Зарежда на 13.5V

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: Зарежда на 13.5V

Мнениеот L&R » Пет 08 яну 2010 21:05

gogovaseev написа:колега написах го и в предното мнение пи6а ти го пак отка4и клемите на запален двигател и мери така да види6 какво 6те даде ина4е и колегата милмар е написал са6то много добар на4ин за тестване.са6то ако отка4и6 клемите и колата изгасне динамото е умряло тотално това го казвам пробвано е.успех о6те веднаж.

:horror: :horror: :horror: не правете това

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 08 яну 2010 21:41

L&R написа:
gogovaseev написа:колега написах го и в предното мнение пи6а ти го пак отка4и клемите на запален двигател и мери така да види6 какво 6те даде ина4е и колегата милмар е написал са6то много добар на4ин за тестване.са6то ако отка4и6 клемите и колата изгасне динамото е умряло тотално това го казвам пробвано е.успех о6те веднаж.

:horror: :horror: :horror: не правете това

Изобщо не ми е минавало през ум да пробвам! mhihi

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пет 08 яну 2010 23:07

Изобщо не ми е минавало през ум да пробвам! mhihi

Ми колега не го пробваи никои не те кара на сила сменяи си там каквито 4асти има6 из гаража и си прави ти каквото знае6.а до колегата дето бе6е писал за бензинките сас отка4ането на акумулатора аз сам оправил поне 8 10 коли сас проблем вав динамото по този на4ин.но както казах никои не карам на сила 6том толко ги разбирате не6тата оправете колата на колегата а не се правете само на хакери пред комповете.

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Съб 09 яну 2010 0:20

gogovaseev написа:
Ми колега не го пробваи никои не те кара на сила сменяи си там каквито 4асти има6 из гаража и си прави ти каквото знае6.а до колегата дето бе6е писал за бензинките сас отка4ането на акумулатора аз сам оправил поне 8 10 коли сас проблем вав динамото по този на4ин.но както казах никои не карам на сила 6том толко ги разбирате не6тата оправете колата на колегата а не се правете само на хакери пред комповете.

Колега,нищо лично не изкам да се заяждам или нещо такова! :beer При махане клемите на акумулатора,при работещ двг. напрежението на алтернатора "скача" неконтролируемо. При така описаната операция има опасност да ми изгорят диодите на алтернатора плюс електрониката и всички включени към момента консуматори! :wink:

Потребителски аватар
ot_lud_po_lud
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ot_lud_po_lud » Съб 09 яну 2010 2:15

[quote="ivkata"][quote="gogovaseev"]

Колега,нищо лично не изкам да се заяждам или нещо такова! :beer При махане клемите на акумулатора,при работещ двг. напрежението на алтернатора "скача" неконтролируемо. При така описаната операция има опасност да ми изгорят диодите на алтернатора плюс електрониката и всички включени към момента консуматори! :wink:[/quot

колеги това да не са ви старите ЛАДИЧКИ та да вадиш клема от акумулатор при работещ двигател ефекта ще е ЗАПАЛИТЕЛЕН горко му на реле регулатора нали е електроника БРЕ :screwy :beat_butt2

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Съб 09 яну 2010 7:41

Колега,нищо лично не изкам да се заяждам или нещо такова! :beer При махане клемите на акумулатора,при работещ двг. напрежението на алтернатора "скача" неконтролируемо. При така описаната операция има опасност да ми изгорят диодите на алтернатора плюс електрониката и всички включени към момента консуматори! :wink:

колега и аз не се заяждам нито искам да се заяждам сас някои от форума нализа това сме тук да си помагаме.просто споделих аз как сам откривал проблема ни6то пове4е не слу4аино бях написал 4е е пробвано. и както сам написал никои не карам да го прави на сила нито инан намерение да карам някои да си 4упи колата.ако с не6то сам обидил някои се извинявам.тук вав испания сам виждал доста мои познати маистори да го правят и аз така го правя и досега развалена кола от този метод не сам виждал. успех ви желая на вси4ки ни6то пове4е.

Потребителски аватар
lingerov
Low rider
Автомобил: VW Golf Mk 2
Двигател: Г60 1991
Контакти:

Мнениеот lingerov » Съб 09 яну 2010 14:55

имах такъв проблем показваше 13.2 волта и се оказа избил диод в езправителя на генератора

Потребителски аватар
gad3n_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gad3n_ » Нед 10 яну 2010 13:05

моята винаги е зареждала на 13.5-13.6 но проблем досега не съм имал никакъв

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Пон 11 яну 2010 15:23

Сложих акумулатора на заряд.След това 4 дена го бях оставил с откачени клеми.Сутринта отивам слагам клемите и запали от ряз.Поразкарах го отидох при майстора замерихме го зарежда на 14.2 Той каза ,че понеже го карам на къси разстояния и неможе да го зареди хубаво.И каза веднъж седмично да си го зареждам на зарядното. :)

insert
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот insert » Пон 11 яну 2010 15:56

Проблема е решен :)

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 11 яну 2010 19:54

ChronoS написа:...замерихме го зарежда на 14.2 Той каза ,че понеже го карам на къси разстояния и неможе да го зареди хубаво.И каза веднъж седмично да си го зареждам на зарядното. :)

От когато спрях да карам Москвич , акумулатор не съм свалял за зареждане , а колите ми са все дизел . Но и никога не допускам напрежението ми да е под 13,8-14 V :) , особено зимата .
Но и това е вариант - сваляш и зареждаш :wink: , хубаво ти е мазал майсторът .... малко упражнения сутрин - няма лошо .

Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Мнениеот vrangel » Вто 12 яну 2010 22:37

Не питай старило а патило,зарядното напрежение на зареден акумолатор трябва да ти е 14,00-14,4V толкова трябва да ти дава и релерегулатора като същото варира в зависимост от околната температура т.е. в студено време трябва да е 14,4 а когато загрее двигателя падо до 14,0V но никога по малко всичко различно от това е признак на проблем.

rados.1977
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rados.1977 » Съб 07 май 2011 14:18

Първо здравейте на всички от днес и аз се присъединявам към клуба с моят Golf 2.И сега да си дойда на думата както колегата преди мен пише и моята кола зарежда 13.5V и акомулатора изкарваше около 8-10часа ако не се пали но напоследък това време взе да намалява. По едно време си мислех че е от четките тъй като са доста износени но ми попадна друг по читав акомулатор за няколко дни и се оказа че причината е самият акомулатор защото пре същото зареждане 13.5V другият не пада :D

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 07 май 2011 22:39

rados.1977 написа:.... защото пре същото зареждане 13.5V другият не пада :D

Ти си задал отговор колега mhihi , явно акумулаторът е за смяна .
Но така или иначе 13,5V е твърде малко и особенно зимата ще имаш проблеми .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”