Смяна гумички или сегменти? Загрява в града! РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Re: Смяна само на гумички или смяна и на сегменти?

Мнениеот moreg » Сря 21 юли 2010 18:03

Значи оказа се, че колата е прегрявана :shock сегментите се огъват като тел! главата също беше леко изкривена! На втори цилиндър, някога се е късал клапан и по буталото имаше малки дупки, но ще живее, защото компресира нормално :beer
Дърпала е масло през сегментите, защото гумичките бяха мекички и момчетата ми казаха абсолютно точно!!! смяна сегменти иначе неправиме нищо :talk:
От прегряването е дърпала масло през сегментите, по буталата повлякло няма :D
Отделно като сглобихме всичко и запалихме колата започна да гасне и нещеше да работи :banghead: както трябва! След реанимацията се съживи и си показа къде не е наред!
Оказа се че някога са запушили с едно буренце от конусувиден лагер един от маркучите, от които дърпа въздух! махнахме го и се оправи!
Тоя KR се събуди след смяната на сегменти :bowdown разликата в сравнение с преди е огромна!

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 21 юли 2010 20:37

Ами радвам се,че всичко е ок с колата сега,само дето зареди прегряването се е наложило да сменяш сегментите,но то аз това го и написах''освен ако не е прегрявана''.А иначе хонинга на мотора как е?Сега мотора е и по тих предполагам,не звучи толкова гърлено като преди???

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Чет 22 юли 2010 7:33

lion_heart002 написа:Ами радвам се,че всичко е ок с колата сега,само дето зареди прегряването се е наложило да сменяш сегментите,но то аз това го и написах''освен ако не е прегрявана''.А иначе хонинга на мотора как е?Сега мотора е и по тих предполагам,не звучи толкова гърлено като преди???

По стегнат е мотора! хонинга е добре, трябва да я карам 1000 км до 3000 оборота ми казаха! посъветваха ме да покарам 500 км със старото масло 10W-40, след което да го източа и да сипа мотул или репсол 15W-40 :D
Незнам само на двигател с хидралвични повдигачи уместно ли е да се сипва 15W-40?

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Чет 22 юли 2010 22:35

Абсолютно,две коли с хидравлични повдигачи съм карал с години само с 15W-40!A това за 3-те хиляди оборота по-добре го спазвай!Аз така на аудито строших новите сегменти първия път в един байр на трета.....А колко пари ти излезе всичко и каква марка сегменти сложи?Aз ползвах Kolbenschmidt!

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пет 23 юли 2010 8:21

lion_heart002 написа:Абсолютно,две коли с хидравлични повдигачи съм карал с години само с 15W-40!A това за 3-те хиляди оборота по-добре го спазвай!Аз така на аудито строших новите сегменти първия път в един байр на трета.....А колко пари ти излезе всичко и каква марка сегменти сложи?Aз ползвах Kolbenschmidt!

Сегменти сложихме Gotze, оригинални заводски, като пари ми излезе много, около 1200 лв, защото и гарнитури и гумички клапани всичко оригинално заводско!
Ще го спазвам това поне 1000 км докато се разработи с новите сегменти, значи казваш без проблеми 15W-40 може да се сипе?
Има майстори които са много в час, само като чуе работата на двигателя и ти казва колата е прегрявана, оттам ти харчи масло :bowdown евала поне на тия хора за знанието и опита им!
Евала и на мойте майстори които нямаха за цел да ни вземат парите а имаха за цел да ни оправят колата!
Момчето още първия път като му закарах колата ми каза, тая кола е за смяна на сегменти, ако смениме само гумички ефекта ще е нулев!
Страшно набито око :shock аз съм впечатлен

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Пет 23 юли 2010 8:46

Определено се познава звука на мотора когато е прегрявана колата е по-гърлен някакси,все едно нещо леко дрънчи! :beer :beer :beer Радвам се,че си стегнал колата!!! Да си я караш с здраве!!!

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пет 23 юли 2010 8:56

Някой да познава такъв майстор в Пловдив с набито око и изострен слух, който да каже със сигурност от какво е, защото на няколко места питах и без да отворят капака или да запалят двигателя ми казват - ми ще пробваме с гумички 1-2 пъти, пък ако няма ефект ще сменим сегментите!!! :beat_butt2 Мерси!

