Golf 3 1,6 АЕК в студено сутрин яко удавена

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 1,6 АЕК в студено сутрин яко удавена

Мнениеот focke-wulf » Съб 19 дек 2009 21:44

И при моя Голф (АЕК '95) се появи подобно нещо. :shock
През първите 5-6 минути е отврат да се кара. Като натисна съединителя или изключа от скорост, оборотите много бързо падат до 500-600, следва тресене, колата сама се форсира до към 1500, после се стабилизират. Като позагрее малко, проблема изчезва. Сменил съм Т-датчика на фланеца, отчита коректно, минал съм диагностика, нищо не излиза. Колата е с ГИ Бардолини, но мизерията се случва независимо от това на какво положение е ключа.

Потребителски аватар
toncheff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toncheff » Пон 21 дек 2009 9:45

Вярно, че бях забравил за клапата в кутията и като прочетох пост-а на колегата juve1 веднага отидох пак да погледна. И какво става: отварям кутията, махам филтъра, разкачам вакуум тръбичката за тази клапа, да съм сигурен че е затворена клапата, паля колата, слагам си ръката отпред, запушвайки входа на филтъра и :shock колата си работи, все едно нищо. Купих спрей за студен старт и почвам да пръскам навсякъде по въздухопровода - няма проблеми...Сетих се, че в него влиза и рециркулацията на картерните газове и освен оттам да се "храни" с въздух мотора. Разкачам го, обаче нали е след дебитомера и като си засмуче сериозно оттам и се шашка и гасне. Случайно мина един съсед, викам сядай вътре и като ти кажа - пали.
Запушвам с едната ръка входа на филтъра, клапата в кутията е затворена, защото вакуум-а й е разкачен, с другата ръка запушвам отвора за картерните газове...онзи пали и няма проблеми... :mrgreen: :mrgreen: :bowdown мотора си работи, със запушени всички възможни входове за въдух.
Да го водя да го закачат някъде мизерника...нямя да стане за 10 минути, трябва да е студен, значи трябва да пренощува в сервиза, а ми трябва всеки ден...засега не става. И се съмнявам нещо да се открие, като знам и колко ти обръщат внимание. И после друго - като махнах тръбата за картерните газове и като засмука оттам, т.е. след дебитомера и угасна, което е нормално си мсиля, като минава неотчетено количество въздух. Значи не смуче някъде след него..... :roll:
И така докате пробвам това - онова, колата загря, възстанових всичко както си е и за последно слага ръка на входа на фитъра и хоп - гасне. Паля, пак пробвам и пак гасне. И кво да си мисля, като загрее да не би като се разшири и...някъде да стяга и да уплътнява, ама на студен мотор със спрея нищо не открих, а и ако смуче след дебитомера, колата гасне (проверено, като засмука от отвора за картерните газове, който е на гофрирания въздуховод, след дебитомера и преди дросела)
И така.... :dummy:

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пон 21 дек 2009 18:19

Мойте пък след като се счупи тръбата за картерните газове продължи да си работи въпреки, че явно е взимало въздух от там ?! :banghead:

i.stojanov
Автомобил: Golf 5 TDI
Двигател: BXE 2007

Мнениеот i.stojanov » Пон 12 ное 2012 12:30

Здравейте колеги. Има ли някакво развитие по този въпрос или остана тъмна идния :(

Потребителски аватар
niki1_j
Автомобил: Golf MK IV
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот niki1_j » Пон 12 ное 2012 15:42

Миналата седмица го реших и аз най - накрая този проблем. От край време имах същите ядове, свалих инжекторите, почистих ги и сега колицата спи ;) С нашите горива и сериозните годинки на гърба си, на инжекторчетата имаше приличен нагар.

Ако мое питате кой ми ги изчисти - ами аз. След като съм виждал как ги правят по сервизите ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”