Golf II KR, PL или PB?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
trifon022
Автомобил: Skoda Superb 2022
Двигател: 2000 TSI 190 hp DSG

Re: Golf II KR, PL или PB?

Мнениеот trifon022 » Чет 20 май 2010 9:39

Благодаря много за мненията, за сега ще търся КР (все пак като ерген ако не си направя густо надушата, може и да няма кога друг път :D), ако не намеря читав, може и ПБ!

Последна промяна от trifon022 на Пет 21 май 2010 19:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Мнениеот moreg » Чет 20 май 2010 10:21

trifon022 написа:Благодаря много за мненията, за сега ще търся КР (все пак като ерген ако не си направя густо надушата, може и да няма кога друг път :D), ако не намеря читав може и ПБ!

Да намериш читав Kr е равносилно да удариш 6 тица от тотото! не искам да те отчайвам но читави KR няма колега, поне аз не съм виждал такъв тука! иначе по Германия има читави, ама много път е до там! :D
Пиши ако намериш нещо и помести снимки, да видиме че ми е любопитно!
Да ти дам и съвети какво да гледаш ако тръгнеш да купуваш!

Първо този тип коли се карат от тинейджъри и хора, които обикновенно дават яко газ като за последно и взимат всичко от колата, което може да се вземе и след това я продават ефтино но съсипана :!: Затова гледай да не е много нарушена и очукана външно!
Като е запален двигателя чуй да не тракат клапаните, защото тия двигатели са с хидравлични клапани и ако не е каран с хубаво масло обикновенно тракат клапани и двигателя не работи добре!
Задължително преди да купиш тесвай KR на дълъг път примерно София - Пловдив като преди да тръгнеш вдигни пръчката на маслото да видиш до къде е нивото! Плати си бензина за дългия път без да съжаляваш защото тия 30 -40 лв после може да ти спестят много повече!
След като се прибереш от дългия път пак вдигни пръчката и то ще си покаже! :wink:
Гледай двигателя да няма много масло по него защото ако има това значи че има течове и няма да смогнеш на ремонти, новите части са скъпи :banghead:
Гледай също и уплътненията на вратите, обикновенно са скъсани и вътре в купето тече вода при дъжд!
По възможност гледай да е без шибидах защото, той сто процента тече ако не е залепен със силикон и направен да не се ползва вече :D
Другото което трябва да гледаш е купето, да не е много раждясало защото все пак тия 2 ки са на по 20 и кусур години и нормално е да има ръжда!
Погледни задължително и от долу гърнената в какво състяние са защото и те са скъпи и обикновенно са поломени отвсякъде и са последна писта и те! Погледни и картера дали не е като войнишко канче :roll:
Другото, което те съветвам да погледнеш са главините, и 4 те болта на джантите да са хванати стабилно в главината, да не са развалени резбите на главините, гледай!
Погледни също и спирачките, като натиснеш дали държат на бремза и ръчната също гледай защото обикновенно задните спирачните апарати клеясват на двойката и ръчната и задните колела не държат!
Ако продавача ти откаже да тесваш колата на дълъг път откажи се и търси друга! :wink:
Това е общо взето основното, което трябва да гледаш, другото е до късмет!

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Чет 20 май 2010 12:41

Или поне ако ще взима разбита, цената да е нисичка, за да се върже с ремонтите.

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Чет 20 май 2010 13:09

Zlobomir написа:Или поне ако ще взима разбита, цената да е нисичка, за да се върже с ремонтите.

Ами то разбита изобщо не му трябва, защото още неможе да си представи в какъв филм ще се вкара! :banghead:

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Чет 20 май 2010 13:18

Е хайде сега. С малко условия и повечко желание стават почти чудеса, това е варианта да знае, че колата му е абсолютно читава след интервенциите, но наистина ще трябва да се поизцапа сам за някои неща, за да бъде на сметка. :)

Потребителски аватар
trifon022

Мнениеот trifon022 » Чет 20 май 2010 13:41

moreg :shock
Мерси много колега за съветите ,които ми даде ще знам още за какво да внимавам при оглед. Днеска се видях с един приятел от форума (koraba), и той ме посъветва на не търся КР, защото няма да сполуча с читав и ми предложи неговия Голф 2 ПБ двигател на разумна цена, та може и нея да откарам в гаража. :)

