Разпънка за Голф 4 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Re: Разпънка за Голф 4 ?

Мнениеот Dead man » Пет 24 сеп 2010 20:25

Разбира се ако човек си кара колата с 90 - 110км. едва ли ще усети няква разлика или предимно градско.

Това имах предвид... :012:

Колко от нас могат да карат почти на ръба и да изкарат всичко от една кола ?? Все пак нашите коли не са като онези от ралитата.... :012:

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 24 сеп 2010 20:29

Dead man написа:
Разбира се ако човек си кара колата с 90 - 110км. едва ли ще усети няква разлика или предимно градско.

Това имах предвид... :012:

Колко от нас могат да карат почти на ръба и да изкарат всичко от една кола ?? Все пак нашите коли не са като онези от ралитата.... :012:

Саше,какви са тези размисли и страсти.Да го кажем така,всеки който е пипал окачването,или нещо по двигателя,или и двете,е добре да има тези екстри.То май за маздата няма нужда от такива екстри(само вода и дай) mhihi

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Съб 25 сеп 2010 2:07

morfei1 написа:
Dead man написа:Да,ама твоята кола е много далеч от сток... :012:
За мен няма смисъл да се слага разпънка на непипана кола,просто са пари на вятъра и малко гЪзария...( Мое лично мнение )... :обичам ви
ПС: Знам каква е идеята и за какво служи разпънката... :mrgreen:

........ Разбира се ако човек си кара колата с 90 - 110км. едва ли ще усети няква разлика или предимно градско.

Ще усети разлика още при първото преминаване през дупка или гърбица (легнал полицай).

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Съб 25 сеп 2010 8:56

Един приятел има такова нещо и ралзика никва :arrow: е то верно астра 1.7 ТД сичко СТОК ама все трябваше да се усети.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 25 сеп 2010 9:02

Колега crank666, можеш ли да дадеш снимка от близо на едно от предните бомбета на амортисиорите. Интересувам се да видя захващането на разпънката към тях. С окачване Eibach съм и като минавам бавно през легнал полицай се чуват разни прискърцвания в купето заради осукване. Евентуален монтаж на разпънка дали ще ги премахне/намали до известна степен?

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 25 сеп 2010 9:06

joromnt написа:Колега crank666, можеш ли да дадеш снимка от близо на едно от предните бомбета на амортисиорите. Интересувам се да видя захващането на разпънката към тях. С окачване Eibach съм и като минавам бавно през легнал полицай се чуват разни прискърцвания в купето заради осукване. Евентуален монтаж на разпънка дали ще ги премахне/намали до известна степен?

Нали това е идеята,да намали(предотврати) усукването на купето за сметка на малко от комфорта.Но 1во ти трябва да видиш дали нямаш отслабване на конструкцията,в следствие на външни фактори(ръжда,удар)Ако всичко ти е наред по купето,слагай разпънка и това е :да:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 25 сеп 2010 11:04

Ами то скърца главно от тапицерийте на вратите и задните колони. И то като минавам на една страна по легнали полицай, или като се качвам по неравности с едната страна на колата.

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Съб 25 сеп 2010 15:31

пантите на вратите как са ти ? да не би да е от това ? разпънката се хваща с по 2 болта 8мм, гайки и федер шайби отдолу на гайките.снимки утре ще направя

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 25 сеп 2010 22:14

Не е от пантите. И аз си мислех че е от тях, но след като ги смазвах с какво ли не реших да махна корите на вратите. И тия скърцания изчезнаха. А най-интересното е че самите кори са здрави и не виждам някаква причина да скърцат :shock
Ти ли си прави дупки за монтажа, или направо монтира разпънката?

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 25 сеп 2010 22:20

joromnt написа:Не е от пантите. И аз си мислех че е от тях, но след като ги смазвах с какво ли не реших да махна корите на вратите. И тия скърцания изчезнаха. А най-интересното е че самите кори са здрави и не виждам някаква причина да скърцат :shock
Ти ли си прави дупки за монтажа, или направо монтира разпънката?

Щом си сигурен че е от корите.Както се казваше в една реклама:
Уплътни нещата mhihi
Има доста варианти за тази цел.Ти си избери кой(ако те дразни скърцането де) :да:

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Съб 25 сеп 2010 23:03

нямах предвид смазването, а това да не са увиснали.моите леко са мръднали и вратите малко по-силно трябва да се затварят.колата ми имаше лек страничен удар,във вратите имам по 17 см колони и винаги джобовете на вратите са ми пълни с разни неща.цялото натоварване отива на пантите и от там почват малко да хлопат по дупките.

щом ти скърцат корите сложи оплътняваща лента.и в пикадили дори продават такава.аз залепих под задната кора и от тогава не съм я чувал да скръцне.на голфа пластмасите много скърцат от промяната на температурите.когато стане по-студено и веднага почват да се обаждат.даже зъбния механизъм на жабката съм смазал с WD40.също така пръскам пластмасите със силиконов спрей след всяка автомивка.не го правя за да лъщи и да събира прах, правя го точно за да предпазя пластмасата от климатичните въздействия.задължително сложи такава лента там където ляга кората ти на бъгажника и между страничните кори и вратата и ще разбереш разликата :wink:

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Нед 26 сеп 2010 18:30

болтовете са 8мм с глави 10-ки.отгоре и отдолу е с шайби(отдолу е добре да са федер, в моя случай съм с обикновени, но гайките са специални, с пластмаса отгоре за да не се развиват).добре е да се намаже с грес бомбето за да не тръгне ръжда.
DSC04423.JPG
DSC04420.JPG
DSC04421.JPG
DSC04425.JPG

VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

Мнениеот VALENTINO87 » Чет 10 фев 2011 10:06

темата е стара,но да питам - сам ли я монтира разпънката? И аз мисля да направя такава модификациика :)

Потребителски аватар
ogidog
Автомобил: vw passat cc 36
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ogidog » Чет 19 май 2011 15:11

абе колеги да питам вариант за разпънка при която не се разпробиват бомбетата има ли ,че не ми се иска точно там да правя дупки! нещо да ляга на тях пък да се хваща за макферсоните ли де да знам!!

Потребителски аватар
crank666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот crank666 » Чет 19 май 2011 20:05

Няма проблем ако ти е здраво бомбето...8 мм отвор не е много и няма да застраши здравината- напротив, нали за това я слагаш. Стига да се монтира както трябва няма проблем. Важното е да я монтираш под напрежение, т.е. ако нямаш регулаж на разпънката я монтираш на подемник, за да стои под напрежение като е пусната на земята. Не съм чул някой да има проблеми. Виждал съм на доста стари френски и японски автомобили, които гният доста и са им меки ламарините, но смятам, че няма да имаш проблем. Другото важно нещо е да ползваш контра щайби за да не се развтртат болтовете от вибрацийте. Трябва да свалиш и подкалниците и да я вдигнеш на крик или подемник за да можеш да държиш контра отдолу. Слагаш грес между разпънката и бомбето за да не се задържа вода, периодично пръскаш болтовете с вд40 и няма да имаш проблеми.
VALENTINO87 ако нямаш спортно окачване не ти трябва разпънка. Няма да усетиш ефекта й. По-добре сложи едни пружини ейбах 35/35 за тея пари.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”