Разход в покой - Г4 1.6 (AKL) или 1.6 16V (AZD)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
niksa_89
Автомобил:
Двигател:

Re: Разход в покой - Г4 1.6 (AKL) или 1.6 16V (AZD)

Мнениеот niksa_89 » Пон 28 сеп 2009 0:58

Здравейте голеги . Да раздвижа малко темата . Аз съм с червения диспей по средата който е показал колегата Haralampi и на мен не ми показва л/ч когато колата не се движи :banghead: Искам да попитам тази екстра как може да се активира . Също така бях чел някаде , че този дисплей може да показва колко км. можеш да минеш с оставащото готиво . :beer :обичам ви

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 28 сеп 2009 4:05

За литра на час не знам дали може да се пусне ако го няма (учудвам се, че дори с червен дисплей има такива, които го нямат :shock , коя година ти е колата?)

За това да ти показва колко км ти остават с горивото, което имаш:

1. Това само по себе си е доста неточно показание, тъй като много зависи от стила на каране... (минавал съм още над 50км с VW с такова показание, след като вече е сочел, че ми остават 10 ;) )

2. Специално при Голф 4 опцията я има предпрограмирана, но е била в крайна сметка деактивирана поради особената си неточност спрямо други модели по онова време

3. Може да бъде активирана чрез съответния кабел осигуряващ достъп до EEPROM (например VAG-DASH-COM). Едни казват, че наистина е бая неточна, други - че всъщност не е по-неточна от по-принцип....

Потребителски аватар
niksa_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niksa_89 » Пон 28 сеп 2009 12:58

Ми колата е 2000 год. 1.6 SR мотора . Иначе и мен ме очудва че няма тази опция . Останалите мисля че ги имам : среден расход , моментен разход , изминати км. , некви минути и друго маи не се сещам. Това е на позиция 1, на позиция 2 са почети същите . :wink: :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”