дизелова кутия на бензинов мотор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
S.Nikolaev
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Re: дизелова кутия на бензинов мотор

Мнениеот S.Nikolaev » Съб 22 май 2010 16:59

А поне знаеш ли на каква кола и какъв двигател е била монтирана? А иначе ти гарантирам че ще е по-мудна от колкото с 2у примерно.

Потребителски аватар
time1987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот time1987 » Съб 22 май 2010 17:40

на golf 2 1.6 disel

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 22 май 2010 17:51

Кутия от 1.6 дизел на 1.8 бензин моно - 1.8 1781 cc 4cyl Petrol 90 PS (66 kW; 89 hp) @5500 rpm 145 N·m (107 lb·ft) @2500 rpm ABS/ADZ/ANP/ADD . Струва си да опиташ. :)

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 22 май 2010 23:09

на равното си самолет , ама видиш ли малко баир и трябва да буташ! :D

Потребителски аватар
time1987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот time1987 » Нед 23 май 2010 12:55

Zlobomir написа:Кутия от 1.6 дизел на 1.8 бензин моно - 1.8 1781 cc 4cyl Petrol 90 PS (66 kW; 89 hp) @5500 rpm 145 N·m (107 lb·ft) @2500 rpm ABS/ADZ/ANP/ADD . Струва си да опиташ. :)

това като подигравка ли го казваш или има някви шансове да върви добре ?

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 23 май 2010 13:05

Когато се подигравам на някого, го правя елегантно, след като е дал повод, и много рядко с тех. параметри. Ти не си дал повод. :wink:
В случая това го казвам защото бензинът е 200 куб. см по-голям и по-мощният от двата 1.8 и аз в твоята ситуация, особено при наличие на моя техническа база (да се занимавам сам и да ми струва само време), и при положение че питам във форум (имам някакъв интерес, било и чиста "научна любознателност") бих експериментирал. Но не мога да ти напиша твърдо "да, прави го", защото аз не съм слагал различна СК, и като не си доволен от резултата ще можеш с пълно право да ме "храниш" - "колега, два дни ми загуби, нищо не става, пълен * и т. н.". Дори въпросната СК да е подходяща, критериите за пъргавина са ужасно субективни от човек до човек, докато за един е приемливо, за друг може да не е. rudoni ако каже дали реално е експериментирал, или също предполага, ще е полезно. Едва ли има предвид бутане, а първа, макс. втора на по-сериозни баири.

//Офф Нещо интересно и любопитно - Форд Т (Ламаринената Лизи) по бюджетни съображения е конструиран без бензинова помпа (и без стартер, и др. неща, но това е много офф). Та резервоарът просто е бил на по-високо ниво от двигателя. При наклон обаче сещате се какво се е случвало. :twisted: И шофьорът на Форд Т, като види наклона, е обръщал и качвал на задна. Така че може и по-зле от бутане. :twisted: //Офф

Потребителски аватар
time1987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот time1987 » Нед 23 май 2010 13:14

решено е.... ще се пробва и ще разкажа какво е.... въпроса е че двг смятам да го паля с пълна инжекция от опел 2.0 и там в какъв филм ще се вкарам/е не е истина :) та мисълта ми е че няма и да разбера върви ли двг с тая кутия или не, понеже преди е каран със бенз си кутия ам стоков а сега ще се правят дивотии, и дросели ми се въртът из главата и карбуратори от пистов мотор и карбуратор някой бегачков... и воообще незнам с какво ще го паля :) днес съм на вална опелска инжекция :)

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 23 май 2010 13:18

Хайде закачи кутията на стоковия мотор и покарай и кажи как е. После прави другите дивотии. mhihi Нека разберем дали на стоков мотор ще понесе.

Потребителски аватар
time1987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот time1987 » Нед 23 май 2010 14:24

много работа ми е.. смисал мотора ми е свален а да го качвам и свалям ей така неми се занимава а и ще трябва да му взимам моно понеже го свалих от колата и и качих др мотор и прехвърлих всичко на него , а него ще го правя за тоя проект който ще се надявам живот и здраве да карам по ралитата с него :)

Потребителски аватар
time1987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот time1987 » Нед 23 май 2010 14:34

колко варви една моно инжекция втора ръка ?

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Нед 23 май 2010 14:35

Тръгнал да прави проект, а го прави на въпрос за едно вадене на мотора. :D Разбирам те де, но ако има и лебедка, дай да завършим темата с някакъв полезен извод за тези, които ще искат само смяна на СК след време...

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 23 май 2010 23:02

"проектът" както е модерно сега съм го правил преди време и наистина е така:
-поради по малкото предавателно число на дизела(СК)като я качиш на бензин ,намалява въртящия момент към колелата.от там..
-на равно и на светофар(и при състезания ) си бърз но нямаш тяга да подържаш темпото
-на наклони там където е вървяла на еди коя си ,сега си една предавка долу.
пробвано на опел, и фв. живея в планински район и е пробвано в пътни условия.
причината е в това ,че дизела подържа по ниски обороти и по висок въртящ момент и за да се изравни по скорост с бензиновия са му намалени предавателните числа в предавките.(нямам справочника пред мен за да цитирам)
в далечната 79 г. съм правил бъги със СК на запорожец (3 предавки дългоходова)и двигател от вартбург.а сметнете скорост и пъргавина! :) :да:

Потребителски аватар
time1987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот time1987 » Пон 24 май 2010 9:03

Zlobomir написа:Тръгнал да прави проект, а го прави на въпрос за едно вадене на мотора. :D Разбирам те де, но ако има и лебедка, дай да завършим темата с някакъв полезен извод за тези, които ще искат само смяна на СК след време...

колега не е така, защото триябва да купа моно и още дивотийй за да пробвам.... е в тия кризи така ли се пазарува а......

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”