Колеги със същия проблем съм и аз. И моята кола е голф 3 АБС мотора. От както съм я купил съм сменил 2 коркови гарнитури и сега взех гумена (topran), но стана голям проблем. Смених шпилките с тези от комплекта и сложих нови гайки понеже 1-2 се бяха преебали от старите, но се оказаха много слаби новите гайки и явно много съм ги натегнал и съм им прецакал резбата. И след седмица (тоест днес) забелязах че ми хвърля яко масло от гарнитурата, почнах да развивам гайките, но прецаках няколко гайки и с тях няколко шпилки. Реших да използвам болтове вместо шпилки с гайки, отпреде болтовете паснаха идеално, но не знаех че отзаде няма отвор в дъното на резбата и като ги натягах скъсах два болта (оказаха се дълги) и сега трябва да свалям главата и да я водя на стругар да изкара скъсяните болтове.
Моят съвет е сложете си гумена гарнитура, но много внимаваите с натягането на гайките че да нямате като моя проблем, ако решите да използвате болтове вместо шпилки с гайки не си вземайте болтове по дълги от 25мм (от преде няма проблем но отзаде няма да станат понеже няма отвор в края на резбата), ако са ви се преебали гайките много внимавайте какви копувате (трябва да вземете здрави гайки които да издържата на натягането). Същото се отнася и за болтовете.

Проблем с гарнитура.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- келеш
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с гарнитура.
ludiqpassat написа:... но се оказаха много слаби новите гайки и явно много съм ги натегнал и съм им прецакал резбата.
...прецаках няколко гайки и с тях няколко шпилки.
...и като ги натягах скъсах два болта.
Колеги,шпилки,болтове,гайки на капака се притягат леко

Ако капака е крив и има омасляване,колкото и да натягате файда няма.Уплътнител+нова гарнитура ще Ви свърши идеална работа.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”