DEZENT за за Голф 4, 1.4 75 коня
- brummm
- Автомобил: Golf IV 1.9 TDI 131 4motion
- Двигател:
Re: DEZENT за за Голф 4, 1.4 75 коня
По твьрдо вози.
Иначе колата стьпва по-добре на пьтя,
волана наистина се усеща по -тежьк
Но изглежда свежарка,пьк и за 300 лева
са си супер.
са си супер.
joromnt написа:По принцип стандартните гуми за четворката са 195/65/15 и 205/55/16. Има и 14-ки и 17-ки, но не ги цитирам че ще се изложа. Обаче така са огледани размерите на гумите че външния диаметър да е един и същ. Колкото по-голяма е джантата, толкова по-ниска гума трябва за нея за да не се лъже километража в показанията си.
и не само това!този тип колела (джанта и гума) се препоръчват в комплект със спортно окачване.не върви с обикновено окачване.фейса го има ,но динамиката се нарушава!а динамиката е основна за автомобила.ами то по тази логика(промяна на конструкцията) да си слагаме колела от F 1 ?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
brummm написа:По твьрдо вози.
са си супер.
то това беше иасно на всички
умряха ли 4 5 коня (стана ли по тромава на старт)
rudoni написа:joromnt написа:По принцип стандартните гуми за четворката са 195/65/15 и 205/55/16. Има и 14-ки и 17-ки, но не ги цитирам че ще се изложа. Обаче така са огледани размерите на гумите че външния диаметър да е един и същ. Колкото по-голяма е джантата, толкова по-ниска гума трябва за нея за да не се лъже километража в показанията си.
Грешно съм се изразил колега rudoni. Идеята да се спазва външния диаметър идва от целта километража да показва реалната скорост на движение. В смисъл като се движиш примерно с 93 км/ч да ти показва 93 км/ч, а не повече или по-малко/понеже ако сложиш гума с по-малък или по-голям външен диаметър от заводски зададените точно това ще се получи/.
- brummm
- Автомобил: Golf IV 1.9 TDI 131 4motion
- Двигател:
Да ви кажа колеги,
днес станах по-раничко, изрязах го на права отсечка(ама той не ще вьобще да трьгне), просто след 100км,
тая кола беше като чук.Волана все едно ми го дьрпаше някой, на 120 стана още по-зле...
Да не говорим ако минеш по неравности,направо все едно сьм в Уаз-ка..
От там директно на гумаджии
Свалих ги и си сложиш зимните.Колата лекичка,волана и той.
Колата не е разбита и сьс зимните гуми си лети(като за 75 коня
)
Иначе не сьс 5 коня беше умряла,ами направо имам чувството, че карах 1,0 корса с 5 човека в нея
За треперенето и другите неща, сьс свалянето на гумите забравих.
Вьрнах джантите.
Ще си сложа Michelin-ките 15ки на зимните джанти и тва е, само да не ми бяха откраднали тасовете
Мерси за мненията и лично от мен:
1.4 75 коня+ 16-ки =
днес станах по-раничко, изрязах го на права отсечка(ама той не ще вьобще да трьгне), просто след 100км,
тая кола беше като чук.Волана все едно ми го дьрпаше някой, на 120 стана още по-зле...
Да не говорим ако минеш по неравности,направо все едно сьм в Уаз-ка..
От там директно на гумаджии
Свалих ги и си сложиш зимните.Колата лекичка,волана и той.
Колата не е разбита и сьс зимните гуми си лети(като за 75 коня

Иначе не сьс 5 коня беше умряла,ами направо имам чувството, че карах 1,0 корса с 5 човека в нея
За треперенето и другите неща, сьс свалянето на гумите забравих.
Вьрнах джантите.
Ще си сложа Michelin-ките 15ки на зимните джанти и тва е, само да не ми бяха откраднали тасовете