Потребителски аватар
moreg
Контакти:

Мнениеот moreg » Пет 23 юли 2010 9:04

lion_heart002 написа:Определено се познава звука на мотора когато е прегрявана колата е по-гърлен някакси,все едно нещо леко дрънчи! :beer :beer :beer Радвам се,че си стегнал колата!!! Да си я караш с здраве!!!

Благодаря! колата си е читава само това дето харчеше масло! но да се надявам, че момчетата са си свършили работата! определено са доста кадърни, ако някой от София иска техни координати, ще ги дам на ЛС!

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 23 юли 2010 10:47

Аз съм чувал че след смяна на сегменти трябва да караш на полусинтетично 10в40. Пък и ти преди това си бил на него.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 23 юли 2010 10:53

moreg написа:
keymaker написа:пробвай само гумичките пък ако не стане продължавай нататък

Някой може ли да ми каже, след като се сменят сегменти и гумички на клапани, после мослото 10W 40 ли трябва да бъде както допреди това или да отиде на пълна синтетика?

На пълна синтетика целия мотор трябва да е чисто нов

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 27 юли 2010 17:52

Ако нямаш проблеми с 10в40 и не ти го гори не избързвай да слагаш 15в40. Защото ако смяташ да караш само с това и след време искаш да минеш на 10 могат да се появят проблеми. Защото си бил с гъстото 15 а после на 10 ще отмие мотора старите наслагвания, може да запуши канали и с тез нови сегменти си най-малкото за синтетично масло за вмомента.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Вто 27 юли 2010 17:56

Някои хора се чудят след основен ремонт дали да слагат даже и 5в40 синтетично. 8)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 27 юли 2010 19:24

lion_heart002 написа:Определено се познава звука на мотора когато е прегрявана колата е по-гърлен някакси,все едно нещо леко дрънчи! :beer :beer :beer Радвам се,че си стегнал колата!!! Да си я караш с здраве!!!

Що не напишеш дисертация на темата?
Ако двигател се диагностицира по звук, ще се търсят музиканти. :lol: :lol:
Винаги мога да обоснова диагноза, поставена на слух, само да ти е як джоба. Не е важно колко пари е похарчил клиента, щом проблема е решен. Парите, дето е дал колегата, не мислех да коментирам. Гьотцето за клиент го вземам на 120 - 160 лв КОМПЛЕКТ ЗА ВСИЧКИ ЦИЛИНДРИ! Явно, има колеги доста по - алчни...
Дали е прегряван мотора, се установява по определени признаци. Ако някой го диагностицира по слух и оглед на ауспуха, прави се на интересен. Сегментите може да са износени и без прегряване, тогава пак ще гори масло.
И аз съм давал грешни диагнози и съм убеждавал клиента, че съм прав. Като му направя колата, се радва...
Дано сте ме разбрали! :beer :beer

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Вто 27 юли 2010 21:15

muns61 написа:

Що не напишеш дисертация на темата?
Ако двигател се диагностицира по звук, ще се търсят музиканти. :lol: :lol:
Винаги мога да обоснова диагноза, поставена на слух, само да ти е як джоба. Не е важно колко пари е похарчил клиента, щом проблема е решен. Парите, дето е дал колегата, не мислех да коментирам. Гьотцето за клиент го вземам на 120 - 160 лв КОМПЛЕКТ ЗА ВСИЧКИ ЦИЛИНДРИ! Явно, има колеги доста по - алчни...
Дали е прегряван мотора, се установява по определени признаци. Ако някой го диагностицира по слух и оглед на ауспуха, прави се на интересен. Сегментите може да са износени и без прегряване, тогава пак ще гори масло.
И аз съм давал грешни диагнози и съм убеждавал клиента, че съм прав. Като му направя колата, се радва...
Дано сте ме разбрали! :beer :beer

:012: :да: Май само аз те разбрах колега... може би защото работим една и съща работа... mhihi

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Вто 27 юли 2010 22:15

Няма да пиша дисертация,защото ми се струва съм препатил бая повечко от вас и действително има промяна в звука на мотора ако е прегрят сериозно!А за признаци за прегряване-те не са един и два!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”