Колко ми струва голф 3 за 50000 километра или три години

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Колко ми струва голф 3 за 50000 километра или три години

Мнениеот hooligan_sk » Съб 13 ное 2010 14:53

simeon40 написа:
vaskoto1 написа:никога не купувайте кола от някой, който ви казва: много е здрава-карам я вече 3та година-нищо не съм пипнал! чук е! :dummy:

по добре купете колата на някой, който се оплаква че за последните 2 години е сменил милион неща и пак тая кола нещо се еб@ва. така ви прави най големия подарък. на крачка сте от перфектния автомобил.
:kissy: :011:

Е аз не съм съгласен. За 60 000км автомобила автомобила който шофирам единствено по окачването трябваше да му се смени преден десен тампон на амортисьора и засега нищо друго не се е наложило да бъде сменено.

Напротив точно така е... аз карам и под 3 годишна кола под 50 000км. Другата седмица ще и правя реглаж на предница, ще сменям накладки, ще затъмнявам прозорци... а колата е като от магазина взета току що. Такаче ако не търпиш дреболии по колата и си фен, винаги има какво да й правиш ;) Моя голф си е напълно здрав и все пак през седмица ходи при клубните майстори за такива "повреди" за които обикновено не ми взимат пари :да:

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Съб 13 ное 2010 15:43

Искам да ви кажа, че всичко зависи от ЗАУ-то. Аз на нашият семеен голф 3, го имаме от 15 години и почти нищо не сме правили. Чисто нов го купихме навремето и сме си го карали съвсем нормално. Сменили сме освен консумативите, 4 амартисьора, каре, полуоска, маншони, тампони, дискове предни и задни барабани и това. Нито двигателя е пипан, нито скоростната кутия. И така 15 години и 250хил. км. Е има малко ръжда, ама това си е характерно за голфовете.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 14 ное 2010 0:23

Като изключим "тунинга"Фарове,стопове музики,джанти,спортно гърне,километражи,двд и още незнам си коло простотии,които никой не ме е карал да слагам.По колата не съм сменял много
Дросел-450
Две външни карета-110
Едно вътрешно-около 70-80
Ремонт на скорости-300
един тампон на двигателя-50
гумички смяна-70
Масло 4 смяни по 50=200
Предни наклатки-30
Свещи-50
акумулатор-140
В общи линии това е.А съм изминал към 50 000 от 2007-ма
По окачване нищо.Голфа излезна куче :bishop

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Нед 14 ное 2010 10:26

theultimate написа:В 90% от случаите човек, който се хвали че 10 години нищо не е сменил по колата или лъже, или отсвирва дребни проблеми и оправя само сериозните. Няма как тотално нищо да не смениш - било то шарнир, датчик или изгнило гърне. Не и ако държиш всичко да работи.

няма начин да не смени нещо освен ако нея кара. и да нея кара пак излиза по нещо. тия приказки аз не сам сменял нищо не ми говорят нищо освен лъжа.
или чака колата да се разпадне, или двигателя и съединителя да издадат багажа.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Нед 14 ное 2010 15:02

nikson85 написа:няма начин да не смени нещо освен ако нея кара. и да нея кара пак излиза по нещо. тия приказки аз не сам сменял нищо не ми говорят нищо освен лъжа.

Напълно съм съгласен.
Нека някой от тези, които не са сменяли нищо да ми даде возилото си и веднага ще намеря неща, които отдавна са пътници.
Познавам човек, който се хвалеше с подобно постижение, но колата му бе повече от трагична. Наистина за 3 години не бе пипал друго освен консумативи, но и състоянието на колата бе плачевно :?
Аз за вече 8 години съм сменил толкова части, че колата е непродаваема, ако ги смятам и тях - както много колеги правят при продажба на возилото си :roll:
Иначе по темата:
3 пъти съединител :Mr Green Fun
4 амортисьора
спирачна помпа
обтегач на алтернатора
два пъти макферсони
всички тампони на двигателя
няколко чарка по окачването
един преден лагер на главина
Другото са консумативи: профилактира на предни и задни спирачки, няколко акумулатора, подгревни свещи, летни и зимни гуми, ремъци два пъти, филтри, масла, антифриз, накладки и т.н.
И много други дреболии...
Общо за части, които не са консумативи са дадени над 5000 лв., така че напълно подкрепям мнението на Ваското1 цитирано по-горе, че бих бягал далеч от подобна "здрава" кола, на която предният собственик не е пипал нищо :shock

Потребителски аватар
galyaradeva
Автомобил: Vw Caravelle 1998
Двигател: VR6-140hp
Контакти:

Мнениеот galyaradeva » Вто 30 ное 2010 0:20

Smeagol написа:
nikson85 написа:няма начин да не смени нещо освен ако нея кара. и да нея кара пак излиза по нещо. тия приказки аз не сам сменял нищо не ми говорят нищо освен лъжа.

