Golf 4 1.6 16v 105к.с. няма мощност
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Re: Няма мощност Golf 4 1.6 16v 105к.с.
Струва ми се че извънградското ти е високо, не знам с колко караш, но нормалното на дълъг път е 6-6.5л без климатик.Колкото до оборотите на място 760-800 мисля че са си нормални при 1.6 8в.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
grozmaistor написа:Тук изчетох че се говори за проблемите на 1.6 16v. Как е нормално при 1.6 8v AKL на свободен ход ми държи обороти на 800 а при включен климатик малко се вдигат което е разбираемо. Но имам съмнения че трябва разходът ми да е по-малък. Например минимален разход съм постигнал около 7.5 извънградско бензин повече не съм успял за сваля. По принцип ми харчи 8 извънградско бензин, 9 газ / 11-12 градско безнин, а градското газ не съм замервал. Карам я предимно извънградско 90% от всичко.
Мога да споделя само впечатления от 1.6 16V, който е малко по-икономичен поначало, но все пак разлиакта е доста голяма. Извънградско с натоварена кола (3-ма човека и багаж) и климатик поне през половината път, спокойно каране по правилата, без юркане (Бургас-Пловдив) - Разход 6.0
След това до София с малко повече газ по магистралата (120-150) се качи на 6.3-6.4.
Най-добре е ако имаш борд. комп да засечеш какъв разход ти показва в покой при загрял двигател... Това ще ти покаже дали има нещо гнило и с оборотите. И сравни разхода конкретно с други собственици на 1.6 8V, такива тук има много, вкл и на газ...
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Haralampi написа:владислав написа:maerto написа:
Свещите да си сменял?
Първият катализатор махнеш ли го няма слагане вече, той е в изпускателният колектор, не ми се проверява колко струва нов.
Така е. Първия няма повторно слагане. Не струва много... новичък е около 900 лв.
Да смених свещи с кабелите,и май 90% идва от катализаторите това!!
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Абе и на мен ми се струва, че ти гори много извън градско, щом аз съм смъквал (тоест като кара мацката ми
) до 7.8 извън градско, незнам 

- Haralampi
kikogsxr написа:Абе и на мен ми се струва, че ти гори много извън градско, щом аз съм смъквал (тоест като кара мацката ми) до 7.8 извън градско, незнам
Хора какви са тия цифри незнам. Аз в БГ при нормално каране (без юркане, но и без мисъл конкретно за икономично каране) над 7 май не съм виждал извън града. Обикновено ми е между 6 и 7 - вкл с повече хора в колата и климатик. Вече при продължително каране с 200 е ясно че отиват над 10 ама ...
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
за момента издържам на мойта ламя без да слагам газ, ама се очертава да ме съкратят и май ще заделям парички за черни дни 

- Haralampi
Аз съм абсолютен противник на такива интервенции. Никога не съм карал кола на газ и не искам и да карам. В крайна сметка и на бензин си харчи само толкова, колкото и сипеш и нито литър повече, така че проблем няма
По-скоро потърси причината за завишения разход, ако ти мирише на такъв...

По-скоро потърси причината за завишения разход, ако ти мирише на такъв...
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
maerto написа:
Ако имаш възможност направи диагностика.
Вторият при мен не е в цветущо състояние има запушване на 1/3 свалян и слаган, но това не пречи да вдигам 140-150, че и повече. Без него не вървеше колата повече.
Според мен е друг проблема. Не знам къде зареждаш но може и горивото да е проблем.
Колеги нали тук се коментира 16V има толкова теми за 1,6 8V.
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
Абе да ти кажа не я ползвам за работна кола, от ПК съм(родом от Стара Загора), и бачкам в София. През седмицата си пътувам с влака 40 мин. и 50лв. карта за месец, а ако се наложи събота и неделя с дзверу, единствено ми се хваща повечко данъка 270кинта, каско 400, за застраховката ми е 210лв(нормално), така, че ако не ме махнат да се ноложи да си изкарвам хляба с нея няма да я пипам, само текуща поддръжка. 

- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
владислав написа:maerto написа:
Вторият при мен не е в цветущо състояние има запушване на 1/3 свалян и слаган, но това не пречи да вдигам 140-150, че и повече. Без него не вървеше колата повече.
Според мен е друг проблема. Не знам къде зареждаш но може и горивото да е проблем.
Да мисля да я видя на VAG-a какво ще покаже,а бензин основно зареждам от OMV и Eko.Еднакво ми гори и с двата бензина!Иначе разхода ми е поносим-извънградско 6.2/100-просто перфектно!!Ако е задръстен катализатора не се ли вдига доста разхода?
- Haralampi
maerto написа:владислав написа:maerto написа:
Да мисля да я видя на VAG-a какво ще покаже,а бензин основно зареждам от OMV и Eko.Еднакво ми гори и с двата бензина!Иначе разхода ми е поносим-извънградско 6.2/100-просто перфектно!!Ако е задръстен катализатора не се ли вдига доста разхода?
Разходът ти е нормален. Най-добре виж диагностика първо и помисли кога са сменяни свещи и с какви разбира се.
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Извънградски разход 6.2-6.3 съм правил при каране с 90-100 км./ч. ,иначе при продължително поддържане на скорост от 120-140км./ч. разхода ми отива на 7.5-8.
За градско каране - по книжка дават 9.6 ,при всички случаи в реални условия отива над 10.
За градско каране - по книжка дават 9.6 ,при всички случаи в реални условия отива над 10.
-
Видях че темата е вдигната, имах ходене до Варна и обратно общо 900 км. и разхода средно ми беше 6.6 с включен климатик през по-голямата част, тъй като се падна доста горещ ден 9 юли. Средната скорост ми е била по данни от навигацията 90 км/ч.
Разликата ми от преди е че съм без вторият катализатор, бензин на отиване беше 95 от ромпетрол, а на връщане от В.Търново 95 от Еко, аз си добавям добавка на Кастрол за бензин ТБЕ. За бензина на мен по ми хареса как върви от Еко, макар да го хвалят този от румънците.
Та май наистина пада разхода без 2-рия катализатор и е по-шумна след 130 км. тъй като сложих само тръба (то и с резонасно от Ем коплект не беше много по тиха) за вървене май и малко повече върви (ще сменям и датчика на коляновият вал че нещо само набива грешки и може и още да провърви), първият катализатор не съм го пипал.
И още нещо клапата на въздуха съм я сложил да дърпа само студено (побългарено, които е с азд и бцб предполагам знае че е с някаква пружина която много ме съмнява, че само стой разпъната на към топло).
Разликата ми от преди е че съм без вторият катализатор, бензин на отиване беше 95 от ромпетрол, а на връщане от В.Търново 95 от Еко, аз си добавям добавка на Кастрол за бензин ТБЕ. За бензина на мен по ми хареса как върви от Еко, макар да го хвалят този от румънците.
Та май наистина пада разхода без 2-рия катализатор и е по-шумна след 130 км. тъй като сложих само тръба (то и с резонасно от Ем коплект не беше много по тиха) за вървене май и малко повече върви (ще сменям и датчика на коляновият вал че нещо само набива грешки и може и още да провърви), първият катализатор не съм го пипал.
И още нещо клапата на въздуха съм я сложил да дърпа само студено (побългарено, които е с азд и бцб предполагам знае че е с някаква пружина която много ме съмнява, че само стой разпъната на към топло).
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
владислав написа:...Та май наистина пада разхода без 2-рия катализатор и е по-шумна след 130 км. тъй като сложих само тръба...
Няма ли датчик на втория катализатор ,няма ли да изпищи чек енджина?
Четох в някаква тема за преходници ,които лъжат ламбда сондата.
-
Имам "залъгалка" както е писал един колега. От ЕМ коплект 33 слага се на мястото на втората сонда и после сондата се навива в него.
Иначе преди това не ми е светил чека, но пък имаше грешка за неефективен катализатор или нещо такова, но не съм карал много около 300 км. може би е щяла да светне.
Тук поредният колега се чуди, сигурно си видял темата, ама да сложа линк:
viewtopic.php?f=5&t=281098
Има и още смених датчика на коляновият вал и сега разхода ми е 5,5
но пък може и да не съм засякъл правилно. Става въпрос за извънградско, но климатика не е работил през цялото време.
Ако се чудиш дали да го махаш, ако не усещаш да е спъната колата и не ти е висок разхода по-добре не се набутвай да махаш катализатора, за моят ми предложиха само 25лв., а с моите проби ми излязло накъде към 200 лв.
Колата няма да стане по-бърза, може би и двата ако се махнат тогава, но пък с тази "залъгалка" не знам дали ще стане.
Иначе преди това не ми е светил чека, но пък имаше грешка за неефективен катализатор или нещо такова, но не съм карал много около 300 км. може би е щяла да светне.
Тук поредният колега се чуди, сигурно си видял темата, ама да сложа линк:
viewtopic.php?f=5&t=281098
Има и още смених датчика на коляновият вал и сега разхода ми е 5,5

Ако се чудиш дали да го махаш, ако не усещаш да е спъната колата и не ти е висок разхода по-добре не се набутвай да махаш катализатора, за моят ми предложиха само 25лв., а с моите проби ми излязло накъде към 200 лв.
Колата няма да стане по-бърза, може би и двата ако се махнат тогава, но пък с тази "залъгалка" не знам дали ще стане.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”