как се сваля антената на голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
browning
Автомобил:
Двигател:

Re: как се сваля антената на голф 4

Мнениеот browning » Нед 28 фев 2010 14:33

Здр.колеги искам да попитам от къде мога да си намеря такава антена тип (перка,кил). Ще_ми бъде най-лесно с някой сайт. Досега в Добрич не съм срещал такава антена. Колата ми_е голф 4 комби. Като ходя за риба качвам някои работи на тавана и оригиналната малко ми пречи, понеже е дълга.
Също ме интересува цената на антената + усилвателя.
Благодаря_ви предварително.

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Нед 28 фев 2010 18:57

Виж по моргите голф 5, или от локалния Фолксваген представител!

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Съб 06 мар 2010 11:16

Аз,също си сложих такава антена.Оставих си и аз ръцете на тавана(вълнообразната линия имам предвид)!
Резбата на китайската антена е пълен шит,та я залепих с 4ерен маслоустойчив и влагоустойчив силикон!
Та май прещипах кабела,и не хваща добре!Май ще прехвърля усилвателя от оригиналната антена в новата.
+ това захранването на антената го бях дал на късо,и бяха изгорели една писта на платката и се беше отпойла 1 жичка!Ето снимки на захранването отвътре (то по принцип стой зад кастофона,ако нямате такова или от морга или от авител 8лв има го и в други мазазинчета за части 5,40лв внос от Полша ,мисля)

(в схемата има 2 кондензатора и 3 дросела,дори да е изгоряло всичко...излиза не повече от 50 стотинки :D )
Прикачени файлове
IMG.jpg

Последна промяна от deversant на Чет 04 ное 2010 13:53, променено общо 2 пъти.

kazimir4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kazimir4o » Съб 23 окт 2010 18:06

Днес успешно замених моята стара антена (беше изгнила отдолу) с нова тип акула. Процедурата отне 40 мин. и то главно заради захващането, като накрая сложих гайката от стара и всичко заспа :).
Антената я купих от обява тук във форума, човека дори ми направи отстъпка и имаше вграден усилвател.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 23 окт 2010 18:36

kazimir4o написа:...

Как ти е радиото след смяната на антената колега?

Потребителски аватар
hdjfmr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hdjfmr » Съб 23 окт 2010 20:06

Здравейте и аз смених моята антена с такава и ударих на греда :D но намерих решение на проблема:от оригиналната си антена извадих въпросната платка която играе ролята на усилвател и я монтирах в новата китаиска измислица и сега нямам никакакви проблеми но за да работи тази антена и трябва захранване кето купих от авител за 12лв.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пон 25 окт 2010 12:37

И аз така направих с прехвърлянето,нямам шумове но пък някой път хваща добре друг път зле.Имам съмнение за не добре захваната платка в корпуса на новата антена (масата сигурно не е как трябва)
Плюс това това захранване е 3 кондензатора и 2 резистора.Незнам защо давате по 12 лв :)
antena usilwatel.JPG

kazimir4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kazimir4o » Вто 26 окт 2010 15:18

joromnt написа:
kazimir4o написа:...

Как ти е радиото след смяната на антената колега?

Няма проблеми, качеството е перфектно. Не съм променял нищо по антенката освен както казах гайката.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 26 окт 2010 17:07

RA написа:Здравейте колеги.По въпроса за антените и антенните усилватели мога да кажа за В5 и то от личен опит.Там антената е активна(с усилвател).Този усилвател обаче се захранва по коаксиалният антенен кабел само от фабричните радиокасетофони или радио СД-та.Ако радиото не е заводско и антеннят усилвател не е захранен,то даже се получава ефект на заглъхване и смущаване.За да се избегне това трябва да се направи едно лесно за изпълнение и супер евтино приспособление.Аз си го направих и значително подобрих радиоприемането.Прочел съм го в руския форум за В5 и давам връзка.Надявам се руският не е проблем за никого!ТОВА Е ВРЪЗКАТА

Цитата е от тема от 2008, но пак не отговаря на въпроса ми - това захранване къде се монтира понеже не съм с фабрично радио.
http://avitel-bg.com/for_the_mobile/acc ... 204.101-3/
Гледам го това захранване, ами хубаво, от едната страна ще го включиш в буксата за антена на радиото, но от другата страна не ми се вижда възможно да набуташ буксата на самата антена :?: Тоя синия кабел предполагам че трябва да се върже към плюс на акумулатора, но май е по-добре ако има изход самото радио, за да не е включен постоянно, ами само когато работи радиото?

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Вто 26 окт 2010 21:23

joromnt написа:
RA написа:Здравейте колеги.По въпроса за антените и антенните усилватели мога да кажа за В5 и то от личен опит.Там антената е активна(с усилвател).Този усилвател обаче се захранва по коаксиалният антенен кабел само от фабричните радиокасетофони или радио СД-та.Ако радиото не е заводско и антеннят усилвател не е захранен,то даже се получава ефект на заглъхване и смущаване.За да се избегне това трябва да се направи едно лесно за изпълнение и супер евтино приспособление.Аз си го направих и значително подобрих радиоприемането.Прочел съм го в руския форум за В5 и давам връзка.Надявам се руският не е проблем за никого!ТОВА Е ВРЪЗКАТА

Цитата е от тема от 2008, но пак не отговаря на въпроса ми - това захранване къде се монтира понеже не съм с фабрично радио.
http://avitel-bg.com/for_the_mobile/acc ... 204.101-3/
Гледам го това захранване, ами хубаво, от едната страна ще го включиш в буксата за антена на радиото, но от другата страна не ми се вижда възможно да набуташ буксата на самата антена :?: Тоя синия кабел предполагам че трябва да се върже към плюс на акумулатора, но май е по-добре ако има изход самото радио, за да не е включен постоянно, ами само когато работи радиото?

Точно така колега.Синият кабел е Remoate кабел (+12V,които се включва след пускането на цд-то,такъв кабел се пуска и на усилвател ако имаш вързан).Точно там трябва да го вържеш и ти на синия кабел след цд-то и преди евробуксата!А за другото си прав,ако задният изход към антената ти е друг трябва да си купиш такова фантомно захранване с различна задна букса,като за твоята антена (има поне 3 вида).Та това е ако имаш някви въпроси пиши 1 лс!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 27 окт 2010 20:58

deversant написа: А за другото си прав,ако задният изход към антената ти е друг трябва да си купиш такова фантомно захранване с различна задна букса,като за твоята антена (има поне 3 вида).Та това е ако имаш някви въпроси пиши 1 лс!

Ей това нещо ми беше чудно как се изпълнява, но благодаря че ми изясни работата колега. От тая снимка тва захранване не ми върши работа, и се чудех как да го вържа :?:

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Сря 27 окт 2010 22:59

Случайно да имате идеа къде в Пловдив мога да си намеря от тия антени тип голф 5 или подобна, че на моята гуменото уплътнение го няма, а в тоя дъжд въобще не е добре :)

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Чет 28 окт 2010 0:22

Ауто+ примерно

kazimir4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kazimir4o » Чет 28 окт 2010 20:16

Tipsy написа:Случайно да имате идеа къде в Пловдив мога да си намеря от тия антени тип голф 5 или подобна, че на моята гуменото уплътнение го няма, а в тоя дъжд въобще не е добре :)

viewtopic.php?f=45&t=111729

Ето от тази обява купих моята и човека е от Пловдив.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Сря 03 ное 2010 18:58

Моята ми излезе 12$ с доставката.Не е никак качествена,предполагам и тази е ибейска...
Или някоя морга,или от представителя ама там пък вече за цена... незнам! :Mr Green Fun

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”