Напълно съм съгласен.
Нека някой от тези, които не са сменяли нищо да ми даде возилото си и веднага ще намеря неща, които отдавна са пътници.
Познавам човек, който се хвалеше с подобно постижение, но колата му бе повече от трагична. Наистина за 3 години не бе пипал друго освен консумативи, но и състоянието на колата бе плачевно :?

До някъде сте прави но и грешите... В моя случая два месеца след като си взех Голфа му направих основен ремонт на двигателя. ходовата част, плюс нови прагове и частично боядисване общо 1300 лв. при приятел.
За две години сменям само масла, ремъци, филтри,едно динамо и последното гърне преди седмица.
Не че не можеше да се завари но предпочетох новото..
Какво да и сменям като нищо не и хлопа или дрънка вече?

Тези пъри за музики, ангелски очички и тем подобни глезотийки по колите ви хич не ги слагайте в цената.
Това е разход направен по ваше желание а не по принуда.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 30 ное 2010 1:06

donMaranzano написа:Пишете така, кола купена за еди колки си парици, сменени еди колко си неща. Някой да пише за Голф 4 и Пасат Б5.5 1.8Т комби вариант. Благодаря.

ето ти пример за пасат б5 :roll: или 5.5 равносметка за пове4е от 4-ри години и над 300000км:колата е купена за 4000евро петгодишна и сега сигурно минава над 10000 евро.равносметка:експерименти правени всякакви и голяма 4аст от нау4еното за ваг ПД+ автомат е от опитното заи4е. всяка година хвърлям предница ,амортисъори и се подменя спира4на с-ма(грубо 600евро 4асти а аз не струвам толкова на година)не съм сменял единствено лагери на колелета и от базовия автомобил останаха единствено вратите(вси4ко е само оригинал ваг ,но от разли4ни модели + малко доизкусуряване тук там)-стана special edition by BG 8)

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Вто 30 ное 2010 8:31

Колата е Сеат Леон 1.6, на 2год, 47.000км., от магазина.

Досега само масло и бензин. Дори в гумите има още хляб!
Изглежда като току-що купена от магазина. Няма скърцане, няма тропане.
Ако погледна разходите на колегите от предните постове и ги махна от цената като нова, горе-долу ще получа продажната и цена, с малка загуба.

Отделно, знаете, че методиката за определяне на данъка ще бъде променена, като тежеста ще падне върху годините на експлоатация и наличието на ЕВРО.

И така, моят съвет е нова кола, евтина, без екстри, които допълнително оскъпяват автомобила. За модел няма да дам съвет. Тези екстри,които вдигат цената, и с които Ви омайват търговците на скраб, да си ги сложат някъде. Всички коли са направени да издържат без съществени ремонти, около 100.000км, до първата смяна на ремъка.

Сина и дъщерята, не водя точна сметка, но колите им вече станаха златни. Само наливат пари за ремонти, а цената им пада драстично всеки ден! Да не Ви кажа, че слагаш нова част, след месец-два същата вече хлопа. Искам да ми повярвате, че станаха пишман с тези бараки, а не си взеха Сондеро или Фиеста. А защо не и Приора?

Потребителски аватар
svedbg
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот svedbg » Вто 30 ное 2010 11:01

и какво да караме каруци без екстри, като климатик еърбег, ел. огледала и прозорци? Те китайските коли са доста евтини, направо от тях да вземаме :drunk

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Вто 30 ное 2010 11:40

сеат толедо 93" 1.9тд ААЗ
за 80хил км според "сервизната" ми книжка която си водя са дадени около 1700-1800лв кое за мен е повече от идеално..
пада се по 2ст/км :D
или по 300лв на година

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Вто 30 ное 2010 12:21

Две възглавници, предни ел.стъкла и част от други така наречени екстри за търговците на стари возила, отдавна са вече стандартно обзавеждане и на най-евтините модели :D

А на китайски автомобил, колега svedbg, докосвал & возил ли се? В Украйна се качих и повозих на 21.000км автомобил.Той по нищо не се различава от Сеата. Те са вече толкова напред...и няма нищо общо с това, което се говори за тях.
Едно време и за японските, и за корейските така говореха.

Не ми се спори, всеки има свое виждане за автомобил. Моето е нов автомобил, базов модел(най-евтиният от гамата) или автомобил, върнат поради невъзможност от изплащане на частно лице (не фирма!). От последните 10г съм разбрал, че там е истината.

