Джета въпрос

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Re: Джета въпрос

Мнениеот vit_autosofia » Съб 16 окт 2010 15:48

rufkata написа:
vucata написа:Според мен и двете позиции и на двама ви са достоверни, но ще разбера разликата чак когато взема автомобила, така че не искам да спорите за неща, които зависят от факти на различни автомобили карани от различни хора :D

Слушай хора които карат такива коли,на газ може да ти пали и на минус 15 градуса(не искам да се оспорва защото имам поне 100 човека свидетели)а на бензин ако се скапе значи е помпа а не дюзи.

Мога да ти напълня един плик от BILA с механични инжектори,свалени от коли карани предимно на газ. :horror: :horror:

Потребителски аватар
xaxo666
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxo666 » Съб 16 окт 2010 15:52

Аз да покажа на автора на темата една джета може и нея да си е набелязал :P
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11283792301018137&f1=details

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 16 окт 2010 17:59

Точно нея съм набелязал, но може и да е купена защото ми го "вкараха" в работата и ме наредиха да почивам само в неделя...а през седмицата от 6 до 18 и ми е малко тегаво :horror:

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Пон 18 окт 2010 22:20

vit_autosofia написа:
rufkata написа:
vucata написа:Според мен и двете позиции и на двама ви са достоверни, но ще разбера разликата чак когато взема автомобила, така че не искам да спорите за неща, които зависят от факти на различни автомобили карани от различни хора :D

Слушай хора които карат такива коли,на газ може да ти пали и на минус 15 градуса(не искам да се оспорва защото имам поне 100 човека свидетели)а на бензин ако се скапе значи е помпа а не дюзи.

Мога да ти напълня един плик от BILA с механични инжектори,свалени от коли карани предимно на газ. :horror: :horror:

Мойта си работи без забележка,имам и приятели които не се оплакват.Мех-инж страда много по малко от запушване на дюзи отколкото ел.инжекцията

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 19 окт 2010 4:06

rufkata написа:
vit_autosofia написа:
rufkata написа:

Мойта си работи без забележка,имам и приятели които не се оплакват.Мех-инж страда много по малко от запушване на дюзи отколкото ел.инжекцията

С теб можем много да спорим по този въпрос.Казвам какво ми е показала дългогодишната практика и с двата вида инжекциони.
На какъв принцип работи мех.инжектор?
На какъв принцип работи ел.Инжектор?

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 18 ное 2010 14:10

Колеги изпадна джета за 500 лева... 1,8 пълна инжекция с газов инжекцион...само трябва да се напомпа акумулатора mhihi плюс каре...предполагам, че карето не е повече от 100 лева, но в последствие разбрах, че трябва да се смени и бензиновата помпа....тя какви пари е...джетката ще я взема мисля събота неделя, ще постна пресни снимки :kissy: :beer

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Чет 18 ное 2010 15:26

механичен инжекцион ли е?
Ако да - задължително покарай само на бензин и виж далине е изключена буксата на дебитомера

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 18 ное 2010 18:17

Ммм де да знам дали е механичен...87 година е 1.8 инжекция...Утре като отидем ше видим какво е положението, но от собственика знам, че е развалена бенз. помпа :beat_butt2

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 19 ное 2010 21:15

Такаа, днес гледахме джетата...не иска да запали, защото няма газ горката, но и бензин няма тъй като бензиновата помпа не работи...забележки външни има...някои дръжки липсват...със тесните брони е, има ръждица отдолу под лявата шофьоркса седалка и продължава към преден калник, като е в стадии на тотален разпад...май и прагове за смяна...това е общо взето не е в цветно състояние, но пък номера и е с6465вв mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”