Проблем със зумера на маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Re: Проблем с маслото :X

Мнениеот valkilmera » Сря 12 май 2010 15:03

Оф колега,вземи виж някаква информация за маслата и тогава пиши пак!
Да има разлика в добавките на синтетиката и минералното масло,но самата технология на производство и суровината (базовото масло) са съвсем различни,затова не преписвай по-добрите качества на синтетиката в добавките!!! Да и те са различни но не те правят разликата!Писано е доста по темата за маслата във форума-само четеш и се информираш,защото понякога някой се излага.
И каква е тая логика-купуваш си менте масло и слагаш добавка и всичко е ток и жица :horror: Немам думи!
В хубавото масло има добавки-каквито трябва и колкото трябва,не се нуждае скъпо масло от евтини добавки.
И хем защитаваш добавките,хем съдиш тези дето слагат добавка и продават колата че преебав.т новия собственик?!?!??! Е тва не мога да го разбера :shock[/quote]

До колегата>>> tisho_psg

Не съм споменавал,че винаги карам с евтини масла :!:
Когато попадна на менте си го подобрявам с присадка,не случайно темата на колегата е МАСЛОТО ":Х" нали за това си говорим!!!
Значи по твоята логика трябва като попадна на менте да го източа и да наливам друго по скъпо масло примерно- аз си мисля,че е хубаво етикета е супер по всички изисквания наливам го и каква ми е гаранцията(Франция) нали се сещаш!!!
Сега съм със Кастрол и мога да ти кажа,че не виждам никаква разлика от това с което карах преди и бе с 30лв по евтино!!!
Подкрепям идеята ,че ако маслото е ок,а също и мотора -няма да има проблеми :да:

Подкрепям слагането на добавка при нужда от това!!!
Пояснявам-когато се смени маското и започват горе описаните проблеми и се сложи добавка твърдо да!!!

Но съдя тези малки мошенници които шибат добавки за да прикрият проблем с цел продажба или каквото и да е било.
:beer
Сега разбра ли ме?

Потребителски аватар
valkilmera

Мнениеот valkilmera » Сря 12 май 2010 15:15

stefan4o написа:Мда, и аз не виждам логиката да караш евтино масло и да слагаш в него руски добавки, дето обират луфтове, реметализират и не знам си какво още. Сипи си хубаво "масло с добавки" и ако пак така ти прави колата си за ремонт. Какво толкоз имаш да го мислиш не знам.

А на теб кой ти е казал,че слагам Руски добавки :?:
Научи се да четеш и тогава да питаш за логиката ми!!!

Изобщо нямам какво да мисля,просто изразавам моето мнение с цел да помогна на човекът,които е пуснал темата и не знае какво да прави!
До сега не видях много мнения в полза на колегата само "врели-некипели"

Мога да споделя и още нещо!!!
След източване на това първото масло с добавката си купих вече по-добро масло-Титан(немско) сменихме и така 10 000км без да слагам никакви добавки съм долял около 700/800гр.което за 17годишна кола със над 400 000км пробег и повече си е направо песен...

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Сря 12 май 2010 15:34

veseto1989 написа:Здравейте колеги с моя GOLF III 1,6 16V 1996 година Имам следният проблем когато колата загрее почва да мига лампата на маслото вътре и писка зумер смених 2 датчика на мазилната система единя на главата и един които седи над масленият филтър (на глвата син ,на масленият филтър бял)и ефект никакъв пак си го прави.
Синият беше пълен с масло и явно от там испускаше масло.маслото е ново филтите също...

Казвайте какво може да е ,че направо съм полудял дадох ч куп пари и нищо...
пс иначе колата е запазена и за тва ме яде здраво :X :X :X

Може и да е от маслена помпа, помпата неможе да произведе налягане и затова писка зумера,
може и от нещо друго да, но дано да е от помпа защото става по лошо основен ремонт до сега сам 4увал две такива истории които са завършили в сервиз, но недей да караш по този на4ин.И марката на маслото не ти е виновна стига да си спазил предписаните.Но само едно ща питам гори ли ти маслото??
Мисля 4е пълна синтетика са слага само на най новите коли 0W30,40 или 5W30,40 това са.
Може и самата кола да не е ве4е за пъна синтетика ако гори масло ами да е за синтетика или полусинтетика, с преминаването на едно ниво по долу при моторните масла правим работата на двигателя по-оптимална.

Последна промяна от nikson85 на Сря 12 май 2010 21:23, променено общо 1 път.

okem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okem » Сря 12 май 2010 18:50

Тази тема стана монолог mhihi

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 12 май 2010 19:12

Качвам тази снимка за да я видят повече хора защото случайно я видях и много ми хареса :063:
не е адресирана до никой разбира се!
Извинявам се за спама :oops:
Прикачени файлове
dumb_ass.JPG

Последна промяна от tisho_psg на Сря 12 май 2010 19:15, променено общо 1 път.

okem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okem » Сря 12 май 2010 19:15

:да:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 12 май 2010 19:30

tisho_psg написа:
не е адресирана до никой разбира се!
Извинявам се за спама :oops:

Аз също,можете да я адресирате до мене-имам нужда от консултация с детски психиатър,Търся я през форум за масла и гуми :да:

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Сря 12 май 2010 20:31

Такам, да се върнна на празните шишета за кайма, рекламата на руската добавка специално беше, че е в + към качествата на което и да е масло, защото се свързвала непосредствено с метала, отразява се добре на старички двигатели, не пречи и на нов двигател да се сипе. И в случай на изтичане на маслото дава 40 км, с които да стигнете сервиз. Това възможно ли е???