Но нека да оставим колегите да кажат своето мнение, не е тук мястото да спорим.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 30 ное 2010 12:55

Напълно подкрепям колегата Кирил.Много точно се е изказал според мен.Ако имах възможност и определени пари бих си взел чисто нов Логан, ама без да се замисля хич.Ако имах малко повече парици веднага една чистак бърсак Шкода Октавия ТДИ 140 коня.Ако искам нещо по-престижно и вече парите не са проблем Ауди А6 или БМВ Е60, отново дизели.Карам на газ в момента и съм доволен (въпреки безсрамната цена от 1,33лв/л).Ако вече парите не ме бъркат но искма да е нов автомобил в престижен клас но да съчетава в себе си надеждност з акоято конкурентите да мечтаят (с изключение на цените за сервизна поддръжка), то бих взел Лексус ЛС.Това ми е становището по въпроса.Ако можех да си го позволя бих си взел чисто нов автомобил, като за най "работническа кола" ще взема Дачия.Мисля, че с почти всичко си заслужава да се кара по нашите пътища.Въпреки че дори и тя им е много.АКо бях в САЩ, Англия и т.н.Най ниското ми стъпало би било фау ве (по простат причина че форд не ме кефят).Тук визирам и качество все пак.И след това не бих карал нищо различно от чисто нова японска кола.Но за БГ нещата стоят по друг начин......unfortunately.

Потребителски аватар
svedbg
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот svedbg » Вто 30 ное 2010 13:32

kiril_bulgaria написа:Две възглавници, предни ел.стъкла и част от други така наречени екстри за търговците на стари возила, отдавна са вече стандартно обзавеждане и на най-евтините модели :D

А на китайски автомобил, колега svedbg, докосвал & возил ли се? В Украйна се качих и повозих на 21.000км автомобил.Той по нищо не се различава от Сеата. Те са вече толкова напред...и няма нищо общо с това, което се говори за тях.
Едно време и за японските, и за корейските така говореха.

Не ми се спори, всеки има свое виждане за автомобил. Моето е нов автомобил, базов модел(най-евтиният от гамата) или автомобил, върнат поради невъзможност от изплащане на частно лице (не фирма!). От последните 10г съм разбрал, че там е истината.

Но нека да оставим колегите да кажат своето мнение, не е тук мястото да спорим.

Да, 2 възглавници, предни стъкла и ръчни огледала са базово, а какво говорим за музиката, боята, климатика, abs и разните други в базовия модел ли са или за тях трябва да се кихнат още 2-3к. лв отгоре. Наистина най добре е върнат поради невъзможност за изплащане, а не базов модел тип кошница с 60 конски сили и двигател 1.1 :) То с това и на Цариградско няма да мога да мина автобусите :beer

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 30 ное 2010 13:51

Гледам обсъждате разходите...като се замисля и аз доста съм се ръсвал.Даже сега ще се опитам да направя една черта..

1.6 RF мотор:
По мотора:
Кабели - 150лв
Свещи - 40лв
Капачка (не помня) - 10лв
Съединител ЛЮК: 170лв
Жило - 10лв
Аксиален лагер (не помня цена) - 20лв
Карбуратор - 30лв
Газова уредба - 400лв
Всички гарнитури по мотора без тази на главата - 20лв
Обслужване на ремъци и филтри до момента - 150лв
Масла 4x Mobile 1000 15W40 и 1x Comma 15W40 - 200лв ги слагам.
Всички маркучи: 50лв
Антифриз 2пъти първо Г11 после Г12 - 50лв общо.
-------------------------------------------------
1300 по мотора

По външен вид:
Ксенон - 200лв(отпреди 2 години)
Фарове - 100лв(отпреди 2 години)
Общи шукарий : 50лв
---------------------------
350 по външен вид

По окачването:
4 гуми Ласа - 280лв
4 гуми Ханкоон - 300лв
4 джанти - 50лв
4 газови билщайн амортесьора - 500лв(може и повече да бяха)
Накладки отрпед TRW - 40лв
Дискове отпред - 100лв
Накладки отзад TRW - 30лв
4 лагера(слагам ги по 15лв(не помня)) - 60лв
2 жила за ръчна - 30лв
2 спирачни апарата за отзад - 30лв
Всички тампони по окачването - 100лв.
Шарнири - 30лв
2 накрайника - 30лв
Всички тампони на гарнетата - 20лв
---------------------------------------
1600лв

Общи:
3*150лв застраховки
2*70лв винетки
------------------
590Лв.

ТОТАЛ:

3840..... :horror: Чак сега си направих сметката ,че тази кола никога няма да я продам.Нямах и намерението попринцип,но сега абсурд!Но за сметка на това нищо не хлопа,лопа или тропа :}

Крайната цена има 100тина лева +/- защото в някой от цените не съм сигурен.Парите за труда по-горе не са вписани по колата,но са по спомен 6-7 барбекюта на вилата :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 30 ное 2010 14:53

Нова кола ще си купиш ако можеш. Като неможеш взимаш стара на изплащане - цената на колата е главница, а ремонтите са ти вноските. И двете са по-малки отколкото за нова кола и най-важната разлика е че повечето "вноски" за ремонти можеш да ги направиш когато имаш възможност :да: Не подценявайте цифрата на новата кола, един нов голф с първоначална вноска 10К после го плащаш 5 години по 400-500лв всеки месец, без каското(1200лв), без горивото... който може нека си купи, аз си карам старата кола и я гледам колкото мога :да:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”