не е комън е шумно а и в този клас шумоизолацията не е приоритет
- Твърда возия чак дразни С стандартни гуми и амортисьори си е екстра
- Скърцащи елементи в купето(врати,табло,седалки,кори,джабка) Това зависи на каква кола си попаднал-моят след 100 000км в БГ още не скърца !
- Повечето елементи в купето са напръскани с някаква черна гнус на която вече и е дошло времето и се бели. Това се оправя за един ден с подръчни материали
- Предните седалки се разлуфтват Аз съм карал и други коли и на всички седалките им почват да играят след време
- Купето идва тясно за по едри хора(особенно отзд) Но отпред е много по широко отколкото в много по-големи коли !
- Щипките на ел.прозорците се чупят Факт,но и за това има лек който не е скъп а според колеги е траен
- След 90/100км.шум в купето предизвикан от въздушната струя отвън![]()
Преди да сменя предното стъкло заради камък в колата ставаше шумно след 130 км/ч сега с тези ментета по-рано
![]()
А друга кола която за тези пари да върви толкова яко и да харчи толкова малко /конкретно дизелите/ много трудно може да се намери. А за престижа който има след останалите представители от класа няма какво да говорим !
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
стига стига ,само това,че голфа държи цена на старо по-висока от конкурентни модели отговаря на въпроса струва ли си.Като искаш вземи си еко тек на опел да видиш каруца.Има едно списание ауто билд-няма нещо дето да е победило голф независимо коя серия във всякакви сравнения.Има голяма разлика още при производството-не всички коли излизат от завода перфектни,а тестовете не могат да уловят всички дефекти.Който на каквото случи-Да си го кара.......forski от време на време се качвай и на други коли ей така да те повозят за да видиш че и твойта не е лоша,а когато ти даде разход 5/100 при 1200-1300 кг купе не се ли кефиш поне малко/въпреки че аз не съм много много привърженик на дизелите/
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Kaчвам се и на други и там е проблема,явно съм объркал сегмента трябва ми нещо по-голямо в Голф не се чувствам комфортно.Е има и плюсове разбира се,това е което съм открил до сега :
+ Прост и здрав мотор(не е помпа дюза) непретенциозен и лесен за подръжка.
+ Турбото не е с променлива геометрия.
+ Мотора е пъргав и тегли добре при катерене
+ икономичен
+ здраво окачване
+ стабилен в завоите особенно с 16 цолови джанти и гуми на 205
+ добра обща визия(интериор екстериор)
+ Удобни седалки
+ Силно парно
+ Добро оборудване
Успех на колегата в избора,аз бих заложил на по-сериозен автомобил и като марка и като модел!!!

+ Прост и здрав мотор(не е помпа дюза) непретенциозен и лесен за подръжка.
+ Турбото не е с променлива геометрия.
+ Мотора е пъргав и тегли добре при катерене
+ икономичен
+ здраво окачване
+ стабилен в завоите особенно с 16 цолови джанти и гуми на 205
+ добра обща визия(интериор екстериор)
+ Удобни седалки
+ Силно парно
+ Добро оборудване
Успех на колегата в избора,аз бих заложил на по-сериозен автомобил и като марка и като модел!!!

-
restless
- Автомобил:
- Двигател:
hitman0013 написа:Има едно списание ауто билд-няма нещо дето да е победило голф независимо коя серия във всякакви сравнения.
Има. В 2 вида сравнения - TUV и броя проблеми при дългите тестове.
Иначе точно от Аутобилд излиза че Голфа е по-бърз от Ферари, по-икономичен от Приус, с по-голям багажник от Логан и вози по-меко от С5 с хидравлика.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
restless написа:hitman0013 написа:Има едно списание ауто билд-няма нещо дето да е победило голф независимо коя серия във всякакви сравнения.
![]()
![]()
![]()
Има. В 2 вида сравнения - TUV и броя проблеми при дългите тестове.
Иначе точно от Аутобилд излиза че Голфа е по-бърз от Ферари, по-икономичен от Приус, с по-голям багажник от Логан и вози по-меко от С5 с хидравлика.
ГОЛФА е началото и края на всичко,абсолютна вселена

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”