голф4 2.0 бензин или 1.8 125hp
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Re: голф4 2.0 бензин или 1.8 125hp
малко ли смешно беше това за резервната турбина че и продължаваш
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
stefff написа:Колеги никой ли не кара 1.8 125 кон4ета????
Аз карах такъв почти 3 години....

Какво точно искаш да ти кажа ???

- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
колега кажи какво точно искаш да ти се отговори
и аз съм на същата дилема,реших да е 1.8 и после слагам газ
а и при 1.8 имаш да избираш,а при 2.0 няма голям избор
обслужването е малко по скъпо на 1.8,но нали го правиш 1-път на 50 000к.м.
мислех и аз преди за 1.6,ама пресен пример ти давам миналата година си взех скутер 150куб. и си мислех че ще ми е достатачно,обаче като се качите 2-ма човека на него става бавеннн,а и барзо ми омразна трябваше даго юркам зада изпреварвам колите,почва дате дразни,и сега го продадох
и при колата е горе долу така,а и по-големите мотори имат повече живот,при всяка техника е така
и аз съм на същата дилема,реших да е 1.8 и после слагам газ
а и при 1.8 имаш да избираш,а при 2.0 няма голям избор
обслужването е малко по скъпо на 1.8,но нали го правиш 1-път на 50 000к.м.
мислех и аз преди за 1.6,ама пресен пример ти давам миналата година си взех скутер 150куб. и си мислех че ще ми е достатачно,обаче като се качите 2-ма човека на него става бавеннн,а и барзо ми омразна трябваше даго юркам зада изпреварвам колите,почва дате дразни,и сега го продадох

и при колата е горе долу така,а и по-големите мотори имат повече живот,при всяка техника е така
Клеги интересужа ме разход,дали е лесен за подръжка(все пак е с 5 клапана на цилиндър),как са цените на 4астите в сравнение с голф3,лесно ли се газифицира,какви проблеми мога да имам,какжо да гледам при покупка и т.н. Какво е вашето мнение?

- venci_wrc
- Автомобил:
- Двигател:
Така значи квото и да попиташ в тоя форум неможе да се отговори кратко точно и ясно а трябва да се разтягат локуми и да се пишат простотии
аз карам вече 3 та година 1.8 20v 125 коня голф 4 и съм толкова доволен че няма до каде само ме дразни данака който плащам все едно карам болид така на кратко 10 на 100 разход градско с настъпване и то сериозно и падане чак на 5.9 извън градско но при скорост не повече от 70 километра вече близо 100 хиляди съм навъртял сменил съм само два тампона една траба за маслените пари която беше изгоряла и аз си направих от медна ламарина и точка на проблема и един шарнир нямя да споменавам консумативите щото мисля че всеки ги сменя.Мотора е перфектен и колега слагай твърдо 1.8 20v ако имаш как с турбо 

Здравейте колеги,
За първи път пиша във форума и съм долу горе пред същата дилема /като автора пуснал темата/ ,какъв
мотор да избера - 2,0/115 коня или 1,8/125 ????
Дизели , турбо ,1,4/16в , 1,6/16в ги изключвам и даже не чета обявите за тях.
Колата която търся е БОРА /предимно/ , като краен вариант ще търся ГОЛФ поне 2000/2001г.
Изчетох предимствата и недостатъците на тия два мотора , но не видях инфо с какви
МАХОВИЦИ са оборудвани - обикновени или демпферни ??
Двулитровия мотор разбрах ,че е с две ламбди
, важи ли същото и за 1,8/125 к.с. и има ли ЕГР на 1,8 ??
Кой от двата понася по добре евентуална газификация /ГИ/.
От доста години карам ауди 80-ка карб /на газ/ ,която си я ремонтирам и поддържам сам и съм оценил
достойнствата на ВАГ-автомобилите ,затова не смятам да изневерявам на концерна ,но всичко все пак
е голяма доза късмет.
За първи път пиша във форума и съм долу горе пред същата дилема /като автора пуснал темата/ ,какъв
мотор да избера - 2,0/115 коня или 1,8/125 ????
Дизели , турбо ,1,4/16в , 1,6/16в ги изключвам и даже не чета обявите за тях.
Колата която търся е БОРА /предимно/ , като краен вариант ще търся ГОЛФ поне 2000/2001г.
Изчетох предимствата и недостатъците на тия два мотора , но не видях инфо с какви
Двулитровия мотор разбрах ,че е с две ламбди

