Проблем с охлаждането на двг

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Проблем с охлаждането на двг

Мнениеот bobocamaro » Вто 04 май 2010 21:08

rampag3 написа:Предполагам ще пробвам само с промивка за сега.

Оцетна киселина ти трябва колега ето от тук се купува http://chimspectar.dir.bg/_wm/addressbook/?df=44 .Това е най-доброто средство за разграждане на накипи и котлен камък.Повечето лайняни комерсиални препарати са на нейна основа.С нея съм грухал радиатор на лада със смеска 1/2 вода.Изтече тинята и го съживих,но още ми се клати един зъб от смръднята.

Потребителски аватар
KARGO
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот KARGO » Вто 04 май 2010 21:58

rampag3 написа:Самата пита е чиста, остава вътрешна промивка. Днес излезнах за малко и колата не беше загряла на 90C, беше около 80 но долната тръба на радиатора след като спрях колата беше гореща. Нормално ли е? Кога отваря термостата?

Мисля че при АБС е на 87гр. Аз съм с АБУ Мотор и отваря на 84.

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Сря 05 май 2010 23:40

аз съм с АБС мотора.... един ден реших да видя как работи охлаждането и ето резултата.... запалих колата и я оставих да бръмчи на място почнах да пипам горния и долния маркуч на радиатора... към 40С пипнах горния маркуч, беше топъл само в началото откъм двигателя другата част беше студена.... така постепенно при загряването на двигателя топлината бавно се придвижваше към радиатора.... когато стигна 90С топлината беше стигнала до входа на радиатора... долния маркуч си беше студен........

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”