проблем замразнали врати

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sonaris
Автомобил: VW Passat B4 Syncro
Двигател: ADY
Контакти:

Re: проблем замразнали врати

Мнениеот sonaris » Вто 26 юни 2012 9:33

Аз зимата се отървах от залепването по следния начин. Преди да оставя колата да нощува на студено вечерта избърсвах с кърпа вратата и уплътнението. Ако вали сняг там остава мокро и е нормално да замръзна. Таз операция ми спестяваше влизането през багажника :) Таз зима на -24 WD40 не ми помогна. Само подсушаването показа ефект.

dushanov написа:kn9453, не напразно в скандинавските държави Волво-тата им са по-срещани от голф-вите тук. Вуйчо ми 10г беше там. Каза "тия бели мечки карат Волво или американки 4х4".
Че да се върнем на темата. Който има желание, нека лятото си направи пълна профилактика за заключващите механизми, а пак като застудее ще пие червено вино и ще ни поучава тук във форума какво е правил лятото! :drunk

dushanov: Харесва ми идеята и мисля че сега тъкмо и е време. Подхванал съм тези дни точно това. Как се прави тази профилактика на вратите. Счупени са ми уплътненията на дръжката и не мога да намеря. Мисля да подменя части по задната чистачка. Уплътнението на антената на покрива и уплътненията на вратите.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Вто 26 юни 2012 13:14

Гледам си техническия и виждам тема "проблем замразнали врати" при температура 30 градуса навън .........
:063:

Потребителски аватар
sonaris
Автомобил: VW Passat B4 Syncro
Двигател: ADY
Контакти:

Мнениеот sonaris » Вто 26 юни 2012 20:27

Днес поръчах уплътненията на всички врати на дръжките в HAAS по 6лв на парче. Ще приложа снимки и ОЕ номер :) като дойдат.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”