Кой от двата понася по добре евентуална газификация /ГИ/.
От доста години карам ауди 80-ка карб /на газ/ ,която си я ремонтирам и поддържам сам и съм оценил
достойнствата на ВАГ-автомобилите ,затова не смятам да изневерявам на концерна ,но всичко все пак
е голяма доза късмет.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
За 1.8 20V в началото е с нормален маховик,а после слагат демферен...

1.8 е с една ламбда сонда...

- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
първоначалното обслужване излиза около 400лв-без труд
говоря за всички консумативи(ролки,ремаци,) и водна помпа,масла и филтрите са отделно
stefff
повечко излиза от на голф 3,иначе по окачване мисля че няма голяма разлика в цените
говоря за всички консумативи(ролки,ремаци,) и водна помпа,масла и филтрите са отделно
stefff
повечко излиза от на голф 3,иначе по окачване мисля че няма голяма разлика в цените
Dead man написа:
За 1.8 20V в началото е с нормален маховик,а после слагат демферен...![]()
1.8 е с една ламбда сонда...
Мдаа... надявах се 1,8/20в да не е с демпферен маховик .
Благодаря колега за конкретния отговор.
Имаш ли инфо от коя моделна година почва демпферния ?
Явно май ще е твърдо 2,0/115 коня ,въпреки двете сонди . Освен това ангренажа му не е
много скъп . Като краен вариант 1,6/8в. , макар че особено за БОРА ще е малко слабичък.
Моята е 99г. по номера на двигателя, иначе е втората половина на 98г.
1,8 125к.с. Имам я от 3 години почти. Проблеми за момента няма, доволен съм, карам си я на бензин. Разход градско 10-ка, селско - падал съм и на 6,5 но до 90км/ч без ръчкане. А моето си каране е 7-7,2.
Дразни ме данака, в Габрово е 185лв.
Какво друго да ти кажа? Каквито проблеми съм имал, ги има из форума - ел. стъкло, клапа за пресния въздух, запушен отводнителен канал на климатроника.
Точно пък на байри съм отрязвал няколко четворки с надписчета TDI като I-то или DI са червени (по спомен). Нещо ми прави впечатление, че хора с такива двигатели са големи комплексари, просто защото като го наближа почва да дава газ, а като тръгна да го изпреварвам включва на по- ниска и настъпва яко - Е дааа, ама неее (Петко Бучаров)
Последния път беше от Плевен за Бяла по правите.
Нищо лично към собствениците на такива автомобили!
1,8 125к.с. Имам я от 3 години почти. Проблеми за момента няма, доволен съм, карам си я на бензин. Разход градско 10-ка, селско - падал съм и на 6,5 но до 90км/ч без ръчкане. А моето си каране е 7-7,2.
Дразни ме данака, в Габрово е 185лв.

Какво друго да ти кажа? Каквито проблеми съм имал, ги има из форума - ел. стъкло, клапа за пресния въздух, запушен отводнителен канал на климатроника.
Точно пък на байри съм отрязвал няколко четворки с надписчета TDI като I-то или DI са червени (по спомен). Нещо ми прави впечатление, че хора с такива двигатели са големи комплексари, просто защото като го наближа почва да дава газ, а като тръгна да го изпреварвам включва на по- ниска и настъпва яко - Е дааа, ама неее (Петко Бучаров)

Последния път беше от Плевен за Бяла по правите.
Нищо лично към собствениците на такива автомобили!
Колеги кажете не6то за газифицирането на тези двигатели,какво да се гледа при покупка. Коя година да търся и означение на двигателя. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”