Здр.колеги искам да попитам от къде мога да си намеря такава антена тип (перка,кил). Ще_ми бъде най-лесно с някой сайт. Досега в Добрич не съм срещал такава антена. Колата ми_е голф 4 комби. Като ходя за риба качвам някои работи на тавана и оригиналната малко ми пречи, понеже е дълга.
Също ме интересува цената на антената + усилвателя.
Благодаря_ви предварително.

как се сваля антената на голф 4
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Re: как се сваля антената на голф 4
Виж по моргите голф 5, или от локалния Фолксваген представител!
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Аз,също си сложих такава антена.Оставих си и аз ръцете на тавана(вълнообразната линия имам предвид)!
Резбата на китайската антена е пълен шит,та я залепих с 4ерен маслоустойчив и влагоустойчив силикон!
Та май прещипах кабела,и не хваща добре!Май ще прехвърля усилвателя от оригиналната антена в новата.
+ това захранването на антената го бях дал на късо,и бяха изгорели една писта на платката и се беше отпойла 1 жичка!Ето снимки на захранването отвътре (то по принцип стой зад кастофона,ако нямате такова или от морга или от авител 8лв има го и в други мазазинчета за части 5,40лв внос от Полша ,мисля)
(в схемата има 2 кондензатора и 3 дросела,дори да е изгоряло всичко...излиза не повече от 50 стотинки
)
Резбата на китайската антена е пълен шит,та я залепих с 4ерен маслоустойчив и влагоустойчив силикон!
Та май прещипах кабела,и не хваща добре!Май ще прехвърля усилвателя от оригиналната антена в новата.
+ това захранването на антената го бях дал на късо,и бяха изгорели една писта на платката и се беше отпойла 1 жичка!Ето снимки на захранването отвътре (то по принцип стой зад кастофона,ако нямате такова или от морга или от авител 8лв има го и в други мазазинчета за части 5,40лв внос от Полша ,мисля)
(в схемата има 2 кондензатора и 3 дросела,дори да е изгоряло всичко...излиза не повече от 50 стотинки

Последна промяна от deversant на Чет 04 ное 2010 13:53, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес успешно замених моята стара антена (беше изгнила отдолу) с нова тип акула. Процедурата отне 40 мин. и то главно заради захващането, като накрая сложих гайката от стара и всичко заспа
.
Антената я купих от обява тук във форума, човека дори ми направи отстъпка и имаше вграден усилвател.

Антената я купих от обява тук във форума, човека дори ми направи отстъпка и имаше вграден усилвател.
kazimir4o написа:...
Как ти е радиото след смяната на антената колега?
- hdjfmr
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте и аз смених моята антена с такава и ударих на греда
но намерих решение на проблема:от оригиналната си антена извадих въпросната платка която играе ролята на усилвател и я монтирах в новата китаиска измислица и сега нямам никакакви проблеми но за да работи тази антена и трябва захранване кето купих от авител за 12лв.

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
И аз така направих с прехвърлянето,нямам шумове но пък някой път хваща добре друг път зле.Имам съмнение за не добре захваната платка в корпуса на новата антена (масата сигурно не е как трябва)
Плюс това това захранване е 3 кондензатора и 2 резистора.Незнам защо давате по 12 лв
Плюс това това захранване е 3 кондензатора и 2 резистора.Незнам защо давате по 12 лв

-
- Автомобил:
- Двигател:
joromnt написа:kazimir4o написа:...
Как ти е радиото след смяната на антената колега?
Няма проблеми, качеството е перфектно. Не съм променял нищо по антенката освен както казах гайката.
RA написа:Здравейте колеги.По въпроса за антените и антенните усилватели мога да кажа за В5 и то от личен опит.Там антената е активна(с усилвател).Този усилвател обаче се захранва по коаксиалният антенен кабел само от фабричните радиокасетофони или радио СД-та.Ако радиото не е заводско и антеннят усилвател не е захранен,то даже се получава ефект на заглъхване и смущаване.За да се избегне това трябва да се направи едно лесно за изпълнение и супер евтино приспособление.Аз си го направих и значително подобрих радиоприемането.Прочел съм го в руския форум за В5 и давам връзка.Надявам се руският не е проблем за никого!ТОВА Е ВРЪЗКАТА
Цитата е от тема от 2008, но пак не отговаря на въпроса ми - това захранване къде се монтира понеже не съм с фабрично радио.
http://avitel-bg.com/for_the_mobile/acc ... 204.101-3/
Гледам го това захранване, ами хубаво, от едната страна ще го включиш в буксата за антена на радиото, но от другата страна не ми се вижда възможно да набуташ буксата на самата антена

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
joromnt написа:RA написа:Здравейте колеги.По въпроса за антените и антенните усилватели мога да кажа за В5 и то от личен опит.Там антената е активна(с усилвател).Този усилвател обаче се захранва по коаксиалният антенен кабел само от фабричните радиокасетофони или радио СД-та.Ако радиото не е заводско и антеннят усилвател не е захранен,то даже се получава ефект на заглъхване и смущаване.За да се избегне това трябва да се направи едно лесно за изпълнение и супер евтино приспособление.Аз си го направих и значително подобрих радиоприемането.Прочел съм го в руския форум за В5 и давам връзка.Надявам се руският не е проблем за никого!ТОВА Е ВРЪЗКАТА
Цитата е от тема от 2008, но пак не отговаря на въпроса ми - това захранване къде се монтира понеже не съм с фабрично радио.
http://avitel-bg.com/for_the_mobile/acc ... 204.101-3/
Гледам го това захранване, ами хубаво, от едната страна ще го включиш в буксата за антена на радиото, но от другата страна не ми се вижда възможно да набуташ буксата на самата антенаТоя синия кабел предполагам че трябва да се върже към плюс на акумулатора, но май е по-добре ако има изход самото радио, за да не е включен постоянно, ами само когато работи радиото?
Точно така колега.Синият кабел е Remoate кабел (+12V,които се включва след пускането на цд-то,такъв кабел се пуска и на усилвател ако имаш вързан).Точно там трябва да го вържеш и ти на синия кабел след цд-то и преди евробуксата!А за другото си прав,ако задният изход към антената ти е друг трябва да си купиш такова фантомно захранване с различна задна букса,като за твоята антена (има поне 3 вида).Та това е ако имаш някви въпроси пиши 1 лс!
deversant написа: А за другото си прав,ако задният изход към антената ти е друг трябва да си купиш такова фантомно захранване с различна задна букса,като за твоята антена (има поне 3 вида).Та това е ако имаш някви въпроси пиши 1 лс!
Ей това нещо ми беше чудно как се изпълнява, но благодаря че ми изясни работата колега. От тая снимка тва захранване не ми върши работа, и се чудех как да го вържа

- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Случайно да имате идеа къде в Пловдив мога да си намеря от тия антени тип голф 5 или подобна, че на моята гуменото уплътнение го няма, а в тоя дъжд въобще не е добре 

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Ауто+ примерно
-
- Автомобил:
- Двигател:
Tipsy написа:Случайно да имате идеа къде в Пловдив мога да си намеря от тия антени тип голф 5 или подобна, че на моята гуменото уплътнение го няма, а в тоя дъжд въобще не е добре
viewtopic.php?f=45&t=111729
Ето от тази обява купих моята и човека е от Пловдив.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Моята ми излезе 12$ с доставката.Не е никак качествена,предполагам и тази е ибейска...
Или някоя морга,или от представителя ама там пък вече за цена... незнам!
Или някоя морга,или от представителя ама там пък вече за цена... незнам!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”