Потребителски аватар
EliPavlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EliPavlova » Сря 12 май 2010 21:18

По повод темата на колегата...
Аз имах подобен проблем. Искам да кажа само, че проблемът не беше нито в помпата, нито в маслото, нито в двигателя. :banghead:
Проблемът се оказа, че е от лош контакт на пистите на таблото. :063: Кой да предположи :063:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 12 май 2010 22:26

Ама сам се оборваш, бре човек! :lol:
valkilmera написа:След източване на това първото масло с добавката си купих вече по-добро масло-Титан(немско) сменихме и така 10 000км без да слагам никакви добавки съм долял около 700/800гр....

Естествено, че ако се кара с гадно масло и се сложи качествена добавка, дето да не е за 'запълване на хлабините' - ще е по-добре, отколкото само с гадно масло.
Ама още по-добре е с хубаво масло, където тези добавки си ги има ;)

Защо съм против добавките като цяло: Много от тях функцията им е да се отлагат по местата, дето има пропускания.
Такъв е принципа на добавките за течове в охладителните системи, такъв е принципа и на МоС2-добавките...
Ми хубаво, ама никой не може да каже дали само на пропуските ще се отложи тази добавка!
Тя няма изкуствен интелект, че да каже: 'Аааа.. тука тече, щото това е радиаторчето на парното :idea: '
Или "Аааа... тази хлабина е хлабината, която служи за да може да се шават леко сегментите и да уплътняват ;) "
... и като се наблъска в каналчетата на буталата, сегментите като влезнат толкова, колкото са в най-плътната точка от цилиндъра и в средата, дето естествено е малко по-износено ще увисне без никой!

Признавам си, че говоря на изуст и че никога не съм ползвал добавки :!:
И на трите ми коли съм предпочитал варианта отваряне на мотора и смяна на сегменти, макар, че на сегашната (пассата) го направих просто защото така или иначе свалях блока за челосване (късно сменена гарнитура) иии... що па да не ползвам случая да подновим ;)

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Чет 13 май 2010 0:02

Наизуст, но ми помогна за една интересна теория. Имахме доста теми със съдържание "смених маслото, лампата за маслото светна". Възможен сценарий:
1. Колата е купена с гадна отлагаща се добавка, заедно с каналчетата за смазване е притъпена и чувствителността на датчика за масло.
2. Маслото се сменя и отмива добавката, но само от датчика, не може да се справи в каналчетата, и евентуално от маслената помпа, като налягането така пада, макар и не с много.
3. Лампата светва.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 13 май 2010 13:06

Този сценарий е ясен. Така правят джамбазите. Сменяш маслото и се започва филмът. Братовчед ми беше много доволен от ситроена си внос от Италия, докато не смени маслото. Започна да му го гори и пуши като трабант, отвори мотора и смени сегментите. В момента всичко е ОК и няма пушеци и разходи на масло. Даже в момента се продава колата (в Пловдив е), някой ако си търси калинка с малък мотор (1.4)ще я вземе на добра за годините си цена.
А на теб кой ти е казал,че слагам Руски добавки :?:
Научи се да четеш и тогава да питаш за логиката ми!!!

Изобщо нямам какво да мисля,просто изразавам моето мнение с цел да помогна на човекът,които е пуснал темата и не знае какво да прави!
До сега не видях много мнения в полза на колегата само "врели-некипели"

Колега, недей с лошото, молим не се карай :012:
Просто идеята ми беше, човекът да си сипе хубаво масло със сертификати и не знам си какво от VW да покара и да види как ще е хавата. Имах абсолютно същия проблем, при мен се оказа датчика за високо налягане, трябваше да е черен, а те ми прехвърлили стария бял от 1.3 мотора. Повече зумер не чух да пищи. Дори и малките деца знаят, че ментеливото масло става на вода при много по-ниска температура, отколкото читавото. Тая вода нали се сещаш, че като няма тази плътност като на маслото помпата не може да направи нужния дебит и датчикът започва да писка. Може и да са пари на вятъра, но аз в това масло бих сложил добавка за почистване с която работи 5 мин. на загрял мотор, бих го сменил с читаво масло с доказан произход, независимо от марката, и чак тогава бих се вкарвал в разни филми с датчици, табла, сегменти и т.н.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Чет 13 май 2010 13:17

(хлъц) Какъв трябва да ми е цвета на датчика за Г4 1,6 АКЛ 2000 г. и къде да го търся, ако има снимка някой? Само това ме съмнява.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 13 май 2010 13:28

Черен на 1.2 - 1.6 бара
Но не мога да открия този за ниското налягане какъв цвят и барове трябва да е. Или съм кьорав или го няма :screwy

Потребителски аватар
valkilmera

Мнениеот valkilmera » Чет 13 май 2010 20:30

И след всичко това какво излезе?
Всички сме прави,но кой да чете! :deal
Ако се научим първо да четем,после да се опитаме да помислим,ще разберем,че и чуждото мнение може да е правилно!
Преди да отречем и заклеймим,защо не се опитаме да разберем този срещу нас,аз ви разбирам и не отричам вашето мнение,но вие защо не разбирате мен!

Призовавам ви преди да изръсите още критики сега и за в бъдеще първо помислете,прочетете и пишете....,ще се опитам и аз да съм така обещавам!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”