Голф 3 - вкарва бензин в маслото !!! Помощ!-Решен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kapitana_83
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 - вкарва бензин в маслото !!! Помощ!

Мнениеот kapitana_83 » Нед 28 фев 2010 21:56

и аз имам същият проблем дали може да е от свещите

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Пон 15 мар 2010 16:18

Колега май ще излезеш прав. Закарах колата на 1 майстор, на който имам доверие. Първо каза, че нещо ламбда сондата нещо се ебава, но при последния разговор с него ми каза, че гърнето е задръстено и заради това се пълни картера с бензин, а от това се бъркала и сондата. Сега гледам, че и ти си написал същото, така че е много вероятно от това да е. Когато знам със сигурност ще пиша от кое е било :)

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Вто 16 мар 2010 9:26

Катализатора ще си го взема ако го е свалил майстора. Той каза че е изчистил задръстеното, ама за катализатор нищо не каза. Ти какво разбираш под "добри пари"? Нямам никаква идея колко може да струва един катализатор.

Потребителски аватар
autoted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот autoted » Вто 16 мар 2010 10:57

не съм чел отговорите на колегите по темата но ако съм аз ще се върна при майстора и ще си търся правата с рекламация на това което е направил ако откаже има правни институци за тази цел или ще му помогна да си подреди гидорето там където не огрява . а какза ли ти какъв е бил проблема???

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Вто 16 мар 2010 20:18

Няма проблем, пращам ги веднага :)

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 16 мар 2010 20:37

Извинявам се за глупавия въпрос:бихте ли ми пояснили връзката между запушено средно гърне(което иска дупка преди катализатора) и пълненето на картера с бензин?

Потребителски аватар
kika2006
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kika2006 » Вто 16 мар 2010 20:46

radotom написа:Момци, като не ви загряват колите - инжекциона (независимо многоточков или не) блъска бензин зверски.
Колкото и да са ви хубави сегментите - малко се процежда около тях и отива в картера.
Маслото пък не успява да загрее и изпари попадналия в него бензин и така си се трупа, трупа, трупа...
Единствения съвет, който мога да дам е да не карате колите на толкова къси разтояния.
Кофти, ама...

По точно обяснение от това незнам дали някой въобще може да даде!
Желателно е след студен старт на мотора да се тръгне възможно най бързо,поради простата причина,че при натоварване двигателя достига работна температура в по кратък срок/но не на 4-5к оборота/.Решение на проблема има,след няколкодневно каране на къси разстояния,да се "поразходи"колата когато е загряла достатъчно и бензина в картера ще намалее поне до незначително количество.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Сря 17 мар 2010 21:46

Извинявам се за отклонението от темата,искрено.SAAB 9000 Turbo,колата не можеше да потегли на първа скорост заради запушен катализатор.Същия беше загрял до ярко червено,но мотора имаше ниски обороти.Това не е станало от днес за утре и никога бензин не е стъпвал в маслото на тази кола.След махането на катализатора колата полетя.

Колегата elesar твърди че е източил 10 литра масло+бензин.След ремонти и каране казва:за три дни картера пак се напълни.Колкото и да си говориме за студени стартове,обогатени смеси,пикаещи дюзи,конденз на бензин по студена цилиндрова риза и изтичането му в картера покрай сегментите сметката не излиза.Прокъсан бар регулатор също не става-трябваше и въздушния филтър да смърди на бензин,освен ако не е изскубнал вакуумите от кутията.Да е спукана главата и от там дюза да тъпче бензин в маслото?Пак не става маслената магистрала е с много по-високо налягане а и някой от цилиндрите щеше да е пълен с масло-което е пълен абсурд.Запекли сегменти до безобразие-не става, човека говори за нормален разход и не казва за пушеци отзад.Аз не мога да проумея безобразно голямото количество бензин в картера,дано момчето се оправи час по-скоро с този проблем и да сподели решението.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 18 мар 2010 19:35

kika2006 написа:
radotom написа:Момци, като не ви загряват колите - инжекциона (независимо многоточков или не) блъска бензин зверски.
Колкото и да са ви хубави сегментите - малко се процежда около тях и отива в картера.
Маслото пък не успява да загрее и изпари попадналия в него бензин и така си се трупа, трупа, трупа...
Единствения съвет, който мога да дам е да не карате колите на толкова къси разтояния.
Кофти, ама...