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Чет 20 май 2010 15:36

trifon022 написа:moreg :shock
Мерси много колега за съветите ,които ми даде ще знам още за какво да внимавам при оглед. Днеска се видях с един приятел от форума (koraba), и той ме посъветва на не търся КР, защото няма да сполуча с читав и ми предложи неговия Голф 2 ПБ двигател на разумна цена, та може и нея да откарам в гаража. :)

Ами да правилно те е посъветвал колегата! читав KR само в Германия тука трудна работа!
Вземи си някой запазен Golf 2 и си го карай! между другото тия съвети, които ти ги дадох донякъде важат и за Golf с по слаб двигател, но там вече шансовете ти за по добра покупка се увеличават! :D

Потребителски аватар
trifon022

Мнениеот trifon022 » Чет 20 май 2010 19:44

На мен ми е ясно че кола 139, коня няма да се да се кара като кола 55 коня и ще е поиздухана, но това си ми е мечта, да си взема КР. Ще се придържам към съветите и ще търся най-запазената. :) :да:

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Пет 21 май 2010 7:28

Първо ако ще слагаш газ, не си взимай КР или ПЛ. На механичната инжекция не можеш да сложиш газов инжекцион, а с обикновена газ колегите казаха какво ще му се случи :bishop Разхода на КР е като на ПБ ако са еднакво запазени и се карат нормално.
Остава да мислиш за ПБ или ПФ. ПФ е най-добрия вариянт за газов инжекцион, защото има ламбда контрол който е доста полезен при настройката на газовата уредба. Аз съм с ПБ с газов инжекцион и настройката си е приключение без ламбда сонда, но пак става. Резултата, колата си върви като на бензин и харчи с 2л/100 повече газ. Или с една дума ще останеш доволен от вървежа. Газова си вземи на BSM cargas или bardolini. От евтините те са най-добри. Аз съм с руска на Славгаз, не си взимай такава създава ядове и доста трудно се настройва с Бардолини или Каргаз сигурно ще харчи само 1л/100 над бензина. Та това е от мен.
Вземи по-запазения от 2та, имаше във форума 2 ГТИ-та с електрическа инжекция за продан едното даже беше с ГИ.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пет 21 май 2010 13:31

Ugeorge написа:...

Ето един колега, който не си похвали просто неговото и беше обективен! :bowdown

Потребителски аватар
zzzz323
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zzzz323 » Чет 27 май 2010 10:20

Да колегата е много прав ПБ или ПФ ел.инжекция стават за газ,поне като ти гръмне знаеш,че после пак ще запали на бензин и няма да има ядове.А с механичната,ако има гърмеж и се изкриви пластината а то със сигурност ще стане няма никога да заработи както трябва.Успех с трсенето. :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 27 май 2010 11:01

zzzz323 написа:Да колегата е много прав ПБ или ПФ ел.инжекция стават за газ,поне като ти гръмне знаеш,че после пак ще запали на бензин и няма да има ядове.

Оооооххх.... Мечтай си! :bishop

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Чет 27 май 2010 15:11

Ей ви един читав бре:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=201300 mhihi

Поддържан здрав мотор, сигурен съм че във форума има и още много подобни КР-чета.
Тъкмо да го офертирам, че съм закъсал за комби :oops:

Потребителски аватар
trifon022

Мнениеот trifon022 » Пет 28 май 2010 20:54

aradovanov написа:Ей ви един читав бре:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=201300 mhihi

Поддържан здрав мотор, сигурен съм че във форума има и още много подобни КР-чета.
Тъкмо да го офертирам, че съм закъсал за комби :oops:

Не казвам че не е хубав колега, не си мисли че не съм го гледал, ама хубав чак в Бургас, доста далечко ми идва да дойда за оглед. Не ме разбирай погрешно просто ще ми дойде доста скъпа разходка ако не го харесам! Иначе успeх с продажбата!

gogo gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogo gti » Нед 30 май 2010 22:43

колега KR е един от най вървежнитре мотори на фолксваген -но трудно се намира читав-има един във враца с дигитално табло които се продава и никак не е лощ.аз бих го взел но имам 2 голфа и с него доста ще ми станат -относно подръжка.двувалките са по капризни но и има разлика във вървежа-то всяко удоволствие се заплаща знаеш.ако намериш читав KR вземаи иначе се насои към PB-по лесно се намира добър

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”