Мерси за мненията и лично от мен:
1.4 75 коня+ 16-ки =

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
195/65/15 аналога му за 14ка е?
http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advan ... VOLKSWAGEN
Тук са изброени за различните двигатели какво е подходящо да се сложи.
Тук са изброени за различните двигатели какво е подходящо да се сложи.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
ооо аз си взимам едни 175-80-14 за зимата и хич не ми дреме.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AZD
- Контакти:
Браво пич,
направил си най-точния ,избор ама нямало фейс ,охооо,нека да им друса на тези с фейса:) ,тази гума 175/80/14 е най-комфортно возещата,най-вече за дървената возия на голфовете,един френд има такъв с такива гуми и няма да ти кажа как върви леко ,а като я пусна по инерция по тракия към пазарджик на магистралката -не е истина колко движи дълго на свободна:),за нашите пътища,това е гумата и хем не товари кормилната уредба ,хем и по малко гори и е по пъргава,
направил си най-точния ,избор ама нямало фейс ,охооо,нека да им друса на тези с фейса:) ,тази гума 175/80/14 е най-комфортно возещата,най-вече за дървената возия на голфовете,един френд има такъв с такива гуми и няма да ти кажа как върви леко ,а като я пусна по инерция по тракия към пазарджик на магистралката -не е истина колко движи дълго на свободна:),за нашите пътища,това е гумата и хем не товари кормилната уредба ,хем и по малко гори и е по пъргава,

- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Евала колега, такива хора като теб ми вдихват доверие както се казва
и аз отдавна имах мерак за 14-ки но от скоро се навих вече, и като прочетох твоя коментар, викам си само 14-ки и нищо друго
та и имам един технически въпрос: скоро ще слагам 14-ки и дали ще има някакъв проблем да карам отпред с джанти с 5J ET-35 а отзад 6J ET-38, широчините на гумите ще са както по размер 175, което пасва идеално на 5J и на 6J .. като се има на предвид че фабрично за 14-ки е 6J ЕТ-38 ?

-
- Контакти:
Мисля ,че пасва размера го дават за vw polo 5 J 14 и 6 J 14 ,така че ще стане ,желая ти успех пиши за резултата 

-
- Контакти:
Има фаил с размери на джанти на сайта на мотоексперт ,не мога да ти го пратя ,защото е голям ,ако искаш виж там има за всички автомобили размерите на джантите ,айде успех френд 

- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Хмм, влязох им в сайта ама неможах да го намеря, както и да е, имам СПЕШЕН въпрос, че съм се насочил към следните полови джанти http://i.ebayimg.com/t/14-Sao-Paulo-Alloy-Wheels-185-60-14-Tyres-5x100-Stud-POLO-MK6-9N-02-05-/00/s/MTU1MlgxNTkw/z/DyoAAOxyrjZRuG-C/$T2eC16RHJHcFFkB!wvffBRuG-C!1IQ~~60_12.JPG , но ЕТ ме притеснява, за голфа дават ЕТ-38 а тези са ЕТ-45
дали ще има някакъв проблем 

-
- Контакти:
ех че не мога да ти помогна ,не се сещам кое беше ЕТ -междуболтово разстояние май ама не съм сигурен,все пак провери все пак пазаруваш от доста далеч,дано да си струва с доставката ,ти си знаеш иначе джантите изглеждат добре :),успех и късмет колега
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
the_red_camel написа:Хмм, влязох им в сайта ама неможах да го намеря, както и да е, имам СПЕШЕН въпрос, че съм се насочил към следните полови джанти http://i.ebayimg.com/t/14-Sao-Paulo-Alloy-Wheels-185-60-14-Tyres-5x100-Stud-POLO-MK6-9N-02-05-/00/s/MTU1MlgxNTkw/z/DyoAAOxyrjZRuG-C/$T2eC16RHJHcFFkB!wvffBRuG-C!1IQ~~60_12.JPG , но ЕТ ме притеснява, за голфа дават ЕТ-38 а тези са ЕТ-45дали ще има някакъв проблем
Това е много малък офсет. Може да опират в апаратите. Освен това следата на колата ще стане значително по-тясна, грозно е най-малкото.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”