По точно обяснение от това незнам дали някой въобще може да даде!
Желателно е след студен старт на мотора да се тръгне възможно най бързо,поради простата причина,че при натоварване двигателя достига работна температура в по кратък срок/но не на 4-5к оборота/.Решение на проблема има,след няколкодневно каране на къси разстояния,да се "поразходи"колата когато е загряла достатъчно и бензина в картера ще намалее поне до незначително количество.

желателно е да се тръгва веднага след запалване, но на средни или по-скоро нормални за автомобила обороти тъй като маслената помпа качва по-бавно маслото ако колата загрява на място при 800-1000 оборота в мин.Според мен най-добрия вариант е 2000оборота и редуване на предавките-на 1ва 50-100метра,2ра 200-300 и така докато излезеш от квартала примерно

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 19 мар 2010 0:03

и на мен не ми се вярваше това но наистина най-добрия метод бил този с потеглянето и без рязка газ.Странно но е така!
Пък и нас като ни събудят, кръвта ни не се е оттекла в краката mhihi

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пет 19 мар 2010 21:58

TiL , конструкторите на машините от форума са го измислили "бързото" подгряване. аз го знам като "немско " подгряване и винаги го ползвам !и действа!

Последна промяна от vaskoto1 на Пет 26 мар 2010 8:33, променено общо 1 път.
Причина: спам!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Пет 19 мар 2010 22:09

Бихте ли споделил с нас какво означава "немско подгряване" ?
И следващ въпрос,ако е удобно-3 дена каране по 5 километра сутрин и вечер.Което прави 6 студени старта и общ пробег 30 километра-намерена боза в картера 10 литра.Ако автомобила харчи 20л/100км ще изхарчи 6 литра гориво за този пробег.От които 5 се озовават в картера?Значи разхода на гориво за истинското придвижване на колата е 1л/30км или 3.3л/100км разход за градско каране и студени стартове.Абсурда на ситуацията както вече казах е налице.За това каране,описано от колегата физически инжекторите не могат да изсерат толкова бензин в картера,цитирам "за три дни картера се напълни".
P.S,И Понеже човека съобщава за нормален фактически разход,съответно попадането на толкова бензин долу е невъзможно по начините известни нам.

Последна промяна от bobocamaro на Пет 19 мар 2010 22:30, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Пет 19 мар 2010 22:17

Палиш ,чакаш 1 минута ,да се поразбие маслото и тръгваш леко и внимателно ,без много да форсираш.Ако вънка е -10 градуса ,колко ще чакаш на място ,ехеее....

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Съб 20 мар 2010 0:29

Нека дам пример и аз. Където живея температурите в БГ са мечта през зимата. Ами паля и тръгвам , може да се случи аке е натрупало сняг да го изчистя и тогава тръгвам. Кола VW Jetta на 230 000км . Малко хора тука се замислят дали на колата й е студено. Номера с дистанционното запалване го имам и аз от тази зима, не за друго ами щото не ми се мръзне в колата като вляза, както и на всички останали де. Така че при тази зверска експлоатация да се чудиш тия коли как оцеляват :)
Колегата има проблем от друго естество. Дано го намери скоро.

elesar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот elesar » Сря 24 мар 2010 11:57

Колата я взех преди 4 дни. Засега се държи нормално и несъм забелязал да се вдига нивото на маслото. Има мощност и изчезна дразнещият звук като от спукано гърне при скорост над 100 км/ч. Според майстора проблема се е дължал на запушено средно гърне. Катализаторът не е бил запушен, затова не го е свалил. Само е "разпорил" и изчистил гърнето, след което го е заварил. Каза, че ми се повишавало налягането в системата заради запушеното, което бъркало и ламбда сондата и затова блъскало бензин в картера. Засега нямам наблюдения да имам промени в разхода, но ще стане ясно след като понавъртя още километри.
Надявам се да нямам повече такъв проблем, но след време ще пиша пак как се развиват нещата. :) Целият ремонт ми излезе 40 лв. : vw fen

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”